Harde wind zorgt voor overlast in regio, zwaargewonde in Olst

|   Laatste wijziging

Een flinke tak brak uit een boom door de harde wind.
Foto: Peter Denekamp

De harde wind zorgt voor overlast in het hele land. Ook Zwolle en omgeving werden niet gespaard. In Olst raakte iemand ernstig gewond nadat een grote tak uit een boom waaide.

In Olst waaide een grote tak uit boom boom bij tuincentrum Holsto Tuinen aan de Rijksstraatweg. Iemand raakte onder de forse tak bekneld. Het slachtoffer werd door de brandweer bevrijd en in kritieke toestand per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle gebracht. Een traumahelikopter uit Amsterdam landde op de N337 om te assisteren bij de hulpverlening.

IJsseldelta en Salland
In Zwolle waaide een flinke tak uit een boom op de Monteverdilaan. Niemand raakte gewond. Brandweerlieden haalden de tak van de weg. De Monteverdilaan was enige tijd afgesloten voor het verkeer. Ook in Kampen, Hattem, Zwartewaterland, Mariënheem en Deventer rukte de brandweer uit om de door de harde windstoten veroorzaakte schade af te handelen.

Zomerstorm Poly
Vrijwel precies een jaar geleden, op 5 juli 2023, trok zomerstorm Poly over het land. Het KNMI kondigde toen een weeralarm af voor de provincie Overijssel vanwege de harde windstoten. In de Diezerstraat viel een boom tegen een monumentaal pand. Ook kwam het treinverkeer van en naar Zwolle tot stilstand.

Foto 1
Een flinke tak brak uit een boom door de harde wind. - Foto: Peter Denekamp
Een flinke tak brak uit een boom door de harde wind.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)