Subsidie voor dagbesteding Indische ouderen

Foto van auteur

Het college van B & W heeft in de persoon van wethouder Dannenberg  eenmalige subsidie van € 10.000,- beschikbaar gesteld voor de opstart van dagbesteding voor Indische ouderen. Wethouder Erik Dannenberg (Welzijn) maakte dit zaterdagmiddag in De Terp officieel bekend op de Kumpulan, de maandelijkse bijeenkomst van Indische ouderen.

 

Met de toekenning van de subsidie gaat een lang verwachte wens in vervulling van de stichting Kembang Baru. Het dagbestedingprogramma wordt verzorgd in het gebouw Weteringstaete naast het nieuwe verpleeg- en reactiveringscentrum het Zonnehuis in Stadshagen. Het initiatief voor de dagbesteding is genomen door de stuurgroep ´Dagbesteding voor Indische Nederlanders´. De stuurgroep bestaat uit de stichting Kembang Baru, Steunpunt Minderheden Overijssel, Stichting Welzijn Ouderen Zwolle en de stichting Zorgcombinatie Zwolle. De laatste twee stichtingen dragen zorg voor de uitvoering van het project. Aan het einde van de middag werd gezamenlijk een Indische maaltijd genuttigd. Wethouder Erik Dannenberg schoof hierbij aan.

 De Indische dagbesteding heeft als doel te voorkomen dat mensen in een sociaal isolement terechtkomen. Gebleken is dat de behoefte aan contact met mensen uit dezelfde cultuur (gewoonten) en taal groot is. Daarnaast kunnen mensen door de dagbesteding langer zelfstandig blijven wonen en worden mantelzorgers enkele dagdelen ontlast. Ouderen die binnen een straal van ongeveer 30km rondom Zwolle woonachtig zijn, kunnen ook gebruik maken van de dagbestedingsgroep.

Dagbesteding voor ouderen is een vorm van zorg die in de nabije toekomst gefinancierd gaat worden vanuit de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten). De subsidie voor de opstartkosten wordt betaald uit het gemeentelijk budget Flankerend Ouderenbeleid 2007.

De Kumpulan is een informele bijeenkomst waar Indische ouderen de gelegenheid hebben om verschillende onderwerpen met elkaar te bespreken. Daarnaast worden vaak optredens van (Indische) artiesten verzorgd.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Subsidie voor dagbesteding Indische ouderen”

Reacties zijn gesloten.