Het weer: Zon en zomerwarmte

|   Laatste wijziging

Oldeneelpad
Foto: Obbe Bakker

Vrijdagochtend vroeg hangen rond Zwolle mogelijk een paar mistbanken. Die lossen snel op onder de zon, die stralend de blauwe lucht in klimt. ’s Middags ontstaan een paar onschuldige stapelwolken. Het blijft droog.

’s Morgens bij zonsopkomst om 6 uur staat ongeveer 13 graden op de thermometers in de stad. Vrijdagmiddag verdubbelt dat naar 26 graden. Dat geldt als zomers warm, een temperatuurniveau dat donderdag onder alle wolkensluiers niet gehaald werd in Zwolle. Er staat slechts een zuchtje wind uit noordelijke richtingen.

Vrijdagavond duurt het lang tot de temperatuur onder de 20 graden daalt. De zon gaat om 21.25 uur onder. Tegen middernacht schuift wat lichte bewolking voor de sterrenhemel langs.

Zaterdagochtend komt de zon er nog wel doorheen. Maar uit het westen nadert een storing met buiige regen. De bewolking wordt dik en ’s middags kan een eerste bui boven Zwolle verschijnen. De kans op een bui is ’s avonds en in de nacht naar zondag het grootst en dan kan het even stevig doorregenen. De zuidwestenwind trekt een beetje aan.

Zondagochtend verkassen de buien naar het oosten en knapt het weer in Zwolle op. Bij een zwak tot matig noordwestenwindje is de middagtemperatuur ongeveer 23 graden en dat is wel lekker.

In de nieuwe week gaat het kwik flink in de lift, er is veel zon en de eerste dagen is het droog.

Foto 1
Oldeneelpad - Foto: Obbe Bakker
Oldeneelpad
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)