Het weer: Meer wind en een beetje regen

Aan de Kleine Veerweg.
Foto: Obbe Bakker

Vrijdag waait het nog iets harder in Zwolle dan op donderdag. Windkracht 4 tot 5, een matige tot vrij krachtige zuidwester. De meeste wind vanaf het middaguur, met kans op uitschieters tot ongeveer 60 kilometer per uur.

De wind roert zich door een lagedrukgebiedje dat Lilian is genoemd door de Britse weerdienst. Lilian trekt vrijdag over het midden van Engeland en veroorzaakt daar zware windstoten en regen. Over Zwolle schuiven veel wolken waar vooral ’s middags een licht buitje tussen kan zitten.

De zon pakt ruimte tussen de wolkenboel, in de tweede helft van de dag lukt dat vermoedelijk het best. Het kwik stijgt naar zo’n 24 graden. Na een winderige dag wordt het ’s avonds snel rustiger. Er zijn opklaringen en in de nacht naar zaterdag is er nog maar weinig wind.

Zaterdag krijgt Zwolle regen, vermoedelijk in twee etappes. De eerste in de ochtend, de tweede in de avond en die is het meest actief met kans op donderklappen. De temperatuur kan nog flink stijgen en zelfs boven de 25 graden uitkomen. Zondag na de regen is het minder warm maar wel droog en breeduit zonnig.

Het weer in de nieuwe week ziet er standvastig zomers uit. Veel zonneschijn in Zwolle, oplopende temperaturen, weinig wind en pas aan het eind van de week kans op een bui.

Foto 1
Aan de Kleine Veerweg. - Foto: Obbe Bakker
Aan de Kleine Veerweg.
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)