Het weer: Warm en kans op een onweersbui

|   Laatste wijziging

Ooievaars boven de Aa-landen.
Foto: Ank Pot

Maandag komt er een beetje wind uit richtingen tussen oost en zuid. Warme en vrij vochtige lucht wordt aangevoerd waarin het ’s middags benauwd aan kan voelen. Bovendien neemt de kans op een onweersbui toe. Het KNMI heeft voor Overijssel code geel uitstaan voor de periode van 17.00 tot 22.00 uur.

De zon draait vele uren boven Zwolle en maakt er een zomerse maandag van. Wel met veel sluierbewolking. ’s Ochtends is de begintemperatuur ongeveer 16 graden en is het nog wel te doen buiten. Het kwik gaat omhoog en ’s middags ligt de stad in minder aangename tropenwarmte van 30 graden. Zondag werd die temperatuur net niet gehaald.

Een bui kan de hele dag in de vochtige warmte ontstaan, maar ’s middags en vooral ’s avonds wordt die kans groter. De buienactiviteit is zeer plaatselijk en het is de vraag of de regio Zwolle ermee te maken krijgt. Mocht toch een onweersbui opduiken, dan kan hij een bak regenwater lozen, mogelijk met overlast tot gevolg. Houd ook rekening met harde windvlagen.

In de nacht naar dinsdag pruttelen de buien her en der boven het land nog wat na. Dinsdag en woensdag schuift veel bewolking over en is het een stuk minder warm. Woensdag belooft een regendag te worden in Zwolle.

In de tweede helft van de week zorgt een hogedrukgebied voor droog weer, meer zonneschijn en wat oplopende temperaturen.

Foto 1
Ooievaars boven de Aa-landen. - Foto: Ank Pot
Ooievaars boven de Aa-landen.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)