Het weer: Koude start, kleine kans op een buitje

Spui
Foto: Ank Pot

Vrijdagochtend start windstil en koud in Zwolle, het kwik is gedaald naar slechts 7 graden, misschien nog iets lager. In het begin van de ochtend passeert wat dikkere bewolking. Die komt vanuit het noorden en kan regen loslaten. Al gauw is dat voorbij en de zon breekt door boven de stad.

Stapelwolken aan de blauwe lucht vormen het weerbeeld de rest van de dag. ’s Middags wordt het 18 graden. De meeste tijd is het droog, maar mogelijk lift tussen de opbollende wolken een buitje mee naar onze omgeving. De noordenwind neemt langzaam toe naar matig, kracht 3. ’s Avonds is er nog een kleine kans op een bui. Veel stapelwolken verdwijnen en de wind neemt af.

Het weekend ziet er goed uit dankzij de komst van een hogedrukgebied. Het blijft droog met op zaterdag veel zonneschijn en een middagtemperatuur van 18 tot 19 graden. Zondag is er meer bewolking maar komt de 20 graden binnen bereik. Beide dagen is de wind niet storend: zwak tot matig uit westelijke richtingen, kracht 2 à 3.

Maandag schampt een warmtefront langs onze omgeving. Het veroorzaakt meer bewolking en misschien wat regen. Belangrijker is dat het warmer wordt: de temperatuur gaat in de nieuwe week elke dag een beetje omhoog. Vanaf woensdag maakt Zwolle goede kans op 23 graden of meer en veel zonneschijn. Dat lijkt op nazomer.

Foto 1
Spui - Foto: Ank Pot
Spui
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)