Valentijnsactie tegen zinloos geweld op Deltion College

Foto van auteur

Veel oude mobiele telefoons die nooit meer gebruikt worden liggen in een la of kast. Voor de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld hebben deze mobieltjes echter een hoge waarde.

In de Valentijnsweek, die loopt van 12 t/m 16 februari, kunnen alle leerlingen, ouders van leerlingen, leerkrachten en eigenlijk alle inwoners van Zwolle hun oude mobieltje inleveren in de speciale Valentijns-inleverboxen die klaar staan in het gebouw van het Deltion College. De opbrengst van de ingeleverde mobieltjes komt ten goede aan de Stichting en u draagt automatisch bij aan een beter milieu. En dat is nog niet alles, want met het inleveren van de mobieltjes maakt men tevens kans op een van de 1.000 gratis Ketachi GSM accessoires.

 

De Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld

Sinds september 1997 is de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld actief in onze samenleving. De Stichting, bekend van het lieveheersbeestje, probeert iedereen bewust te maken dat elk initiatief kan bijdragen aan het verminderen van de aanwezige onveiligheidsgevoelens, pestgedrag, agressie en ‘zinloos’ geweld. Om dit te bewerkstelligen voert de Stichting o.a. de volgende scholencampagnes: Op alle lagere scholen in Nederland loopt de Anti–pesten campagne om het aanwezige pestgedrag te minimaliseren en in samenwerking met Oxfam Novib loopt de campagne Wapen Jezelf met Woorden voor het voortgezet onderwijs om jongeren aan te geven dat het dragen van wapens onacceptabel is.

Voor aanvullende informatie over de Stichting, zie de website: www.zinloosgeweld.nl