Zwollenaar van het jaar 2006

Foto van auteur

Wie wordt de Zwollenaar (of Zwolse) van het jaar 2006 ? Weblog Zwolle nodigt de bezoekers uit om via een reactie Zwollenaren te nomineren.

Laat bijvoorbeeld bij de nominatie je gedachten eens gaan over het gehele jaar 2006. Wie presteerde er op een bijzondere wijze, kwam positief in de spotlight, verrichtte een heldendaad of verdient anderzijds de titel Zwollenaar van 2006 ?

Via een nieuw topic of via een Poll wordt er vanaf 1 februari 2007 gestemd, wie de titel uiteindelijk moet winnen.

Geef bij je nominatie aan:

– WIE je nomineert

– WAAROM je de persoon nomineert, en hij / zij de winnaar moet worden

Succes !

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

30 gedachten over “Zwollenaar van het jaar 2006”

 1. Ik nomineer Peter Pot

  Wethouder Pot, omdat hij op Europees niveau Zwolle als Groenste stad van Europa heeft weten te bewerkstelligen.

 2. ik stem

  a) 100% tegen peter pot. scheve wethouder (steekt naar mijn mening te veel tijd in het groene deel van zijn portefeuille en veel te weinig in zijn andere beleidsterreinen) die alleen maar oog heeft voor groen en dat vreselijk overdrijft. De wethouder doet niet zoveel overigens .. doen zijn ambtenaren. Pot gaat bovendien ook nog eens een keer een week naar parijs (werkbezoek) om te kijken hoe ze het daar doen ..pfff

  ik stem b) voor de twee “zwollenaren” die in mijn ogen goede prestaties hebben geleverd in 2006.

  -> Joop van Ommen voor zijn niet aflatende inzet voor groepen in de samenleving die dat hard nodig hebben, zijn inzet bij de discussie rondom de herberg en zijn recente kerstdiner voor meer dan 200 personen (maar een paar voorbeelden)

  -> Bep van der Sluis … op 7 december gekozen tot ‘ vrijwilliger van het jaar 2006″ in Zwolle. Niet zozeer omdat ik mevrouw van der sluis persoonlijk ken. Maar door haar te nomineren voor de titel zwollenaar van het jaar wil ik mijn waardering uitspreken voor al die duizenden vrijwilligers die in alle delen van de zwolse samenleving hun steentje (of mag ik zeggen KEI) bijdragen. Zonder vrijwilligers gebeurt er helemaal niks in Zwolle (OOK NIET BIJ WEBLOG ZWOLLE BIJVOORBEELD) .. zie ook nieuwsbericht van de huldiging waarin onder meer staat:
  ‘Bep van der Sluis stond symbool voor al die ongeveer 30.000 vrijwilligers, die in Zwolle achter de schermen en vaak anoniem hun werk doen. â??˽En het liefst zou ik al die mensen een prijs willen gevenâ????, zei jury-voorzitter Daatje Weegenaar. Zij benadrukte nog maar eens dat vrijwilligers onmisbaar zijn in de Zwolse samenleving. â??˽Zij vormen het scharnier, waardoor veel zaken kunnen draaien en in beweging blijven. Zwolle mag zich gelukkig prijzen met dat grote leger van vrijwilligers. Dat maakt deze stad rijk.â????

 3. Ik nomineer de oragnisatie van roze zaterdag Zwolle. Zwolle heeft een prachtige goed georganiseerde dag gehad op 28 Juni. Er is veel gediscuseerd in de media over deze dag voor homo’s en lesbo’s. Altijd goed om het gesprek te voeren. En wat natuurlijk heel goed was is dat de politie voor het eerst met haar homo’s naar buiten kwam! Dit is een goede stap voorwaarts wat ook landelijk goed ontvangen is! Er hebben ontzettend veel vrijwilligers meegwerkt om deze dag goed te laten verlopen. Echt een nominatie waard! 🙂

 4. Misschien wel Niek van der Sprong. De man achter het grootste evenement van Zwolle, het bevrijdingsfestival. Dit evenement trok in 2006 meer dan 120.000 bezoekers. Maar ook hij kan het natuurlijk niet zonder zijn vrijwilligers.

 5. of moeten we de mannen van weblog zwolle maar ‘zwollenaren van het jaar’ maken :)) !!! jullie zorgen er wel voor dat alles wat in Zwolle gebeurt op de (digitale) kaart komt te staan. De laatste weken heb ik het effete druk met andere dingen, maar in het afgelopen jaar zit ik toch wel een flink aantal keren op weblog zwolle … alsik het dan later in de zwolsche courant lees (stentor is zo’n lelijk woord) dan denk ik … dat is toch oud nieuws ?? 🙂

 6. Ik ga (als Zwollenaar) niet mar jor mee. Die nominatie doet me nogal denken aan een nominatie die ook op TV te zien was waarbij ook de groep (ik meen) internetgebruikers genomineerd werd.
  Natuurlijk zijn er ook in Zwolle wel meerdere mensen actief betrokken geweest bij mooie activiteiten zoals het Bevrijdingsfestival etc. maar niet op een actieve manier zoals destijds op TV werd weergegeven. Nog eerder zou je dan alle ‘reaguurders’ (aldus een zekere Weblog Zwolle bezoeker; ik weet niet of het woord correct is) van Weblog Zwolle kunnen nomineren. Ik wil mezelf niet nomineren dus sluit ik die hele groep uit voor mezelf, nog eerder zou ik dan de beheerders van Weblog Zwolle willen nomineren; de mensen die niet zozeer het nieuws maken maar wel het nieuws snel en overzichtelijk aan de man weten te brengen.
  Een werkelijke nominatie zou ik over moeten denken. De gesuggereerde Peter Pot, Niek van der Sprong en wellicht Joop van Ommen (bij de laatste heb ik weinig affiniteit met z’n activiteiten maar heb wel bewondering voor z’n inzet)
  Waar ik m’n stem op in wil zetten, weet ik nog niet maar in ieder geval n?­et op de ‘gewone burger’ in dit geval.

 7. Ik nomineer Jonnie Boer, de eigenaar van restaurant De Librije in Zwolle. Hij heeft Zwolle de afgelopen jaren op de kaart gezet met zijn restaurant. Zo was hij ongeveer een half jaar geleden op televisie te zien in ‘De Wereld Draait Door’, waarbij aandacht werd gegeven aan zijn restaurant en de opening van schouwburg ‘De Spiegel’.

 8. Peter Pot, gadverdakkie!!! Nooit meer mijn stem!
  Begin afgelopen jaar heb ik ook al eens commentaar gegeven op het oude webadres: zwolle.web-log.nl/zwolle/2006/01/wethouder_pot_n.html

 9. Ik dacht meteen aan Gijsje van Honk, de directrice van De Spiegel/Odeon. In Zwolle staat nu een pracht van een theater met internationale allure.

 10. ik ga voor de alle zwollenaren die hun stad een goed hart toedragen en hun stad op de kaart willen houden. dus leefbaar maken, gezellig houden en niet tot een saai en stil gat willen maken

 11. Erben Wennemars is een echte ambassadeur van Zwolle, wandelend en schaatsend uithangbord van de stad!

  Daarnaast de jongens van Opgezwolle! Zij maakten Zwolle tot hiphop hoofdstad van Nederland!

 12. Erg he, ik kan mij in 2006 niet iemand heugen die zo iets goeds voor Zwolle in het algemeen heeft gedaan dat hij Zwollenaar 2006 genoemd kan worden. Er zijn vele mensen die erg hun best hebben gedaan. Maar dan zou een man/vrouw of 20 genomineerd worden en dat is ook weer niet de bedoeling.
  Ik wens jullie veel wijsheid. Ik weet het niet!
  groeten Marleen

Reacties zijn gesloten.