Leerlingen volgen lessen op TAK-college

Foto van auteur

Dinsdag 30 januari was er voor de groep 8 leerlingen uit Zwolle en omgeving de gelegenheid om een dag lessen te volgen op het Thomas a Kempis college. Op de locaties Zuid en Centrum maakten de kinderen kennis met de verschillende vakken uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Foto: Martijn de Haan

Techniek en Sport en Bewegen bleken de favoriete onderdelen bij de leerlingen. Daarnaast werd er enthousiast gewerkt aan onder andere de vakken muziek, beeldende vorming, Engels en Frans. Deze vakken vallen onder de domeinen kunst en cultuur en communicatie. Naast deze open lesdag is er voor leerlingen en hun ouders ook de mogelijkheid om het open huis te bezoeken. Locatie Zuid, Gelijkheid 3, donderdag 8 februari, van 16.00 – 20.00 uur Locatie Centrum, Schuurmanstraat 1, zaterdag 10 februari, van 10.00 – 13.30 uur. Tijdens het Open Huis laten we zien wat er zoal binnen de school gebeurt. Alle activiteiten, binnen en buiten de lessen, presenteren zich op eigen wijze.

Het is leuk leren op het Thomas a Kempis College. Door de duidelijke structuur weten leerlingen precies waar ze aan toe zijn en is er volop gelegenheid om de eigen talenten te ontdekken en te ontplooien.Nieuw op het Thomas a Kempis College: instructie op niveau in leergroepen, kleine mentorgroepen, vaste dagindeling, weinig lesuitval en geen roosterwijzigingen. De school heeft vier leergroepen, dakpannen, in de onderbouw: havo/vwo, theoretisch/ havo, kader/theoretisch en basis/kader. Dit geldt voor beide locatie. Voor een korte impressie is de website www.eendagophettak.nl sinds kort in de lucht.