Breng een stem uit op Goalball Zwolle om sporten voor mensen met een beperking te steunen

Goalball Zwolle
Foto: Fonds Gehandicaptensport

Vandaag gaat de finaleronde van het Uniek Sporten Talent 2024 van start. Twee weken lang kan Nederland stemmen op zijn of haar favoriete Uniek Sporten Talent. In de categorie ‘Teams met een beperking’ is Goalball Zwolle een van de finalisten. Zij maken kans op de landelijke titel Uniek Sporten Talent 2024 en een geldprijs om hun sport verder uit te kunnen bouwen.

Sport en saamhorigheid. Daar draait het om bij Goalball Zwolle. De kenmerken van goalball lenen zich uitstekend voor mensen met een visuele beperking, maar iedereen kan de sport doen. De vereniging wil mensen met een beperking over de drempel helpen en aan het sporten krijgen. Het komt samen in hun slogan: ‘Als je durft!’

Goalball Zwolle heeft veertien leden in de leeftijd 20 tot 62 jaar. De leden, waarvan de meesten blind of slechtziend zijn, trainen elke woensdagavond in de sporthal van Hogeschool Windesheim. Daar heerst een sportieve, maar ook verbindende sfeer waar de leden zo van houden.

Gelijk speelveld
Om optimaal van goalball te genieten, moet er best wat georganiseerd worden. Een accommodatie die aan alle vereisten voldoet, luistert nauw. “Zo hebben we een zaal met volleyballijnen nodig,” zegt Bas Brekelmans, voorzitter van Goalball Zwolle.

“Met touwtjes die we met de lijnen verbinden, kunnen we het speelveld nog beter herkennen. Verder maakt een doel van maar liefst negen meter het makkelijker om ons te oriënteren en zit er een belletje in de bal. Om elkaar en de bal goed te horen, is absolute stilte tijdens het spel essentieel.” Om echt voor iedereen een gelijk speelveld te creëren, dragen alle spelers een dichte skibril.

Ambitie
De leden zonder beperking spelen een belangrijke rol in het ondersteunen van mensen met een beperking. Respect en wederzijds begrip zijn de fundamenten waarop de club is gebouwd. Vanuit dat fundament wil Goalball Zwolle groeien. “Mede door te werken aan onze naamsbekendheid, hopen we ons ledenaantal binnen vijf jaar te verdubbelen,” aldus Brekelmans.

De recente prestaties kunnen daar alleen maar bij helpen. “Eén van onze teams eindigde vorig seizoen op de tweede plaats in de competitie en een van onze spelers werd topscorer,” vervolgt de voorzitter, die de nodige ambities heeft. “Komend seizoen willen we kampioen worden en in de hoofdklasse uitkomen.”

Stem via website
Een stem uitbrengen op Goalball Zwolle kan tot en met maandag 28 oktober 12.00 uur via de website van Uniek Sporten Talent.

Foto's 2
Goalball Zwolle - Foto: Fonds Gehandicaptensport
Goalball Zwolle
Foto: Fonds Gehandicaptensport
Breng een stem uit op Goalball Zwolle om sporten voor mensen met een beperking te steunen - Foto: Fonds Gehandicaptensport
Foto: Fonds Gehandicaptensport

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)