Wolter Kroes hoofdact Koninginnedag 2010 Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – De Centrale Commissie Oranje (CCO) heeft haar programma voor Koninginnenacht en Dag voor 2010 bijna weer in de steigers staan. In samenwerking met PBN Music en events is het programma in voorbereiding.  Nu staat al vast dat met Koninginnenacht op zullen treden, 1st Avenue met een bekende gastzanger en de Thuisband. Voor Koninginnedag zijn al vastgelegd Wolter Kroes, Meander Bigband en Goeie ’s morgens Juff Jannie.

Op de vooravond van Koninginnedag wordt tijdens de zogenaamde Koninginnenacht van 21.00 tot 1.00 uur, onder verantwoordelijkheid van de CCO, in samenwerking met PBN Music & Events en de Horecabedrijven aan het Grote Kerkplein, in een grote tent op het Grote Kerkplein een muzikaal programma geboden. Natuurlijk ontbreken ook dit jaar de culturele activiteiten op het plein bij de Broerenkerk niet en de spelen van de scouting op de Melkmarkt. Vuurwerk sluit Koninginnedag 2010 in Zwolle af.

Een traditie van de Centrale Commissie Oranje wordt in 2010 met Koninginnedag weer mogelijk gemaakt, namelijk het optreden van orkesten en muzikale gezelschappen in tehuizen. Omdat de vorige sponsor, de Rabobank, met het sponsoren van deze optredens gestopt was, kon de CCO de tehuizen zonder inbreng van een eigen bijdrage niet meer deze optredens aanbieden. Stichting  De Gasthuizen heeft namelijk besloten alle kosten van deze optredens te sponsoren. De CCO is de stichting De Gasthuizen zeer erkentelijk voor hun financiële bijdrage.

Koninginnedag  

Tijdens Koninginnedag worden onder verantwoordelijkheid van, door en in samenwerking met de CCO onderstaande evenementen georganiseerd.  

Vlaghijsen op het Bordes van het Stadhuis

10.30 uur: Officiële start van Koninginnedag in Zwolle met een toespraak door Burgemeester H.J. Meijer, het vlaghijsen op het bordes van het Stadhuis en het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus, m.m.v. een muziekvereniging.  

Kindervrijmarkt/Kinderen musiceren op straat en Living Statue

Van 10.00 tot 14.00 uur is de Diezerstraat Achter de Broeren en  het domein voor kinderen tot 12 jaar die allerhande waar aan de man te brengen hebben. Ook is er ruimte voor “straatmuzikantjes”.en Living Statue
De jeugdige muzikantjes en Living Staue worden uitgenodigd voor een optreden  in de tuin van het Stedelijk Museum
Een jury zal daar hun prestaties beoordelen. Er zijn leuke prijsjes te verdienen.  

Scouting staat  op melkmarkt  met verschillende spelen 

Bijzondere culturele kinderactiviteiten Achter de Broeren.

Tentprogramma Grote Kerkplein

Vanaf 12.00 uur ( tot  1.00 uur ’s-nachts)  wordt onder verantwoordelijkheid van de CCO, in samenwerking met PBN Music & Events en de Horecabedrijven aan het Grote Kerkplein, in een grote tent op het Grote Kerkplein een muzikaal programma geboden.

Vuurwerk

Als afsluiting van alle festiviteiten wordt om 22.00 uur een groots vuurwerk afgestoken in het Park De Wezenlanden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Wolter Kroes hoofdact Koninginnedag 2010 Zwolle”

 1. Met grote bewondering zie ik dat elk jaar weer ontzettend veel werk wordt gemaakt van koninginnedag,al zal het met het verdwijnen van de optocht nooit mee zo worden als vroeger.Ook dit jaar weer.wel is er dan te hopen dat er veel mensen bereid zijn de collecte langs de deuren te lopen.Driekwart gaat er zelfs naar de eigen wijk toe om van alles te organiseren.Wat ik begrijp wordt het steeds moeilijker om mensen te vinden.Via deze weblog roep ik jullie op om een uurtjr vrij te maken,als iedereen wat doet,kunnen we weer een mooi feest maken en niet meer terug kijken naar die ene gek die alles kan bederven.

 2. pfff alweer die meander bigband van die gasten word ik nu wel een beetje ziek met zo;n adhd-er die ervoor staat te schreeuwen niks aan 😮

 3. Heb er ook een aantal jaren geld voor ingezameld in Stadshagen. Een deel ging deel naar de wijk en een deel was voor de stad. Paar straten. Toen hadden we, door te weinig collectanten, al te weinig bereik. Het werd steeds minder. Volgens mij word er nu helemaal niet meer gecollecteerd in onze wijk.
  Moet zeggen dat het, ook 30 april, altijd wel gezellig is in de stad.

 4. @Edwin: ach Edwin, dan ga jij toch lekker ergens anders feesten??? Tja, smaken verschillen. Begin de dag met een lach, Edwin! Ook een gelukkig 2010 gewenst 😉
  Bovendien heb ik geen ADHD hoor, ik ben zelf gewoon druk…

 5. Heb aan het begin de opbrengst wel eens gehoord Wichert. Dat was idd wel een paar 1000, begin deze eeuw. Vraag me af of er nu uberhaupt nog gecollecteerd wordt. Denk dat er op een andere manier ingezameld moet worden. Vrees dat ze nog geen collectanten voor 2% van de wijk meer hebben. We hebben ook nog eens een wijkstichting hier, geen vereniging….dus ook geen contributie.
  Hoop dat de stichting daar nu mee bezig is, veel gezinnen willen best meebetalen. Vooral die met kinderen (bleek destijds al aan de deur), maar dan moeten ze wel benaderd worden. Zal de onvolprezen Nick eens vragen als ik hem tegenkom. Tot zo, je kunt er toch nog wel uitkomen met de rugge?

 6. Zoals ieder jaar wordt ook dit jaar weer een Oranjecollecte gehouden. Deze is in de week van 5 tot 11 april. Inderdaad gaat 75% van de opbrengst naar de collecterende vereniging of instantie, met het doel dat te besteden aan Koninginnedagactiviteiten. Zijn er verenigingen, stichtingen of andere instanties die willen collecteren,dan kunnen die kontact opnemen met Jan Poel. tel.038 – 4540054

 7. @ meander bigband

  Ja ik kom wel maar wel als jullie zijn geweest en ja smaken verschillen zowiezo daarom is het ook fijn dat er meerdere dingen in de stad zijn, maar ook goed 2010 en ja wel met een lach 😛

Reacties zijn gesloten.