Zwolle – Op 11 januari 2010 strijden 12 leerlingen van het Deltion College voor een plaats in de halve finale van het Nationale Kampioenschap Horeca 2010. Deze voorronde vindt plaats in restaurant Guillaume van het Deltion College en maakt deel uit van een reeks van wedstrijden op verschillende ROC’s in Nederland.
Branchevereniging SVH organiseert de wedstrijden in samenwerking met de deelnemende ROC’s ter promotie van gastvrijheid en koken. Zowel bij de voorrondes als de halve finale en finale volgt een vakjury de leerlingen. Leerling-koks worden beoordeeld op de voorbereidingen in de keuken tot aan de presentatie van het gerecht op het bord. Voor deze voorronde bestaat de opdracht uit het bereiden van een amuse, het verwerken van mul in een voorgerecht, het verwerken van een lamsrack in het hoofdgerecht en een Crème Brulée als dessert. De leerling-gastheren/-vrouwen worden beoordeeld op kennis en kunde van het gastheerschap en restauranttechnieken. Winnaars van deze voorronde gaan naar de halve finale welke samen met de finale wordt gehouden in Rotterdam op 4, 5 en 6 maart tijdens Skills Masters in Ahoy.