Dief moet verplicht DNA afstaan

Foto van auteur

Na poging tot diefstal van telefoons en een audio-set voor een auto, uit een winkel aan het Maagjesbolwerk in Zwolle, zijn donderdagavond twee mannen aangehouden, afkomstig uit Veeningen(20) en Hoogeveen(23).

De Veeninger had nog een straf/boete uitstaan bij Justitie en moest, na een gerechtelijke uitspraak,  nog een verplichte DNA afgifte ondergaan. Hij werd ingesloten. De man uit Hoogeveen werd na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

6 gedachten over “Dief moet verplicht DNA afstaan”

 1. @johan: Ja dat is wel zo, maar je privacy dan? Net als bij die camera’s in Holtenbroek moet je wel ergens een grens trekken denk ik.

 2. …..Tenzij je dus aan je DNA kunt aflezen in hoeverre je een verhoogde kans op kanker hebt en dat private verzekeringsmaatschappijen dergelijke informatie in handen krijgen….. Tja,.. van mij krijg je dus niet een klodder wangslijm ?©n zeker niet voor mijn veiligheid! Neemt niet weg dat een verkrachter of moordenaar niet moet zeuren als zijn DNA wordt afgenomen.

 3. Over tien jaar iedereen een camera in zijn huis en bij de geboorte al opgenomen in een DNA-bestand (of de bekende chip in de bips)gekoppeld aan een gps-systeem??
  Wat word dan de volgende stap? Mensen verliezen hun gezicht en worden alleen nog maar herkend/beoordeeld/veroordeeld obv hun DNA-structuren? SMART-bommen die alleen schadelijk zijn voor mensen die een bepaalde DNA-code hebben?
  Behulpzaam, maar gevaarlijk middel dat DNA-gebeuren.
  Straks weten we dat ook nog te beinvloeden/te wijzigen…

 4. als je niks gedaan hebt heb je ook niks te vrezen .als je wel wat gedaan hebt moet je de gevolgen maar aanvaarden .
  er moet nog veel strenger opgetreden worden .

Reacties zijn gesloten.