Programma Leonardo da Vinci slaat aan bij Deltion

Zwolle – Het Deltion College uit Zwolle heeft in 2009 van alle mbo-instellingen in Nederland de meeste projecten toegekend gekregen van het programma Leonardo da Vinci. Leonardo da Vinci biedt subsidiemogelijkheden voor internationale activiteiten van instellingen in het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven.

Het programma Leonardo da Vinci is onderdeel van het Europese programma ‘Een leven lang leren’. Onderwijsinstellingen kunnen subsidie aanvragen voor internationale projecten op mbo-niveau en het uitwerken van opleidingsmateriaal en –methodes. Deltion vindt het belangrijk om te investeren in zowel de mobiliteit van zowel studenten als docenten. In 2000 heeft het Deltion tweetalig onderwijs ingesteld, met als gevolg een significante toename in het aantal buitenlandse stages.

Naast de invoering van het tweetalig onderwijs werkt het Deltion College nauw samen met partnerscholen in Europa. Doel van deze samenwerking is het verhogen van de kwaliteit van het onderwijs en het gezamenlijk faciliteren van stageplaatsen, studiereizen, uitwisselingen en onderwijsprojecten.

Meer informatie over het programma Leonardo da Vinci staat op www.leonardodavinci.nl en de programmalijn Internationalisering van het Deltion College op www.deltion.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)