Het weer: kouder

Zwolle – Zaterdag is het een overwegend droge en bewolkte dag. In de noordelijke provincies blijft het regenen. Ten zuiden van de grote rivieren kan af en toe de zon nog voorzichtig doorkomen. De stroming draait naar het oosten tot noordoosten en begint langzaamaan weer winterse lucht aan te voeren.

05-02-2010_weerfoto_pletterstraat.jpg
Pletterstraat

Zondag is het eerst bewolkt, maar droog. De oostelijke stroming voert droge lucht uit het oosten aan, waardoor de bewolking in de oostelijke helft van het land in de middag wat afneemt. De aangevoerde lucht is ook koud, waardoor de temperatuur in het noordoosten van het land al niet meer boven het vriespunt uitkomt. In Zeeland wordt het nog wel +4 graden.

Na het weekend lijkt de winter meer terrein te winnen. Vanuit het noorden trekt koudere lucht het land binnen. De neerslag krijgt een winters uiterlijk en de temperatuur daalt richting het vriespunt. Ook op lange termijn zien we dat de winter nog lang niet van plan is te vertrekken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Het weer: kouder”

  1. Nog niet wakker?? wat een bericht:Zaterdag is het een overwegend droge en bewolkte dag In de noordelijke provincies blijft het regenen.

    wat wordt het nauw droog of toch regen

  2. Tjonge wat een zwaar bekend doorloopje….het wordt heel mooi daar in de buurt! Voor De Hetebrij….maar wanneer tieft dat stinkende blik daar nou eens op >:(>:(>:(

  3. Tering Assendorper, het blijft een mooi stukje Zwolle. Vond het kanon ook al zo…hoort daar niet…..dacht aan de luikies van ‘T Refter en de doorloop langs de Bethlehemsekerk, naar het bewuste plein. Kon dit wel mooi kwijt

    Voor De Hetebrij….maar wanneer tieft dat stinkende blik daar nou eens op

    Zo heP ieder nadeel weer zijn voordeel 😉

Reacties zijn gesloten.