Berkum verslaat Staphorst in spannende wedstrijd

Zwolle – Berkum heeft thuis een belangrijke zege behaald op Staphorst. De Staphorsters werden met 1-0 naar huis gestuurd in een wedstrijd die tot laatste minuut spannend was. Berkum stijgt hierdoor naar een gedeelde tweede plek op de ranglijst. Echter hebben de Berkummers, door hun kunstgrasveld, wel twee wedstrijden meer gespeeld.

Beide ploegen kregen een grote kans in de eerste vijf minuten. Paul Smid kopte voor Staphorst een voorzet knap in maar doelman Mathijs Bouwhuis, hij speelde zeer verdienstelijk, had een nog betere reactie paraat, en voorkwam daarmee een voorsprong voor de bezoekers. Direct aan de andere kant ging Randy van de Weide alleen op keeper Alfred Knoll af. Ook in dit duel bleek de keeper over een prima reflex te beschikken. Beide ploegen waren vervolgens de gehele wedstrijd aan elkaar gewaagd.  

De beslissing in de wedstrijd viel in de 75e minuut. Na een fraaie pass van Leonard de Jong passeerde Chris van der Meulen met een geweldige aanname meteen zijn directe tegenstander Peltjes, waarna diezelfde Peltjes Van der Meulen onreglementair tegen het gras werkte. Scheidsrechter Serik twijfelde geen moment en wees gedecideerd naar de stip. Peltjes kreeg geel waar rood ook niet had misstaan. Marc van der Meulen mocht het karwei afmaken en schoot onberispelijk raak vanaf de penaltystip.

Statistieken

Berkum – Staphorst 1 – 0 (0 – 0)

Scoreverloop:
75.       Marc van der Meulen       1-0

Gele kaarten: Gnanapragassam (Berkum), Peltjes, Maat (Staphorst)

Opstelling Berkum:
M. Bouwhuis, Gnanapragassam, Zonnenberg, Mijnheer, Pohowainjaan, De Jong, Diender, Ndizeye (70e Huisman), M. van der Meulen, Van der Weide (46e Roelofs), C. van der Meulen.

Opstelling Staphorst:
Knoll, Freriks, Hof, Peltjes, Hogenkamp, Bakker, Mijnheer (62e Maat), Smid, Schuurhuis, Wind (80e Kuurman), Odink (62e Brakke).

Scheidsrechter:  De heer D. Serik

Toeschouwers: 1000

Métier Man of the Match:  Mathijs Bouwhuis

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Berkum verslaat Staphorst in spannende wedstrijd”

Reacties zijn gesloten.