Het weer: vorst

Zwolle – Maandag begint in de vroege ochtend nog met veel bewolking, maar later op de dag klaart het op en komt de zon erbij. In het zuidwesten blijft het het langst bewolkt. In de noordelijke provincies komt de temperatuur niet boven nul uit. Meer naar het zuiden wordt het +1 tot +3 graden. Met een meest matige soms vrij krachtige noordoostenwind voelt het een stuk kouder aan.

weerfoto_07-02-2010__stadsgracht_en_diezerpoortenbrug.jpg

Dinsdag begint eerst op sommige plaatsen met wat nevel en bewolking. In de loop van de ochtend en middag klaart het al snel op en het wordt opnieuw een mooie, zonnige dag. De middagtemperatuur komt uit rond 3 graden in het westen en rond nul in het oosten van het land. De noordoostenwind is zwak tot matig. Door de aanvoer van onstabiele lucht vanuit Scandinavië bereiken in de loop van de avond winterse buien de westkust die in de nacht verder landinwaarts trekken. In de nacht vriest het licht tot matig.


Woensdag blijven de winterse buien vanaf de Noordzee op de loer liggen. Tussen de buien door is er nog wel ruimte voor de zon. De middagtemperaturen liggen rond het vriespunt in het oosten en rond 2 graden langs de westkust. Er staat een zwakke tot matige noordoostenwind die op de Wadden vrij krachtig is. In de nacht is er met -5 tot -7 graden sprake van matige vorst. Alleen in Zeeland vriest met licht, -2 graden.

Donderdag wordt opnieuw zonneschijn afgewisseld door bewolking, met af en toe een kans op een winters buitje. Het wordt -1 tot +2 graden.

De rest van de week en in het weekend houdt de winterkou aan, met overdag temperaturen rond of net boven het vriespunt en in de nachten lichte tot matige vorst. De kans op winterse neerslag blijft vooral in het noorden aanhouden, maar grote hoeveelheden worden niet verwacht.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Het weer: vorst”

  1. Harry is natuurlijk wel een meester in crea-foto’s. Heb me hier toch een plaatje hangen….van weet ik veel wat voor bevrijdingsfestival. Volgens mij de eerst in het park…..gaaf, treffend, spetterend zou em wel eens willen digitaliseren om erachter te komen wie die gave kop achter mij is.

Reacties zijn gesloten.