De Spiegel biedt ‘opera voor jonge mensen’ aan

Zwolle – ‘Opera voor jonge mensen?’ JA! Theaterdirecteur Gijsje van Honk vindt het genoeg geweest met het oude-mensen-imago van de opera. Opera is voor iedereen! Op dinsdagavond 23 februari strijkt de Nationale Reisopera in Theater De Spiegel neer met Un ballo in maschera van Verdi. Odeon De Spiegel theaters grijpt dit moment aan om iedereen tot en met 21 jaar voor de prijs van een pauzedrankje en bewaakte garderobe (€ 2,75) welkom te heten. Gratis opera bij je pauzedrankje dus (legitimatie verplicht)!

Un ballo in maschera: reeds succes bij twee ‘operagroentjes’. De première van deze productie in Enschede vond plaats op 23 januari jl. Toen al nodigde Odeon De Spiegel theaters twee ‘operagroentjes’ mee om kennis te maken: ‘(…) De voorstelling begint en het eerste dat opvalt is het decor. Ik verwacht een pleintje in een middeleeuws Italiaans dorpje, maar beland in een hypermoderne en eigentijds verlichte glazen kas. De spelers staan op het toneel. Wat zijn het er veel! Ze dragen allemaal witte kleding. Mooie witte jurken en pakken. Maar niemand draagt hetzelfde. Ik waan me bijna op Sensation White. Er staat wel 60 man op het podium. Dan begint het. Vanaf het eerste moment is alles indrukwekkend!  De zangers en zangeressen trekken in hun eentje, onversterkt de hele zaal. Ongelofelijk. (…)’

Vanwege het succes van bovenstaande is besloten meer mensen kennis te laten maken met opera. Het complete verslag is te lezen op www.odeondespiegel.nl.

21+

De opera op 23 februari is niet exclusief bedoeld voor jongeren. Bezoekers die de 21 inmiddels zijn gepasseerd zijn uiteraard meer dan welkom. De opera is uitstekend ontvangen in de pers en vooral de muziek wordt bijzonder gewaardeerd. De muzikale leiding van deze productie is in handen van Antony Hermus. Deze jonge Nederlandse dirigent maakt zijn debuut bij de Nationale Reisopera. Op 29-jarige leeftijd werd hij benoemd tot Generalmusikdirektor van de Duitse Stad Hagen. Daar bouwde hij een groot en gevarieerd repertoire op. Naast meer dan 200 symfonische werken dirigeerde hij ca. 50 opera’s, waaronder veel nieuwe producties. Momenteel is Generalmusikdirektor van het Anhaltischen Theater Dessau en chef-dirigent van de Anhaltische Philharmonie.

Opvallende cast

De getalenteerde sopraan Kelly God is voor het eerst te gast bij de Nationale Reisopera en maakt haar roldebuut als Amelia. In september 2010 keert ze terug voor de rol van Sieglinde in Die Walküre.  De Engelse tenor Peter Auty is een graag geziene solist bij de Nationale Reisopera. Hij zingt zijn allereerste Riccardo.


Reserveren

Kaarten reserveren voor de opera op 23 februari in Theater De Spiegel om 20.15 uur kan via de website www.odeondespiegel.nl en bij het Bespreekbureau van Odeon De Spiegel theaters via 038 4 288 288 (geopend op werkdagen van 13.30 tot 17.30 uur en in het weekend 1 uur voor de voorstelling). Langskomen bij het Bespreekbureau in Theater De Spiegel kan ook. Dan gelden dezelfde openingstijden. Onder de 21? Dan kan naar legitimatie worden gevraagd.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)