FC Zwolle geeft RBC voetballes

|   Laatste wijziging

Zwolle – FC Zwolle heeft maandagavond vernietigend uitgehaald tegen RBC Roosendaal. De Zwollenaren wonnen thuis met 6-1. Voor de wedstrijd werd Albert van der Haar in het zonnetje gezet doordat hij al eerder een 500e wedstrijd had gespeeld. Hij kreeg uit handen van Henri Beekman een cadeaubon en een ingelijst shirt met foto’s. Op het shirt stond "Van der Haar 500". Ook kreeg hij van een sponsor een vakantiecheque en van sfeerclub FC Tifosi een ingelijste foto.

fczwolle_vanderhaar_0603_470.jpg
Albert van der Haar krijgt uit handen van Henri Beekman een cadeaubon …

Kwam FC Zwolle in de 28e minuut nog op achterstand door een penalty van Polak, negen minuten later scoorde Arne Slot aan de andere zijde ook via een penalty de gelijkmaker (1-1). Met die stand, en de wetenschap dat van RBC Jardim met twee keer geel van het veld moest, werd er ook gepauzeerd.

fczwolle_rbc_3751_470.jpg
… om moedeloos van te worden, de zoveelste van Eric Bakker …

fczwolle_rbc_3661_470.jpg

fczwolle_rbc_3669_470.jpg
… en koud was het, ook voor de ballenjongens …

Vanaf de tweede helf was alles Forza Zwolle! In de 58e minuut scoorde Etienne Reijnen de 2-1, en daarna brak de periode aan voor de man van de wedstrijd Erik Bakker. Bakker scoorde in 20 minuten tijd een loepzuivere hattrick en bracht mede daardoor Zwolle op een comfortabele 5-1 voorsprong. Boddaert werkte op het einde van de wedstrijd nog de bal in eigen doel. In de slotminuten kreeg Remacle van RBC ook een rode kaart.

fczwolle_vanderhaar_0611_470.jpg

fczwolle_vanderhaar_0630_470.jpg

fczwolle_rbc_3394_470.jpg

fczwolle_rbc_3435_470.jpg

fczwolle_rbc_3547_470.jpg

fczwolle_rbc_3587_470.jpg

fczwolle_rbc_3611_470.jpg

fczwolle_rbc_3745_470.jpg

fczwolle_rbc_3790_470.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

64 gedachten over “FC Zwolle geeft RBC voetballes”

  1. Pfff denk dat die gast sowieso een basisplaats heeft afgedwongen voor vrijdag, hoop voor jou toch een stuk of 3, kan jij ook eens met een goed gevoel bij de fc weg 😉

  2. Twijfel over 6-1………
    Mijn bron stond eerst een eigen doelpunt van Maarten Boddaert, nu Erik Bakker.
    NOS stond eerst Erik Bakker, en nu toch een eigen doelpunt van Maarten Boddaert.

  3. Wel opvallend, zoveel doelpunten maar niet 1 gescoord door onze spits, Lopez. Royer (topscoorder) en Bakker hebben allebei meer gescoord dan hem. En nog even en dan passeert ook Slot hem nog.

  4. Zwollenaar, dat was mijn conclusie ook al. Maar goed ik vond hem in den beginne al nixx…

    Het idd al die onduidelijkheden gezien toto, voor mij was het gewoon weer een Bakkertje!:D Al is het alleen maar in de jubel stemming te blijven goh wat een schik hadden we op de buhne zeg!

  5. Mooie reportage over die jongen van FSC die in de Monteverdiflat woont. Volgens de samenvatting speelde hij dynamisch en sterk! Geloof niet dat ie hier op de foto staat.

    International Danny Schreurs

  6. Het is misschien niet de killerspits waar je op hoopte, maar dan moet je ook kijken hoe hij gebruikt wordt en werd. Bij Dordt bijvoorbeeld, draaide het hele elftal om Lopes en hier is hij onderdeel van. Hij is zeker een aanspeelpunt en kan mooi en goed de ballen vasthouden en afgeven aan de andere spelers, zodat die ze erin kunnen schoppen. Hij wordt hier meer als kaatser gebruikt, dan als afmaker.

    Op het moment dat Lopes vaak gewisseld wordt, gaat het elftal voorin minder draaien. Let daar maar eens op. 😉

  7. @Zwollenaar is back

    Je hebt vast voldoende voetbalverstand om onderhand wel door te hebben dat Lopes bij FC Zwolle een andere rol heeft dan bij FC Dordrecht.

    Bij FC Zwolle is hij meer de targetman die gebruikt wordt voor de kaats met de snelle buitenspelers en de lopende mensen van het middenveld, waar hij bij FC Dordrecht meer de afmaker was.

    Uiteindelijk gaat het ook om de teamprestatie en niet zozeer om het aantal doelpunten dat de eerste spits maakt. In het seizoen 2005-2006 werd Santi Kolk gedeeld topscorer maar eindigde FC Zwolle op de 12de plaats.

    Ik heb gisterenavond genoten van het combinatievoetbal van FC Zwolle al gaf de rode kaart bij RBC natuurlijk wel de doorslag. RBC kwam niet om te voetballen en als je zelf dan niet vroeg scoort, zelfs op 0-1 achterstand komt, speel je over het algemeen een lastige wedstrijd.

    6-1 is niettemin een hele mooie uitslag zelfs met 11 tegen 10 (eindfase tegen 9) en maakt dat FC Zwolle mijns inziens nog lang niet uitgeschakeld is in de strijd voor rechtstreekse promotie.

    We hebben nu voor Jupiler League begrippen een fantastisch elftal, met veel mogelijkheden voor de technische staf en veel concurrentie om de basisplaatsen.

  8. @dick

    Danny is een supergozer. Ik wordt zo moe van al die verhalen over zijn IQ en dat hij veel kansen verprutst.

    Om te voetballen hoef je geen rocket science te hebben gestudeerd. Danny is een creatieve voetballer die op instinct voetbalt en altijd dreigend is. Een speler waarvoor ik naar het stadion kom.

  9. Als Arne Slot,Lopez passeert op de topscorerlijst en Slot is dan vierde dan zijn er altijd heel veel mensen die kunnen scoren en samen maken we club.Tot SLOT wil ik zeggen ,nou draait het lekker en nu gaan we zeuren dat er iemand minder scoort dan we op hadden gehoopt.En Elrey spelers waarvoor je naar het stadion gaat die zijn niet alleen belangrijk voor de club maar ook voor de ware voetballiefhebbers. DEURGAON

  10. Leek mij ook El, vriendelijke aardige jongen; speelde heel goed, voor wat ik zag. En gewoon international! Da’s toch super.

    Mooi verwoord!

    een creatieve voetballer die op instinct voetbalt en altijd dreigend is. Een speler waarvoor ik naar het stadion kom.

    Zal vrijdag eens extra goed opletten. Reynen doet het ook goed he; belangrijke treffer die 2-1!

  11. Bericht door Zwollenaar is back, op 9 februari 2010 om 10:49
    Ja gezien Edwin, vind hem niet echt de killer spits waar ik op hoopte

    En waar heb je dan naar gekeken?
    Je hebt dus niet gezien waar Inge en Elrey het over hebben.

  12. Ik zat er gisteren gewoon bij. De stoeltjes zitten voor de meeste normale mensen niet heel prettig, geloof ik. Voor hoogzwangere vrouwen zijn ze wel ideaal. ;);) Zit goed rechtop tenminste, mijn buik heeft ruimte (moet er wel niemand voor me zitten), kan mijn benen kwijt en zo dus ook mijn buik hahahhaha.

    Was wel blij dat ik er gisteren nog even bij was. Alleen dat opstaan na een doelpunt gaat iets minder snel. Heb ook één van de doelpunten van Bakker niet gezien, omdat iedereen al stond en ik niet. 8)

    Voor de rest niet meer off-topic dick ;);):o:o

  13. Super Inge! Dat zijn de échten!!

    Oh ja,
    Nogmaals….minimaal nacompetitie en als iedereen ervan overtuigd is….d’r voor gaan! Graafschap zal wel kampioen worden. Koekstedelingen kunnen het mooi op het laatst vern**ken 😉

  14. Sorry, maar ik zie het ook niet wat jullie zien in Lopes. Maar heb geen zin om daar ”weeeeer” over te discussieren:D

    Schreurs is gewoon een topper, hij scoorde tegen de eagles, die gast kan bij mijn niet meer stuk!

    Persoonlijk vind ik Reijnen wat minder de laatste jaren Dick, maar die goal gister, wat een prachtige kopbal!

    Trouwens, niks van gemerkt dat het minder ging toen Lopes eruit ging:P

    Ingie, had je nog willen sms’en toen ik van het werk kwam, dat je beter thuis kon blijven ivm de kou maar ja door haast vergeten. Ben thuis gekomen heb een bak thee genomen, bedje in 10.30 23.45 bedje weer uit, joggingbroek aan doen en toch weer slapen, ik kon gewoon echt niet meer warm worden!;D Marcel boos om die ijsklompen ;D

  15. Bericht door Natascha, op 9 februari 2010 om 12:07
    Sorry, maar ik zie het ook niet wat jullie zien in Lopes. Maar heb geen zin om daar ”weeeeer” over te discussieren

    Dan ligt aan de positie waar je zit. Op de M.E. tribune heb je minder kijk op het spel. Daarom zit daar het juichvee en de kenners op de F.P. tribune.;):P
    Geeft niet, vind het niet erg.

    :D:D:D

  16. Jullie zijn misschien gewend dat er hier een hoop negativiteit uitgespuugd wordt over FC Zwolle (zeker als ze eens een keer verliezen). Ook ik erger me daar kapot aan en laat ook altijd een tegen geluid horen. Ook in het begin van het seizoen schreef ik hier altijd positief terwijl het gros liep te zeuren en afgaf op de FC. Ik ben zeker geen typische succes supporter!

    Ik pretendeer niet inzichtelijk verstand te hebben van voetbal, nee ik ken mijn eigen beperkingen, niks mis mee. Wat ik ook gisteravond constateerde is dat Lopez moeite heeft de bal er in te krijgen.
    Natuurlijk zie ik ook wel dat andere spelers als Royer, Slot, Bakker en vd Haar zeer gevaarlijk zijn voor het doel en natuurlijk weet ik dat het een team is die uiteindelijk de resultaten maakt. Vergeef me dat ik het simpel bekijk, een spits heeft doorgaans tot taak scoren. Helaas zag ik Lopez dat de laatste tijd weinig doen ook bij hele grote kansen. Dit kan wel ontkent worden maar dan zit ik zeker in een ander stadion ofzo!

    Bepaalde types hier laten altijd van zich horen als Zwolle verliest maar nu bijvoorbeeld hoor je ze niet!
    Ik ben de laatste die afgeeft op de FC, en ben al jaren volger van Zwolle (Sinds PEC). Zelfs in het buitenland, waar ik regelmatig verblijf, volg ik de FC nog online.
    Dus verwijd me niet dat ik willens en wetens de FC wil afzeiken ofzo want dat is gewoon niet waar!!

  17. Inge pfff vond het super koud, maar zonder muts etc op de scooter vanaf het werk was natuurlijk al de grootste fout. 2 broeken aan en nog koud;)

    Onze connaisseur zit ook een half jaartje op de FP hahaha;):P:D Zo te lezen hebben jullie meer last van het juichvee dan wij;D, lekker rustig in het voor jullie linker bovenhoekje achter de trap niks geen last van dat volk:D En wij hadden ook geen last van Reinier Vegter in de rust, was helemaal jou smaak he:P Voor de wedstrijd stond ik weer naast t veld dus had ik er ook geen last van:D

  18. Dondersmooie wedstrijd.

    Leuke ingelijste foto van FCZ Tifosi: Appie 500 keer voor stad en eer.

    Hij gaat naar Heino toe!

  19. Nou zo koud vond ik het dus niet. Dik vest aangetrokken, sjaal om, 1 paar sokken aan en simpele schoenen. Maar niet met de voetjes op de grond, want het beton is wel koud!

    Maar je weet toch ook dat ik niet zo’n koukleum ben??;)

    Mijn vader vroeg al waar jij was, want hij was aan het dansen voor je ;). Toen heb ik hem maar even gezegd dat je links bovenin het hoekje op de ME zat. OH, maar ze zaten toch altijd bij jullie, was zijn reactie. Euh niet meer pap. 😉 Maar goed hij heeft even een feestje gevierd op de tribune :D:D

    Tja reinier, wat moet je daar nou van zeggen. Inderdaad helemaal mijn smaak.:'( Zo’n mooi nummer en dat dan enorm kunnen verkrachten. (sorry admin voor mijn taalgebruik)

  20. Als ik wil kan ik wel bij jullie zitten maar is zo lullig voor mars hahaha. Trouwens zeg maar tegen je papa dat jullie altijd bij ons zaten:P;) hahaha

    Ben benieuwd of je vrijdag gaat redden, anders kom ik van de week wel ff bakkie doen maar daar belt ik u wel over vandaag of morgen.

  21. Dat zou best kunnen Natas, 2 + 2 is 4 volgens mij.

    Trouwens, volgens mij heeft Zwolle één van de beste voorhoedes uit de JL. Zowel individueel als in teamverband. Maar kijk ook eens, hoeveel ruimte zij creëren voor onze middenvelders. Hoe en waarom kreeg Bakker anders zoveel ruimte? Vooral bij zijn tweede doelpunt waarbij hij eerst, in het 5 metergebied, nog alle tijd had voor een schijnbeweging.
    Ik heb genoten gisteravond. Ook van mijn buurmannen, de grootste complimenten. Met zulk mooi voetbal heb je niet eens de tijd om het koud te krijgen. Ik hoop dat we dit tegen Telstar vrijdagavond door kunnen zetten en daarna met een heerlijke duik het Sassendonkse innnnnn.8)8):P:D

  22. Heeeey pap!

    Ik vond dus dat Schreurs juist goed ruimte maakte voor Bakker en niet Lopes. Maar ja dat is het, probeer ik Edwin ook al de hele tijd duidelijk te maken maar ja hij wil er niet aan. Je ziet het in een speler of je ziet het niet en zolang hij geen Suarez is moet je wat beter kijken, en dan zie ik t dus niet. Misschien kijk ik niet lang genoeg hahaha

    Daarom snap ik Zwollenaar ook wel, als een keeper (bv) ballen doorlaat doet hij niet waar hij voor betaald wordt. Achter de naam van Lopes staat spits maar hij scoort niet, dus vallen mensen hem af 😉

    Ik wens u veel plezier in Sassendonk:D Voor mij is het Den Haag van t weekend;)

  23. Hoi Natas,
    Ja, dat is nou juist de meest lullige positie, keeper. Het sluitstuk van een elftal. Als veldspeler kun je je nog een keer een fout(je) veroorloven, meestal is er wel rug dekking en kan vaak iets gecorigeerd worden. Maar als een keeper een fout maakt ????

    T’ja Edwin schijnt wel enig verstand van voetbal te hebben. Kijk maar op de foto van zijn profiel. Volgens mij was dat voor de oude “Berkum tribune”

    Ik ken enkele mensen uit Den Haag, die met enige regelmaat, meestal een heel lang weekend in februari, een bezoek brengen aan Sassendonk.
    Veel plezier in de Recidentie

  24. @ Dick,
    De hofstedelingen die ik ken, zijn uiteraard in gepaste kleding en soms voorzien van een laagje verf. Met deze mensen is het plezierig een biertje drinken of blauw handje. Ik ken wel een andere Henk.

  25. Ik zag dat er na de 2-1 een foto gemaakt werd (door iemand van weblogzwolle) van de juichende spelers met op de achtergrond het publiek

    Ik hoop echt dat die geplaatst kan worden lijkt me echt een vette foto!?!

  26. @ Papa….

    Ik ken wel een andere Henk.

    H. Bres ken je toch wel?

    En het Vrije Woord = maat van hem, beveiligerT en heet ook Dick (toch QM, jij zit langer op dat draadje?). Maar die gaat zelfden meer naar ADO geloof ik.

  27. Bericht door Edwin, op 9 februari 2010 om 11:50
    Bericht door Zwollenaar is back, op 9 februari 2010 om 10:49
    Ja gezien Edwin, vind hem niet echt de killer spits waar ik op hoopte

    En waar heb je dan naar gekeken?
    Je hebt dus niet gezien waar Inge en Elrey het over hebben.

    Ik pretendeer niet inzichtelijk verstand te hebben van voetbal, nee ik ken mijn eigen beperkingen, niks mis mee. Wat ik ook gisteravond constateerde is dat Lopez moeite heeft de bal er in te krijgen.
    Natuurlijk zie ik ook wel dat andere spelers als Royer, Slot, Bakker en vd Haar zeer gevaarlijk zijn voor het doel en natuurlijk weet ik dat het een team is die uiteindelijk de resultaten maakt. Vergeef me dat ik het simpel bekijk, een spits heeft doorgaans tot taak scoren. Helaas zag ik Lopez dat de laatste tijd weinig doen ook bij hele grote kansen. Dit kan wel ontkent worden maar dan zit ik zeker in een ander stadion ofzo!

    Dus je ziet wat Lopez NIET doet. Zie je ook wat hij WEL doet?

  28. @ Dick,
    ik heb hem wel eens gezien in enkele tv programma’s, tijdens het zappen. Maar ik zal niet specifiek op hem blijven staan.
    Volgens mij is hij ook een groot supporter van de Hofstedelijke FC.
    Misschien kan hij, als publieke figuur, voor enige rust zorgen onder een deel van de supporters.

  29. @ Papa…nee wij (QM en ik) zitten ook niet op zijn fanclub-draadje. Wij zitten er puur op om de beide heren niet te laten ontsporen/radicaliseren 😉

    Volgens mij gaat Henk er idd altijd prat op dat hij ADO-hooligan was. Maar maat Dick heeft het nooit zo over voetbal. Meer over zijn geblondeerde grote leiderT. En alle hullie-mensen waar nixxx van deugt.

    Ach, verder is het wel gezellig. Henks’vrouw Corry verzorgt de koffie en Henk donderde zo rond de waarwisseling (als webmaster) “per ongeluk” een draadje met 800 reacties weg.

    Hij is toen met Het Lagerhuis bekend geworden om zijn grote mond. Maar hij heeft een klein hartje. Met Henk, weet ik zéker ook na mailcontacten, kun je uitstekend een bakkie drinken.

    Dreigt er onrust? Joh, anders zet je toch zelf ff (desnoods onder nick) een paar rustgevende teksten op zijn draadje? http://meneerbres.web-log.nl/
    Het Sorry, Sorry-topic.

    Daar kunnen we ook wel wat rust gebruiken want QM is inmiddels zo’n beetje “on-not-speaking-terms” met Dick = Het Vrije Woord.

    Ben benieuwd!!

    PS Lachen toen die kerel van GL-Den Haag er in kwam inzake de kwestie gillende geblondeerde leiderT.

  30. @Dick,
    Ook ik luister liever naar Henk B, dan naar de geblondeerde.
    Trouwens, mijn koffie (creatie) zetsels, gaan (weer) voor een finale plaats bij Nederlands kampioenschap barista.

  31. Edwin, had toch allllaaaaanggg geleden gezegd niet weer te willen discussieren over Lopes met oe? Wij verschillen nou eenmaal van mening ( hebben we anders nooooooiit;)) over deze speler, sh*t happens:D

  32. Ik zag dat er na de 2-1 een foto gemaakt werd (door iemand van weblogzwolle) van de juichende spelers met op de achtergrond het publiek

    Ik hoop echt dat die geplaatst kan worden lijkt me echt een vette foto!?!

  33. Bericht door Natascha, op 10 februari 2010 om 16:52
    Edwin, had toch allllaaaaanggg geleden gezegd niet weer te willen discussieren over Lopes met oe? Wij verschillen nou eenmaal van mening ( hebben we anders nooooooiit) over deze speler, sh*t happens

    Had ik het tegen jou?
    😀
    NEE, want discussie is toch zinloos.
    Ik had het tegen ZiB.
    :D:D:D

  34. Edwin, wil je nu met mij een discussie aangaan over Lopez? Zoals ik al zei zie ik mezelf niet als de voetbal kenner bij uitstek, dus technisch gezien wil ik niet te hard oordelen over Lopez of zijn functie binnen het team. Ik zie hem ook wel regelmatig pasen naar bijv. Schreurs maar ik blijf erbij dat een spits er is om te scoren net zoals een keeper moet keepen en een scheids moet fluiten.
    Voor de rest: Forza Zwolle!!!;)

  35. Die foto van edwin zijn profiel is toch gemaakt in het oosterenk als afscheid?
    Tijdens dat potje voetbal…..

    Maar ja lopez…..
    Soms heb ik wel het idee dat hij z’n dag moet hebben.
    Als hij lekker in zijn vel zit lukt hem veel.
    Sommige spelers ghoeven niet te scoren, maar alleen door er te zijn op de juiste momenten kunnen ze al van grote waarde wezen.
    Vraag me alleen wel af wrom Appie zo vaak corners neemt…
    Heb niet echt het idee dat ze echt gevaarlijk zijn als hij ze neemt.
    Of te hard of te laag enzz…

  36. Bericht door Natascha, op 11 februari 2010 om 20:27
    Edwin me broertje deed toch ook mee met jullie?

    Dacht het wel.
    Volgens mij was er nog een item op de wlz, met foto van de (ex) buurman.

Reacties zijn gesloten.