Het weer : kou en winters

Het is wisselend bewolkt en in het gehele land vallen er vandaag enkele sneeuwbuien. Lokaal levert dat een sneeuwdek van enkele centimeters op. Verder blijft het vandaag vrijwel overal licht vriezen. De wind draait in de ochtend overal naar noordoostelijke richting en wordt boven land matig, kracht 4, langs de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig, 5 tot 6 Bft.

10-02-2010_weerfoto_vanaf_nieuwehaven_.jpg

Met name in het noorden van het land kan de windtoename er voor zorgen dat de sneeuw gaat verstuiven. Komende nacht trekt de sneeuw zuidwaarts weg. De temperatuur zakt nauwelijks onder een vrijwel gesloten wolkendek. Ook blijft de wind doorstaan. Morgen in de loop van de dag klaart het van het noorden uit flink op. Het vriest in het gehele land licht. De wind is noordoostelijk, matig tot vrij krachtig, 4 tot 5 Bft, in het Waddengebied mogelijk krachtig, 6 Bft.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

29 gedachten over “Het weer : kou en winters”

  1. Is het zout nu echt op bij de gemeente. Ik kom net van buiten, met de auto en nergens een strooi/veegwagen gesignaleerd. Ook niet op doorgaande wegen.

  2. Die schaarste i te begrijpen, maar er zijn toch alternatieven voor zout te bedenken. Het minste wat gedaan kan worden is het schoonvegen van straten.

  3. nou, zoveel sneeuw valt er nu ook weer niet te schuiven.. stelt weinig voor vergeleken met de afgelopen sneeuwperiodes. leuk om te zien maar te weinig om flink te glijden over de weg..

  4. Nou, IJsselallee stond mooi vol, rond negenen vanochtend, richting A28. Ambulance moest er tussen door.
    Op sommige punten was het ondanks dat kleine laagje sneeuw, verradelijk glad.

  5. @HAJeEn idd – gezien de ambulance reden we er op dezelfde tijd.
    Ik denk dat strooien rond die tijd helemaal geen zin heeft – dan staan de strooiwagens ook stil….
    In korte tijd was de ijsselallee toch in een ijsbaantje veranderd. Optisch zag je het niet, want het was helemaal “ingereden”

  6. Kiek – de wiez’n kumt uut oost’n. Bie ons trekt se de zunne op 🙂

    Dat gaan mooi heldere teksten worden 🙂 Maar wel sneu dat je gratis en voor niets 2,5u in de auwto zit.

  7. Als er morgen bijna niet gestrooid kan worden,omdat het zout op is, ook bij ons in de wijk is de weg langs ons huis de enige weg die anders getrooid word tot nu toe niet gestrooid,zal het een lekker zooitje worden op de weg.

  8. Vanmiddag om 17.00 uur ook vanuit Holten richting Stadshagen. Vieze weg, ik heb het gelukkig in 1 3/4 uur kunnen doen.

    We zien morgenvroeg wel weer of we weer die kant op komen. Bij ons is de straat voor wel geschoven, geveegd, meerdere keren zelfs (Klokkengieterlaan)

  9. Busroute zeker Ronald? ‘T is hier voor ook wel redelijk schoon. Maar dat kan ook zijn omdat er redelijk veel verkeer, incl de bus overgaat. Heb het nog niet bestudeerd, maar aan de snelheid van de bus te horen…is er toch echt wel gestrooid.

    Misschien krijgen wij in Stadshagen alleen zout :P:P:P

  10. Misschien krijgen wij in Stadshagen alleen zout 😛

    Wat mij vanmorgen opviel is dat onze straat niet gestrooid was, daar komt notabene de bus langs. Het fietspad was wel geveegd en gestrooid. Hoewel, bij het Twistvlietpad had ik de indruk dat er niet veel zout lag maar op een andere plek was het fietspad duidelijk gestrooid.

Reacties zijn gesloten.