Veelzijdige Driehoek winnaar Wijkbudgetten Zwolle Zuid

Zwolle – Het project De Veelzijdige Driehoek, ingediend door mevrouw Reinders is de winnaar geworden van de vijfde ronde Wijkbudgetten Zwolle Zuid. Tijdens een drukbezochte verkiezingsavond op 10 februari in OBS De Octopus kozen wijkbewoners met 1067 stemmen massaal voor dit project. Wethouder Martin Knol overhandigde een cheque ter waarde van 120.000,- aan mevrouw Reinders. 

Het project is erop gericht om bezoekers van de Schellerdriehoek, jong en oud in contact te brengen met de natuur. Behalve met jongeren en groepsbezoeken is ook rekening gehouden met ouderen en gehandicapten. Onderdelen zijn onder meer een “Speelbulte”, een plukweide en een Wilgentenen-struinbos. Mevrouw Reinders zei in een reactie dat ze vooral onder de indruk is van het enorme aantal stemmen die het project heeft gekregen. Ruim een kwart van alle stemmen. Ze zegt blij te zijn dat het zo leeft in de wijk. Wethouder Knol vertelde dat het project De Veelzijdige Driehoek eigenlijk een winnend project voor heel Zwolle-Zuid is omdat iedereen er straks gebruik van kan maken.
De verdere uitslag van de grote projecten is als volgt.·      

Nummer 2, Vernieuwen speeltuin Energieweg – Vrouwenlaan met 375 stemmen. Ingediend door mevrouw Oosterhof en mevrouw Leusink. Toegekend bedrag is 30.000,-

Nummer 3, “Zwolle-Zuid wil een hotel” met 362 stemmen. Ingediend door mevrouw van Zetten. Toegekend bedrag is 12.000,-

In totaal deden 19 ideeën mee aan de verkiezingen: tien grote projecten (budget groter dan € 10.000,-) en negen kleine projecten (budget kleiner dan € 10.000,-) mee. Naast Zwolle-Zuid deden ook Diezerpoort en Aalanden mee met de Wijkbudgetten. De verkiezingsavond voor Diezerpoort was dinsdag 9 februari. De vier uitgewerkte plannen van de Aalanden waren allen te financieren van het beschikbare budget. Hiervoor waren geen verkiezingen nodig, maar is op 21 januari een uitreikingsavond georganiseerd.

Het project Wijkbudgetten is een samenwerkingsverband tussen gemeente Zwolle, woningcorporaties SWZ, Delta Wonen en Openbaar Belang, TRAVERS en Politie IJsselland. Vanaf maart gaat de zesde en laatste ronde Wijkbudgetten van start.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “Veelzijdige Driehoek winnaar Wijkbudgetten Zwolle Zuid”

  1. Leuk voor de mensen, maar ik vind het allemaal zoveel geld. Een speeltuin opknappen voor 30.000 euro. In deze tijden moet dat toch goedkoper kunnen?

  2. Henze van harte jongen! Wat een geweldige strijd, campagne, bezielde actie’s dwars door stijfbevroren Zwolse grond! We mogen gerust stellen: Bloed, zweet en tranen!!!

    Henze for Burgemeister!

  3. @ Zwolleinthuus, weet jij welke eisen er tegenwoordig aan een speeltuin worden gesteld qua veiligheid ondergrond speeltoestellen enz. en welk prijskaartje aan deze toestellen hangt.

    En driehoek gefeliciteerd ben erg benieuwd wat get eind reseltaat gaat worden.

  4. Waar moet ik mij deze driehoek voorstellen op welke plaats bevind de schellerdriehoek zich .Als het echt in het oude schelle ligt dan is de rest van zwolle zuid er wel ver van verwijderd.Dus ik vraag mij af waar het zich bevind.

  5. De schellerdriehoek bevind zich tussen de zwarteweg-grenslaan-oude deventerstraatweg?, en wat is ver weg pieters vanuit welke plek in zuid binnen 10 minuten op de fiets te bereiken, vind het gweldig dat het deze mensen gelukt is om dit stuk groen te behouden. Wilde dat het ons zo,n 15 jaar terug ook gelukt was, met enige stuk groen in de wijk Ittersum. Hadden de oudere jeugd in de buurt nog steeds hun voetbalveld gehad. Maar het zij zo.

  6. @Ingrid, ik heb geen idee wat het kost. Maar als het budget stamt uit bijvoorbeeld 2007/2008 moet ten tijde van de huidige economische situatie er nog meer uitgehaald kunnen worden. Goedkoper hoeft dan niet perse, maar mischien meer krijgen voor het zelfde geld wel.

  7. De driehoekclub heeft een deel van de stemmen ‘geronseld’ door de stembiljetten in hun buurt huis aan huis op te halen… Slimme zet!

Reacties zijn gesloten.