Realisatieovereenkomst herstructurering Trapjeswijk

Zwolle – Gemeente Zwolle en Woningstichting SWZ sluiten een overeenkomst om de samenwerking ten behoeve van de nieuwe plannen voor de Muziekwijk (voormalige Trapjeswijk) vast te leggen. De overeenkomst is eind vorig jaar door de gemeenteraad goedgekeurd. Op 18 februari ondertekenen Alida Kastelein, als afgevaardigde van het college, en Eddy Veenstra (directeur SWZ) de overeenkomst.

In de realisatieovereenkomst wordt afgesproken dat Woningstichting SWZ het plangebied Trapjeswijk gaat ontwikkelen. SWZ is nu eigenaar van het grootste deel van het terrein. De Gemeente Zwolle is eigenaar van de openbare ruimte in het plangebied. SWZ maakt vanaf april dit jaar de locatie bouwrijp, ontwikkelt daarna de woningen en vervolgens wordt de buitenruimte ingericht. De woningen worden gerealiseerd volgens een nieuw stedenbouwkundig ontwerp en de buitenruimte wordt ingericht volgens het inrichtingsplan buitenruimte. Na de realisatie wordt de openbare ruimte weer overgedragen aan de Gemeente Zwolle.


Door de realisatieovereenkomst, met de daarbij behorende subsidie, wordt de woningproductie in de Trapjeswijk vastgelegd. Het gaat om het vervangen van 310 woningen door ongeveer 332 huur- en koopwoningen waarvan ongeveer 50% in de goedkope categorie.  Het project Mens en Milieuvriendelijk Wonen Trapjeswijk (MMWT) maakt onderdeel uit van dit plan. In 2010 wordt gestart met de eerste fase, bestaande uit 65 woningen (waaronder 18 appartementen). Fasegewijs zal de nieuwe Muziekwijk worden opgeleverd. De start van de verkoop is voor de zomer 2010. De eerste woningen wordt een jaar later opgeleverd. De afronding van de laatste fase staat gepland in 2014.

De voortgang van de Muziekwijk is mede van belang om de bouwproductie in Zwolle op gang te houden. Daarbij komt dat het project de afronding is van de herstructurering van het eerste kwadrant van Holtenbroek. De zekerheid van woningproductie is, ook voor oud-bewoners die nu tijdelijk zijn uitverhuisd, van groot belang.

Vorige week heeft SWZ de oud-bewoners geïnformeerd over de nieuwe plannen. Donderdagavond 11 februari worden de omwonenden geïnformeerd hoe het gebied er uit komt te zien en ook hoe het schetsontwerp van de eerste woningen eruit ziet.

Belangstellenden kunnen het inrichtingsplan buitenruimte, de schetsontwerpen en sfeerbeelden bekijken op www.muziekwijkzwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)