Het weer: koud!

Zwolle – Vrijdag belooft het een koude dag te worden en zijn er van tijd tot tijd flinke zonnige perioden. In Limburg overheerst de bewolking. In de middag neemt in het zuidoosten van Nederland de kans op lichte sneeuw weer toe. In het westen komt de temperatuur iets boven het vriespunt uit, terwijl het in het oosten licht blijft vriezen. Een stevige noordoostenwind maakt het voor het gevoel een stuk kouder.

11-02-2010_weerfoto__grote_kerk_enpeperbus_.jpg
Grote kerk en Peperbus

Zaterdag is er veel bewolking aanwezig. Met name in het oosten kan daar wat lichte sneeuw uit vallen. Af en toe schijnt de zon. In opklaringen ligt het kwik net iets boven het vriespunt, onder de bewolking iets eronder. De wind is zwak tot matig boven land, kracht 2 tot 3. Aan zee waait het matig tot vrij krachtig (4-5 Bft).

Zondag is het wisselend bewolkt en valt er verspreid over het land wat lichte sneeuw. Grote hoeveelheden worden niet verwacht. De temperatuur ligt rond de +2 graden. De wind is zwak tot matig uit het noordoosten.

De dagen daarna blijft het licht winters. Tot dinsdag is het overwegend droog. De maxima liggen rond de 2 graden. In de nachten vriest het licht. Na dinsdag lopen de temperaturen op, maar neemt ook de kans op (winterse) neerslag weer toe.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Het weer: koud!”

Reacties zijn gesloten.