Politie Zwolle organiseert kijkavond

Zwolle – De politie houdt woensdagavond 17 februari een kijkavond op het bureau aan de Koggelaan voor inwoners van Stadshagen van wie spullen zijn gestolen waarvan nog geen aangifte is gedaan. Tijdens een onderzoek naar een 22-jarige Zwollenaar troffen politiemensen in zijn woning meerdere goederen aan. De man heeft inmiddels bekennende verklaringen afgelegd over tientallen diefstallen uit woningen, schuurtjes en auto’s in de wijk Stadshagen.

Van ongeveer 20 diefstallen is aangifte gedaan en die aangevers hebben hun spullen al teruggekregen. De man heeft echter ook diefstallen bekend waarvan nog geen aangifte is gedaan. Bovendien heeft de politie nog niet van alle aangetroffen spullen de eigenaren kunnen traceren. Bewoners van Stadshagen die wel hebben gemerkt dat er spullen zijn weggenomen, maar nog geen aangifte hebben gedaan, worden opgeroepen om dat alsnog te doen.

In januari meldde een man zich bij de politie omdat er goederen van hem waren weggenomen. Hij heeft aangifte gedaan en stelde ook zelf een onderzoekje in via Internet. Hij kwam erachter dat zijn eigendommen via internet te koop werden aangeboden en informeerde politie. Na onderzoek bleek de 22-jarige Zwollenaar de gestolen spullen te hebben aangeboden. Er is huiszoeking verricht en de man bekende meerdere diefstallen. Uit de verhoren bleek dat de man regelmatig schuurtjes binnenging die niet waren afgesloten. In de schuurtjes stonden fietsen met daaraan huissleutels. Op die manier kon hij in veel gevallen de woningen binnentreden en daar vond hij soms ook de sleutels van auto’s. Hij heeft uit de schuurtjes, woningen en auto’s meerdere spullen ontvreemd. Het ging daarbij ondermeer om kratten bier, fietsen, gereedschap, navigatieapparatuur, laptops, auto’s, geld en portemonnees.

Kijkavond

De 22-jarige Zwollenaar zit nog vast. De politie sluit niet uit dat er nog meer mensen worden aangehouden. In verband met het onderzoek is de politie nog op zoek naar mensen waarvan spullen gestolen zijn, maar die geen aangifte hebben gedaan. Waarschijnlijk hebben de diefstallen plaatsgevonden in de periode van oktober 2009 tot en met januari 2010. Woensdagavond 17 februari wordt er tussen 18.00 uur en 20.00 uur een kijkavond georganiseerd op het hoofdbureau aan de Koggelaan (Koggelaan 8).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Politie Zwolle organiseert kijkavond”

  1. Bij mij helaas ook ingebroken. Hen aangifte gedaan. Niets meer van gehoord. Zie ik in de stentor een levens grote foto van mijn boormachine… werkt niet heel efficient bij de pliesie blijkbaar….:'(

  2. Eigenlijk mag je die 22 jarige wel dankbaar zijn. Mensen let op je spullen, wees niet zo arrogant. Het kan iedereen gebeuren, de tijd dat je de achterdeur niet af hoefde te sluiten is lang voorbij, wel jammer trouwens.

  3. Wel weer duidelijk advies:
    Mensen sluit je schuurtjes af en zet je fiets op slot!
    Sommigen hebben het deze gast blijkbaar wel erg makkelijk gemaakt…

Reacties zijn gesloten.