Gemeente begroet nieuwe inwoners van Zwolle

Foto van auteur

Vanmorgen om 10.00 uur vond in het Stadhuis de begroeting plaats van nieuwe inwoners van Zwolle. Het voltallige college was aanwezig.

Na een bijzonder mooie promotiefilm, waarin Zwolle met zijn vele mogelijkheden werd gepromoot, stelden de burgemeester Henk Jan Meijer als ook iedere wethouder zich voor en gaf een uitleg over de inhoud en taken behorende bij zijn portefeuille. Na een koffiepauze, waarin B&W zich gezellig met de nieuwe bewoners onderhield, nam iedereen voorzien van een “Zwols tasje” plaats in een van de drie bussen. Deze leidden de nieuwe bewoners door onze mooie Hanzestad. Het gezelschap nieuwe bewoners was zeer content met deze begroeting.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Gemeente begroet nieuwe inwoners van Zwolle”

  1. Wel jammer , lijkt het alsof Zwolle veel voorsteld.
    En als deze mensen er even wonen merken ze dat het niet zo is als dat hun nu werdt verteld…..

  2. Wat ik wel jammer vind: als je op de foto kijkt zie je alleen maar BLANKE nieuwe inwoners. Kan me niet voorstellen dat dit in de praktijk ook zo is. Natuurlijk komt iedereen vrijwillig, op uitnodiging. Je hoeft dus niet te komen. Vraag is natuurlijk wel of de gemeente in haar uitnodigingsbeleid de juiste taal (ik bedoel niet alleen letterlijk, maar vooral ook figuurlijk) spreekt om ook de niet-blanke nieuwe zwolse inwoners te interesseren en ze welkom te heten….

    Was maar een eerste ingeving toen ik de foto zag .. misschien gaat het allemaal wel goed op dit terrein ….

  3. Lolll mn moeder staat op de foto int publiek en ik niet, terwel ik de nieuwe inwoner ben! Er waren ook mensen van allochtone afkomst.
    Ik vond het in elk geval erg leuk.

Reacties zijn gesloten.