GroenLinks Zwolle wil 10 miljoen bezuinigen

Zwolle – GroenLinks Zwolle heeft een financiële bijsluiter opgesteld bij het verkiezings­programma Een kleurrijke toekomst. Daarin geeft de partij aan op welke gebieden zij wil investeren en waarop de partij de komende collegeperiode wil bezuinigen. GroenLinks presenteert een pakket van 10 miljoen euro aan bezuinigingen.

De gemeentelijke overheid zal in de ogen van GroenLinks de komende jaren het huishoudboekje van Zwolle opnieuw moeten opzetten. GroenLinks gaat daarbij uit van de fundamenten van het menselijk bestaan: voortbestaan, menswaardig leven en samen leven.

·         Zorgen voor het voortbestaan van de planeet aarde en de mensheid is een gedeelde verantwoordelijkheid van alle wereldburgers en al hun overheden. Duurzaamheid is geen beleidsoptie, duurzaamheid is een overlevingsvoorwaarde.
GroenLinks investeert dus in duurzaamheid en bezuinigt op wat duurzaamheid bedreigt (automobiliteit, energieverspilling). Bovendien gaan we uit van het principe dat de vervuiler betaalt en brengen we de maatschappelijke kosten van parkeren, nachtverlichting, terras­verwar­ming e.d. in rekening.

·         Zorgen voor een menswaardig bestaan: op armoedebestrijding, vluchtelingenopvang en het bevorderen van maatschappelijke participatie o.a. met behulp van een stadspas bezuinigt GroenLinks dus niet. Wel op bureaucratie, management en overbodig beleid. De stad kan niet zonder vrijwilligers en stadswachten, een voltijds wethouder minder kan wel.

·         Zorgen voor goed samenleven omvat de zorg voor sociale cohesie, voor een goed functionerende democratie, voor een schone en veilige samenleving, voor de ontplooiing van de talenten van mensen. Daar wil GroenLinks in investeren. GroenLinks bezuinigt op dingen die vooral individuen ten goede komen zoals twee parkeerplaatsen voor elke huisdeur. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

16 gedachten over “GroenLinks Zwolle wil 10 miljoen bezuinigen”

  1. GroenLinks gaat niet bezuinigen, GroenLinks wil het geld gewoon aan dingen uitgeven waar we allemaal wat aan hebben, ook in de toekomst.

  2. GroenLinks bezuinigt op dingen die vooral individuen ten goede komen…

    Dat lijkt mij toch in tegenspraak met de naderende sloop van de Tijlpandjes aan de Melkmarkt waar een paar individuen beter van worden ten koste van het algemeen belang en de uitstraling van onze historische binnenstad.

    Tja, kennelijk zit dat pluche toch wel erg lekker.

  3. @Michiel,

    misschien haal ik een paar dingen door elkaar, maar uit een antwoord/opmerking van Rana Berends enige tijd geleden over dit onderwerp op WLZ, meende ik te kunnen opmaken dat zij en GL voor sloop waren, met o.a. als argumentatie dat Zwolle een dynamische en levende stad is en dat er een mooie contrastwerking van de nieuwbouw zou uitgaan.

  4. @Larry, dat was in een andere discussie: we vinden dat nieuwbouw in/ rond Binnenstad niet in alle gevallen er perse historisch hoeft uit te zien. Maar we willen geen oude panden met historische waarde ,zoals de oude pandjes aan de Melkmarkt , slopen..

  5. Ik kan geen enkel waarde zien in die melkmarkt panden. Ik zie er veel meer de inderhaast wegens woningnood gebouwde waardeloze holtenbroek flats in, die inmiddels bijna allemaal ook gesloopt zijn.

  6. Ik heb er wat van gezien ja. In ieder geval een sterke opmerking over dat er niet ‘gekletst’ moet worden maar dat er actie ondernomen moet worden (weet niet meer op welk punt maar was het er wel mee eens)

    Maar ik heb niet al te lang gekeken. Ik kon die kwal met die geblondeerde kuif (die ook een grijze spoeling leek te hebben?) niet aanzien. Walgelijk figuur >:(

  7. ‘k vond het weer een mooi voorbeeld van “wie ’t meeste aan ’t woord is geweest, was het minst duidelijk” . Ik heb niet geklokt, maar vind dat de beide dames en Pechteld en Slob hun boodschap in relatief korte spreektijden het duidelijkst voor het voetlicht brachten.
    Maar met gemeenteraadsverkiezingen heeft het niets te maken.

Reacties zijn gesloten.