VVD Zwolle krijgt Haagse steun voor Knip in Stadshagen

Zwolle – Zaterdag 20 februari komen VVD Tweede Kamerleden Paul de Krom, Edith Schippers en Halbe Zijlstra de VVD Zwolle letterlijk een handje helpen. Vanaf 14.00 uur gaan de landelijke en lokale afvaardiging van de partij samen de wijk Stadshagen in.

“Deuren langs en het winkelcentrum in, met mensen in gesprek”, legt lijsttrekker René de Heer uit. De kwestie ‘de knip’ zal hierbij zeker niet ongemoeid blijven. “Voor iedereen die het met ons eens is dat de knip een foute beslissing is geweest die herzien moet worden, hebben we een oranje raamposter met daarop de tekst ‘knip de knip uit stadshagen’. Uit onderzoek blijkt dat tweederde van de inwoners tegen de knip is. Eens kijken dus of we de wijk mooi oranje kunnen krijgen!”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

93 gedachten over “VVD Zwolle krijgt Haagse steun voor Knip in Stadshagen”

  1. Belachelijk! Wat een verschrikkelijk onbehoorlijk gedrag van deze VVD-politici. Lokale afdelingen van landelijke partijen zouden geen hulp moeten krijgen van landelijke politici, dat is gewoon corrupt! Ik ben werkelijk woedend. Paul de Krom, Edith Schippers en Halbe Zijlstra zouden direct af moeten treden! En de Zwollense afdeling van de VVD zou niet meer mee mogen doen aan de verkiezingen! Walchelijk dit! Ik kan er niet over uit!

    Echt een vals trucje van de VVD om stemmen te winnen! NIET TE GELOVEN!

  2. :):):) Zeg niet dat ze door moeten lopen….zal thuis ook even doorgeven dat we ze maar gewoon moeten laten bellen. Wat een droevige actie! Maar lachwekkend tegelijk….mag Erica ook mee op tournee naar het aantrekkelijke Zwolle, gespecificeerd Stadshagen? Hier is ook wel een goede en vooral GRATIS schnaps te krijgen.

  3. Graag verwijs ik naar de andere 300 posts over De Knip verspreid over een stuk of 5 draadjes.

    Belangrijkste stelling: het KAN absoluut niet meer teruggedraaid worden. Met redenen en argumenten omkleed.

  4. Je kunt ook als kiezer conclusies trekken .Het feit dat de lokale vvd groep hulp nodig heeft van de landelijke afdeling zegt genoeg.Blijkbaar weten ze dus zelfstandig niet te functioneren laat staat te overtuigen (what’s new bij de vvd… boegbeeld Terpstra deed het gisteren ook al zo goed op de radio 8) )

    Eenieder die deze lieden aan de deur krijgt met hun spiegeltjes en kraaltjes zou zwaar beledigd moeten zijn…helemaal mee eens.

  5. ik heb wel gelijk het volgende meegegeven aan de VVD, aangezien dit eerder ook bij de gemeente is aangegeven maar helaas niet is opgepakt:

    Goedendag, ik lees op Weblogzwolle dat u de wijk Stadshagen ingaat om o.a. naar de verkeersknip te kijken. Mogelijkerwijs kunt u ook eens uw licht laten schijnen op de fietsroute vanaf het cultuurhuis richting de milligerplas en dan specifiek hoe kinderen over het parkeerterrein langs het gezondsheidshuis moeten fietsen over de openbare weg/parkeerterrein. Vooral vanaf de milligerplas langs de in-uitgang van het parkeerterrein is, zelfs voor volwasenen, een gevaarlijke situatie. De situatie wordt nog erger omdat dit jaar een deel van de school de wendakker in de voormalige school van de schatkamer komt te zitten. Hierdoor zal een groot deel van de kinderen over de bewuste parkeerplaats moeten fietsen terwijl Stadshagen pretendeert om fietsvriendelijk te zijn. Mogelijk zou een advies zijn om een fietsstrook langs het gezondheidshuis aan te leggen aangezien het trottoir breed genoeg is? Ik hoor graag uw reactie

  6. Mogelijkerwijs kunt u ook eens uw licht laten schijnen op de fietsroute vanaf het cultuurhuis richting de milligerplas en dan specifiek hoe kinderen over het parkeerterrein langs het gezondsheidshuis moeten fietsen over de openbare weg/parkeerterrein

    En dat is gevaarlijk?
    Fietsen op de openbare weg langs parkeerhavens?

  7. Hopelijk, als de knip blijft gehandhaafd< komt er ook geld vrij om dan ook ALLE wegen in stadshagen te strooien met die vele gladheid. Je zal maar op de fiets moeten met die spekgladde wegen terwijl je een auto hebt. Ben zelf al 3 keer onderuit gegaan en willen ze de knip houden en stadshagen auto luw maken, prima, dan ook overal strooien dat we ook in de winter normaal met de fiets kunnen. helaas zie ik dit niet gebeuren. Blijft behelpen hier in stadshagen

  8. Begrijp niet wat er nu zo verschrikkelijk aan is dat er mensen van de landelijke politiek naar Zwolle komen.
    Heel erg boos?? Corrupt zelfs?? Tjonge jonge, anders stel je je even vreselijk aan zeg! Je kunt er ook voor kiezen om de poster niet aan te nemen en vriendelijk te bedanken.
    Wat een mentaliteit laten sommigen hier zien zeg.
    Die knip blijft een volslagen gedrocht. Misschien niet voor alle bewoners maar je hebt ook met anderen te maken.

  9. Dick, het lijkt er bijna op alsof we niet meer mogen discussiëren over wel of geen knip in Stadshagen. Je verwijst tot 2 keer toe naar alle vorige reacties maar blijkbaar hebben mensen nog steeds een mening hierover en willen dat hier ook graag kwijt.

  10. @ Zib; vergeten te melden dat toch niemand op een herhaling van zetten/tekst zit te wachten? Er is al zoveel dubbel en driedubbel besproken. Ben er nu wel een beetje klaar mee. Dit loopt natuurlijk in Stadshagen ook al een jaar of 8-10. Maar als jij dat niet bent, prima hoor. Ga je gang.

  11. Hier is echter, volgens mij, alles al over gezegd. Zie:

    Je haalt nu voor de 3e keer je punt aan en dat is me allang duidelijk.
    Precies wat je zegt, volgens jou, maar nog steeds hebben anderen hier een mening over en willen dat nog steeds graag kwijt blijkbaar.
    Ik kan nu heel flauw doen en, om een voorbeeld te geven, dat er ook wel 600 reacties zijn op die gakballen onzin en dat daar allang alles over gezegd is wat je maar bedenken maar goed ..

  12. @ Zib; Tuurlijk mag je reageren. Alleen zul je zien dat je snel in herhaling vervalt. Gakballen is idd een héél ander verhaal.

    Maak er wat moois van Zib en ben zeer benieuwd naar je originele invalshoeken 😉

  13. Ik vinde knip een van de slechtste ideeën ooit, want een nieuwe woonwijk is in de eerste twintig jaar altijd geisoleerd van de rest van de stad, terwijl je deze juist zou willen integreren met de bestaande wijken. Door de knip is dit alleen maar erger. Vanuit Stadshagen zouden er meer routes richting de binnenstad/snel moeten bestaan, dat ontlast ook het wegennet zoals dat er nu ligt (middelweg en kruispunt bij Westenholte).

    Maar de belangrijkste vraag die er bij mij heerst is, wat als die knip eruit gehaald wordt? Gaat dan iedereen de kortere route rijden ook als hij/zij buiten Stadshagen moet zijn? Dan krijg je een verkeerschaos ter hoogte van het spoorviaduct (is dat bij de Frankhuizerallee?), de infrastructuur is er daar niet op berekend om grote verkeersstromen aan te kunnen.

  14. Dank je Dick. Ik kan er niet tegen als mensen mij, of elkaar de mond proberen te snoeren. Dat leek jij te doen dus vandaar mijn reactie. Mompelt nog iets van vrijgevochten geest of zo iets….Origineel genoeg?:)

  15. Bericht door Zwollenaar is back, op 18 februari 2010 om 12:53
    Begrijp niet wat er nu zo verschrikkelijk aan is dat er mensen van de landelijke politiek naar Zwolle komen.
    Heel erg boos?? Corrupt zelfs?? Tjonge jonge, anders stel je je even vreselijk aan zeg! Je kunt er ook voor kiezen om de poster niet aan te nemen en vriendelijk te bedanken.
    Wat een mentaliteit laten sommigen hier zien zeg.
    Die knip blijft een volslagen gedrocht. Misschien niet voor alle bewoners maar je hebt ook met anderen te maken.

    Woord voor woord helemaal mee eens!

  16. @ Plantje: eens met:
    – Heel erg boos?? Corrupt zelfs?? Tjonge jonge, anders stel je je even vreselijk aan zeg! Wat een mentaliteit laten sommigen hier zien zeg.

    &

    -Die knip blijft een volslagen gedrocht. Misschien niet voor alle bewoners maar je hebt ook met anderen te maken?

  17. Ja…dat zei ik….woord voor woord…

    Kijk…het feit dat mensen zich zo druk maken (zie ander topic) over het gegeven, dat ze nu een kaartje moeten trekken vind ik een ander iets. Dat mensen voor 300 meter de auto pakken en daar dan van vinden dat het belachelijk is dat dat niet kan door de knip….dat is een ander iets.
    Maar het concept van de knip vind ik vreemd, onlogisch en dom.

  18. Ik ben razend benieuwd hoe het uit gaat pakken met die oranje raamposters. Laat ze maar bij mij aan de deur komen. Zet ik m’n oranje fiets voor de deur in plaats van die raamposter. 2/3e is vooropheffing van de knip?

    We zullen zien.

  19. Maar al 10 jaar mosterd na de maaltijd. Nogal populistisch ook. Al langer vrees ik, ook in de voorbereidingsfase was niemand gefundeerd tegen. Heb al diverse keren geschreven dat ik er zelf in 2002 écht alles tegen gedaan heb. Tot 3x toe door Peter Pot ben genegeerd met mijn vragen. Heb oprecht geïnteresseerde gemeenteraadsleden bij mij thuis gehad. Ben er klaar mee Plantje. Heb geaccepteerd dat het alleen al om de extra druk op de Frankhuizerallee (érg veel woningen) gewoonweg niet veranderd kan worden. Je zit ook met allerlei vergunningen: Hinderwet, stank-, lawaai etc. Er is in al die jaren ook geen redelijk alternatief gekomen!!!

    Heb het geaccepteerd. En de voordelen tellen zeker ook mee.

  20. Populistisch of niet, René de Heer hoeft van mij zowiezo al geen steun te verwachten. Parkeergarages willen misbruiken, parkeren op plekken waar dat niet de bedoeling is….

    Laat hem gaan fietsen. Is gezonder en in Stadshagen doorgaans veel sneller.

    Waar komt die uitslag van 2/3e trouwens vandaan? Gedegen onderzoek? Nattevingerwerk?

  21. Misschien is een redelijk alternatief wel niet de Werkerlaan, maar een andere straat nemen als ‘doorgaande’ route door Stadshagen, bv. de Mastenbroekerallee doortrekken langs Dimence en dan over de Oude Wetering weer naar het andere deel van Stadshagen?
    Zo zijn er meer routes te bedenken die de knip minder erg maken. De Werkerlaan doortrekken kan inderdaad fysiek niet meer, dus dat de VVD daar nu wat over gaat zeggen zaterdag, lijkt me een erg ondoordachte actie. Maar laat hen me maar aanspreken zaterdag in het winkelcentrum, dan zal ik hen ook vragen wat hun ideeën hierbij zijn.

    Ik kan in elk geval nog steeds hartelijk lachen over het stukje film met René de Heer die de parkeerplekken in ons mooie winkelcentrum links laat liggen en gewoon op een gemarkeerde (kruis erop) plek gaat staan…
    Een politicus die die ‘regels’ al aan zijn laars lapt, daar zal ik niet gauw op stemmen! Het is duidelijk dat deze ‘heer’ geen medeleven heeft met fietsers of voetgangers…

    En dat 2/3 e deel uit dat onderzoek: welk deel van Zwolle of Stadshagen (voor mij al een groot verschil over wat zwaarder weegt!) heeft aan het onderzoek meegedaan? Ik kan me geen vragenlijst of enquête herinneren in elk geval…. (Of is dat die vraag in de Stemwijzer?)

    In elk geval niet erg betrouwbaar die uitkomst, lijkt mij!

  22. Logisch eigenlijk dat er 10 jaar geleden niet echt actie is geweest. Inmiddels is de wijk 2x zo groot geworden en zijn er tig meer mensen komen wonen. Nu, na jaren ervaring met die knip, blijkt dat het een hoop mensen een doorn in het oog is geworden en het idee zichzelf heeft ingehaald.
    Blijkbaar heeft de VVD ook zoiets van, waarom wordt er zo slecht geluisterd en grijpen ze dat aan om landelijke “kopstukken”er bij te betrekken.

    Originele invalshoek? Bouw een nieuwe brug over het Zwartewater net voor Frankhuis met een directe aansluiting op de Zwartewaterallee. Daar komt straks namelijk ook nog allerlei hoogbouw en andere bebouwing dus zal de verkeersdruk alleen maar toenemen. Er zijn 2 T-splitsingen die omgebouwd kunnen worden tot een gelijkwaardige kruising ter hoogte van de brug over het Zwartewater aan de Blaloweg. Je kan kiezen, of over het oude Shell terrein over direct achter de nieuwe Deltion langs wat nu een fietspad is richting centrum.

  23. Goed….dan vind je het dus ook nog steeds een onhandig iets…die hele knip. Alleen je hebt je er bij neergelegd. In zoverre kun je het dus (net zoals ik) denk ik wel eens zijn met Zwollenaar.

    En ik ben het ook helemaal eens met Zwollenaar als het gaat om zijn reactie op de eerste reactie! Die allereerste reactie hier is gewoon overtrokken.

  24. @Plantje: bedoel je mij met dat ik het eens ben over het niet handig zijn van de knip? Want ik ben niet voor en niet tegen de knip hoor. Ik heb wel meer nadelen denk ik wanneer de knip eruit gehaald wordt. De oversteek Werkerlaan is nu al een crime (vanmorgen leek ineens de route Werkerlaan weer sluiproute????!!!! mensen wat was het druk met auto’s vanmorgen!) en dat gaat er dan de komende jaren niet beter op worden.

    De voorstellen voor de situatieverbetering die er nu liggen (plateau maken van het voorrangsfietspad met een zebrapad er meteen bij dan wel) lijken me een heel goed oplossing voor nu, maar dat kan gevaarlijk (want vertragend voor auto’s) werken!

    Ik denk dus dat er nog heel erg goed over alle voors en tegens nagedacht moet worden voor er een beslissing genomen wordt!

  25. Idd WF & Marrianne,

    Waar komt die uitslag van 2/3e trouwens vandaan? Gedegen onderzoek? Nattevingerwerk?

    Hier weten dus al 3 van de 3 Stadshagenezen nergens van.
    —-
    @ Zib toen we er kwamen wonen wisten we hoe groot de wijk op termijn zou worden. Toen de gemeenteraad er over stemde (11-12 jaar geleden?) mocht je toch ook planologisch inzicht en/of navraag verwachten?
    —–
    Plantje waar betrek je me precies in?

  26. de knip voldoet prima !
    aan beide zijde een mooie parkeerplaats
    wil je nog dichter bij zet je de auto in de garage
    snap nix van omrijden?
    snap wel dat er veel luie mensen wonen in s.hagen
    stap op de fiets
    oke`als je niet kunt … maar dan heb je wel een scoot

  27. En al heb je die niet maar wel een auto… dan kan je nog proberen het logistiek wat handiger aan te pakken. 20 kg kattenvoer? Wil je niet de garage in (kan ik me wat bij indenken), rijd dan om en neem 60 kg mee. (20 kg kan overigens goed met de fiets; ik vervoer desnoods een complete box met de fiets)
    Apotheek niet bereikbaar? Waarom niet? Aan beide kanten zit een apotheek.
    Frietjes zijn koud voordat je thuis bent als je ze met de fiets gaat halen? Moet je ze niet vanuit Zwolle Zuid in Stadshagen komen halen, of als je wel in Stadshagen woont, harder fietsen. Wij kunnen de patattekes lopend heet thuis krijgen met een kleine van 2,5 jaar oud die zelf loopt. Nu wonen wij niet zo gek ver weg; het is 600 meter maar met zo’n kleintje schiet het niet op. Fietsend gaat vlotter maar kan je ook grotere afstanden afleggen waarbij de patattekes dus echt niet koud hoeven te worden.

  28. Dick zei: Toen de gemeenteraad er over stemde (11-12 jaar geleden?) mocht je toch ook planologisch inzicht en/of navraag verwachten?

    Ja klopt Dick ,maar toch. Soms wijst de ervaring iets anders uit als een inzicht in de toekomst.
    Sowieso is de Gemeente niet sterk met infrastructurele zaken. In Zuid zijn feitelijk ook 2 routes richting centrum te nemen. Deze zijn beide knetter druk en lopen regelmatig vast. Vervolgens ga je een nieuwe wijk bouwen en ga je weer uit van 2 ontsluitingsroutes met ook nog eens een nergens vertoonde verkeersknip. Men had van de ervaring kunnen leren maar helaas.

  29. @ Zib: Vervolgens na de laatste jaren van vorige eeuw, laat de politiek ook nixxx van zich horen. Plant de gemeente 2 bijeenkomsten in in 2002 oid (lees 14:06) Swollwacht en René de Heer vroegen nog of ik een een klankbordgroep wilde gaan zitten. Heb geantwoord dat ze maar mensen uit hun eigen achterban moesten vragen. Daarna radiostilte tot eind vorig jaar….tja.

  30. Lastig dus Dick. Zoals wel weer blijkt heeft de Gemeente niet alleen moeite met infrastructuur maar ook met communicatie. Ben benieuwd of er nog eens slagvaardig aan gewerkt gaat worden.

  31. Zijn ze telefonisch al op het 4-cijferige nummer te bereiken? Vanuit Steenwijk nog steeds niet 😮 Begrijp al die bureaus ook niet (als je het over communicatie hebt) die Zwolle moeten promoten. Uit/VVV/ZwolleMarkting/Samen maken we de stad etc. Aan de site wordt geloof ik eindelijk gewerkt.

  32. Het stuk wat Roelof Hoving aandraagt vond ik interessant om te leven. Prachtig hoe de VVD toch op zachte wijze wel even met de neus op een paar feitjes gedrukt wordt.

    Helemaal een goed punt vind ik deze:

    Kies niet tegen de knip, maar voor een betere oplossing

    Het lijkt erop dat de campagne-aandacht voor het vooral willen weghalen van de knip gemakkelijk leidt tot onvoldoende of geen aandacht voor de negatieve effecten ervan. In de komende jaren zal de wijk qua leeftijdsopbouw groeien. Veel meer kinderen zullen per fiets naar basis- en voortgezet onderwijs gaan. Het accent komt nog meer te liggen op veilige fietsroutes. Hoe zullen de ouders van nu dat straks ervaren als je vandaag besluit om de auto in de wijk te halen?

    Dit is denk ik een goed stuk vooruit kijken.

  33. Goedenavond Roelof, alsof hier alleen ongenuanceerde beelden worden geschapen. 😉 Duidelijke site trouwens, goed woord ook “passie”. Blijf jij hier ook hangen na de verkiezingen?

  34. Sorry, niet helemaal.

    In eerste instantie behouden van de knip zolang er geen passende oplossing is. Ik denk wel dat Cnossen een paar goede punten heeft. En terecht zegt hij (met andere woorden): ergens tegenaan schoppen is gemakkelijk maar kom eens met een oplossing.

  35. Die hele VVD zou verboden moeten worden! Wat een misleiding van de kiezers om Tweede Kamerleden naar Zwolle te sturen voor de gemeenteraadsverkiezingen! Ik ben nog steeds laaiend! Ik ben absoluut van plan om een klacht in te dienen bij de VVD als dat kan.

    Deze tweede kamerleden zouden juridisch vervolgd moeten worden, net zoals de gehele VVD-afdeling in Zwolle. Wat een verschrikkelijke corruptie! Ze zouden een paar jaar de bak in moeten, dan zou ze eens leren dat dit ongehoord is!

    Vinden jullie dit niet verschrikkelijk onfatsoenlijk? Dit is toch oneerlijke concurrentie tegenover de lokale partijen? Werkelijk belachelijk!

    Eerder al Pechtold die in Zwolle was voor de gemeenteraadsverkiezingen, het begint echt steeds erger te worden, de corruptie binnen de politiek! Dalijk zetten ze ook nog landelijke politici op de lijst!

    Werkelijk Belachelijk!.
    Niet te geloven! Werkelijk ongehoord gedrag van de VVD. Ik heb in het verleden eigenlijk altijd VVD gestemd, en was het nu weer van plan, maar dat ga ik nu niet meer doen. Ik heb het helemaal gehad met de VVD, door zulke listige trucjes. Echt walgelijk. Ik heb zelfs overwogen om lid te worden van de VVD, maar dat ga ik nu echt niet meer doen. Ik wil niks meer met dat corrupte zooitje te maken hebben.

    Heel jammer! Heel triest!

  36. [heel betoog geknipt]
    Eerder al Pechtold die in Zwolle was voor de gemeenteraadsverkiezingen
    [nog meer geknipt]

    Laat die gasten zich bezig houden met belangrijkere zaken. Laat ze boeven va…. ohnee, dat is de standaard kreet bij een ander beroep.

    Maar ik vind het ook wat vreemd dat ze Den Haag laten uitrukken. Zal elke plaats maar gaan doen! Nog meer files op de weg door al die politici die ‘on tour’ gaan voor de gemeenteraadverkiezingen. Maar de VVD zal daar vast al rekening mee hebben gehouden en overal pleiten voor verbreding van de snelwegen 😛

  37. Beste Ron,
    Wat maak je je druk. Zo’n wereldgebeurtenis is het nu ook weer niet hoor. Hamer, Eurlings, Pechtold zijn al in Zwolle geweest. De SP komt nog met Kant naar Zwolle. Dus valt het met de VVD hard mee! Eigenlijk in dat opzicht een zwak support te noemen zelfs. Ik krijg ineens sympathie voor de VVD 😛
    Open die knip 😀

  38. Ik denk dat ik ook VVD ga stemmen! Het betoog van Ron heeft me denk ik wel over de streep getrokken 😀

    Serieus: maak je niet zo druk joh!

    Leg mij eens uit wat er corrupt is aan de actie van de VVD’ers.
    Wat is er juridisch niet goed aan deze actie?
    Hoezo is dit oneerlijke concurrentie? Is het voor andere partijen niet mogelijk? Tuurlijk…de enkel lokale partijen hebben altijd wel wat te lijden onder de landelijke partijen. Maar daarvoor hoeven tweede kamer leden niet naar Zwolle te komen hoor!

    En hoe kun je eerst overwegen lid te worden van een politieke partij…en vervolgens door één zo’n actie zo enorm omslaan?

  39. Hé Plantje, je herkent je in de profielschets dat geld, status, macht aanzien en egocentrisch opereren, soms zelfs neerbuigend en aristocratisch manipuleren bij je passen? VVD is van de marktwerking overal, in de zorg en het onderwijs. De sterkste schouders amper lasten.

    Corruptie gaat me te ver….maar er zitten veel witte boorden, ondernemers met oogkleppen, bankdirecteuren, managers, de graaiers, carrierejagers die over lijken gaan. Zo egocentrisch dat in no tim 2 personen voor zichzelf begonnen.

  40. Alle partijen worden gesteund door den haag. Morgen komt een haagse sp delegatie naar stadshagen, dus jan en agnes ook. Tenminste, als het kabinet niet struikelt.0
    En nog wat, 80 procent wil dat de knip wordt opgeheven. terecht.
    Mensen willen nooit dat je verwijst naar vroeger.
    Vroeger was alles beter,toch?

  41. Zusenzo:

    Eerst was het 2/3e, nu is het 80%

    Waar komen die onderzoeken toch vandaan? Als ik die variërende getallen zo lees, lijkt het me allemaal luchtfietserij.

  42. Bericht door dick, op 19 februari 2010 om 08:13
    Hé Plantje, je herkent je in de profielschets dat geld, status, macht aanzien en egocentrisch opereren, soms zelfs neerbuigend en aristocratisch manipuleren bij je passen?

    Tuurlijk niet! Ik herken die zaken namelijk niet in de partij.

    Corruptie gaat me te ver….

    Het gaat mij met name om hoe ontzettend overdreven Ron van der Heuvel reageert!

    maar er zitten veel witte boorden, ondernemers met oogkleppen, bankdirecteuren, managers, de graaiers, carrierejagers die over lijken gaan.

    Bankdirecteuren en managers zijn per definitie slecht? Bij de overige zaken die je noemt plaats je toevoegingen waardoor het onmogelijk goed te praten is.

    [sarcasm mode]Gelukkig zitten er in de andere politieke partijen alleen maar mensen die niets om geld geven, het liefste zoveel mogelijk willen delen en enkel energie besteden in het verbeteren van de levens van hun medemensen![/sarcasm mode]

  43. En nog wat, 80 procent wil dat de knip wordt opgeheven. terecht

    80% van de sluiproute gebruikers?
    Dit gezeik gaat ook werkelijk nergens over, Dat ding zit er, klaar!
    Zolang er geen redelijke (milieuvriendelijke) alternatieven komen, gewoon laten zitten.

  44. Politieke partijen doen t/m 3 maart alles om zieltjes te winnen dus deze actie van de VVD verbaasd mij niets. Wat ze ermee willen bereiken begrijp ik niet want als mensen alleen om deze actie op de VVD gaan stemmen vraag ik me toch af waar die mensen mee bezig zijn en in hoeverre ze zich echt inleven op de programma’s van de partijen.

    Ben het overigens wel eens met de stelling dat de knip zo snel mogelijk moet verdwijnen. Auto’s en fietsers gaan prima samen in één wijk, de meeste doorgaande fietspaden in stadshagen zijn immers al apart van de autoweg aangelegd. Ik zie niet in wat het voordeel is om autogebruikers te dwingen om om te rijden.

  45. Wouter inmiddels is toch gebleken dat 80% van de Stadshagenezen het met jou eens zijn,de andere 20% hebben geen auto??Natuurlijk doet VVD dit om stemmen te winnen ,maar dat is hun goed recht,net als dat iedere partij alles op alles zet .Dat er nog mensen uit Den Haag tijd hebben voor Zwolle verbaasd mij wel ik dacht dat ze wel wat anders aan hun hoofd hadden.

  46. @wichert ik heb wel een auto
    maar ook een fiets! stadshagen pfff wat is dat nou, ik doe alles op de fiets .1x in de 2 weken (groooote )boodschappen met auto
    stads hagen is groot ja ..als je er om heen rijd maar dat is toch je eigen keuze.
    gewoon dicht houden

  47. Wichert, geen enkele Stadshagenees hier is wat gevraagd. Ken er ook aardig wat en heb nog van niemand gehoord dat ze ondervraagd zijn over een knip. % lijken natte vinger werk.

  48. Hé Plantje; Reactie op 19 februari 10:26 als je niet ziet waar de VVD voor staat, namelijk: de rijken steeds rijker etc. etc. heeft het geen zin e.e.a. naast elkaar te leggen. Toch?

  49. Stel je wil vanaf stadshagen naar de aalanden, of naar de meppelerweg of naar de agnietenplas etc
    dan moet je dus wel een eindje om.
    Het gaat niet alleen over stadhagenezen in stadshagen. Stel je komt vanaf de aalanden dan moet je via westenholte naar stadhagen, beetje raar hoor.

    Wel eens voor de brug gestaan? En dan helemaal om moeten rijden? Ik heb het een paar keer gehad nou das niet leuk hoor.

  50. Nattevingerwerk? Maar dan wel een heel dikke vinger.

    Ik wil wel eens weten over het hoe/wat/waar van dat onderzoek want persoonlijk heb ik de indruk dat dat zogenaamde onderzoek nooit heeft plaatsgevonden.

  51. Sorry dan maar ik hoor overal dat 80% tegen de knip is, ik dacht dat de VVD daar een onderzoek naar gedaan hadden,ik heb het ze in ieder wel geval horen zeggen

  52. Ach ja, verhalen, aantallen en % gaan zo een eigen leven lijden. Maar hoe kun je ergens tegen zijn als er geen redelijk alternatief is, of is die ook in dat onderzoek gepresenteerd?

  53. Bericht door dick, op 19 februari 2010 om 12:25
    Hé Plantje; Reactie op 19 februari 10:26 als je niet ziet waar de VVD voor staat, namelijk: de rijken steeds rijker etc. etc. heeft het geen zin e.e.a. naast elkaar te leggen. Toch?

    Ja ok, maar nu stel je het ook wel heel wat anders dan de post waar ik op reageerde. Want zoals je daar de VVD afspiegelde…dan zeg ik: dat zijn dingen die ik niet herken in die partij.

    Bericht door zusenzo, op 19 februari 2010 om 12:26
    En wat te denken van de ambulance?

    Non argument… ambulances kunnen de busbaan nemen. Ik vind daarom ook, dat ze gewoon de busbanen voor iedereen open moeten stellen.

  54. @ Plantje, die snuiter van vanmorgen; tja het zijn zijn woorden.
    Persoonlijk zou ik niemand veroordelen om zijn/haar politieke keuze. Elk mens is uniek en een politieke partij (of lijst) is een verzameling mensen die op veel punten dezelfde mening hebben. Ok, het zegt soms wel wat over de instelling van iemand.

  55. Klopt Dick… je moet mensen niet veroordelen om hun politieke keuze. Maar ik blijf af en toe een probleem hebben bij de bewoordingen die gebruikt worden bij de VVD als partij.

    Kijk nu eens naar het verschil in reacties op dit onderwerp en de reacties op GroenLinks die mensen met een fietstaxi naar de stembus gaan verschepen!

  56. Dick je hebt gelijk wat betreft die ambulance!

    Dinsdag heb ik ergens gelezen over die 80%. Ik zal nog eens zoeken maar dan is het item hier weg.

  57. @ zusenzo ,,stel je woont in de aa-landen( diepen buurt)b.v.
    jij wilt naar de agnieten plas? met de auto?
    moet om rijden …tja sneller op de fiets;)

  58. Nee dick,

    ik bedoel van stadshagen naar de aalanden of agnietenplas kranenburg berkum.
    En de mensen komende vanuit die richtingen moeten dus ook allemaal via westenholte, beetje raar hoor!

  59. Zijn jullie geïnterviewd Z&z en J-tja (mits jullie uit de mooie en gezellige wijk komen) of kennen jullie iemand?
    Werd in het “onderzoekl” ook een alternatiefplan aangeboden?
    En gesteld hoe realistisch de optie is?

    Je vindt het hopelijk niet erg dat ik geen zin meer heb om inhoudelijk op die knip in te gaan? Heb op 5 of 6 draadjes (6-700 posts) en (belangrijker) live een jaar of 8 geleden en later met 2 gemeenteraadsleden…..mijn zegje wel gedaan. Altijd na te lezen natuurlijk.

  60. Bericht door dick, op 19 februari 2010 om 16:25
    @ Plantje, wellicht hebben minder mensen sympatie voor een partij die de rijken steeds rijker wil.

    Ik vind dat er een groot verschil zit tussen “geen sympathie hebben voor” en de bewoordingen die hier vaak (door jou) gebruikt worden als het gaat om de VVD.

    Ik heb de reacties op het CDA in het kabinet niet gelezen nee. Ik ben iets te druk bezig op mijn werk.

  61. Als het gaat om alternatieven: daar is níets over te vinden in hetgeen ik gevonden heb op internet.

    Grappig is trouwens:

    Maar liefst vier op de vijf bewoners waren niet op de hoogte van de verkeersknip voordat ze in Stadshagen gingen wonen. Nadat men in
    Stadshagen kwam wonen, heeft ongeveer een kwart ook nooit iets gehoord over de verkeersknip. Degenen die er wel eens iets over hebben gehoord, zijn er vooral bekend mee geraakt doordat ze erover hebben gelezen in de wijkkrant Vinexpress of doordat ze het zagen in de wijk of erover hebben gehoord via wijkbewoners. Drie op de tien
    bewoners geven aan graag (meer) te willen weten over de vrkeersknip.

    Veel mensen waren dus niet op de hoogte van de knip toen ze in Stadshagen kwamen wonen. Waarom niet?

    Ik vind dat vrij vreemd om eerlijk te zijn.

  62. ik bedoel van stadshagen naar de aalanden of agnietenplas kranenburg berkum.
    En de mensen komende vanuit die richtingen moeten dus ook allemaal via westenholte, beetje raar hoor!

    Ik snap niet wat je bedoeld. Als ik boodschappen ga doen in stadshagen (ik woon vlakbij de meppelerstrweg) ga ik echt niet over Westenholte. Gewoon over de middelweg.

  63. Bericht door Edwin, op 20 februari 2010 om 08:53
    Maar iedereen die tegen de knip is, kom eens met een fatsoenlijke oplossing die de verkeersveiligheid voor fietsers garandeert.

    Als je de busbanen openstelt ben je al een heel eind volgens mij. Staat me zo bij, dat de fietspaden een heel eind verwijderd zijn van de busbanen.

Reacties zijn gesloten.