Bijzondere icoon voor Sinterklaasmuseum

Zwolle – Donderdag ontving Meine Boonstra uit handen van het bestuur van de stichting Domzadecra een unieke icoon uit Bulgarije. Dit als dank voor de steun die het Sinterklaasmuseum levert aan domzadecra, dat zich inzet voor een kindertehuis in Petrovo in Bulgarije. Deze stichting heeft sinds twee jaar mevrouw Coby van Dijk als vrijwilliger (scretaresse) ambassadeur van Zwolle.

sintmuseum.jpg
Foto: Jantien Beuman 

Haar contacten met het Sinterklaasmuseum hebben er inmiddels voor gezorgd dat de kinderen verschillende malen een partij speelgoed hebben mogen ontvangen. Kinderen die in Bulgarije verstandelijk of lichamelijk gehandicapt zijn worden vaak verstoten en komen terecht in erbarmelijke omstandigheden in tehuizen. Domzadecra heeft een tehuis onder zijn hoede genomen en de oprichtster Will Vissers (voorzitter) bezoekt samen met Albert Zonneveld (penningmeester) Petrovo regelmatig voor de praktijk ondersteuning. Coby van Dijk zal binnenkort ook af reizen met wederom speelgoed, dankzij het Sinterklaasmuseum.

Stichting Inter-Bouworde uit Nijmegen zendt ook dit jaar vrijwilligers om te helpen bij het opknappen van het tehuis. Ook zullen zij de kinderen vermaken met muziek, spelletjes en sportactiviteitenInfo-dag 10 april in Zwolle v.a. 14:00 tot 17:00.

Venestraat Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)