GL brengt minder mobiele mensen naar stembureau

Zwolle – Wie moeite heeft om een stembureau te bereiken kan woensdag 3 maart gratis gebruik maken van de GroenLinks-fietstaxi. Op verkiezingsdag brengt Groen­Links kiezers op milieuvriendelijke wijze naar een stembureau.

GroenLinks vindt het belangrijk dat iedereen zijn of haar stem kan uitbrengen, ook diegenen die moeilijker het stembureau kunnen bereiken. Ook wil de groene partij dat in Zwolle zo veel mogelijk gebruik wordt gemaakt van duurzame ver­voer­­middelen, die de luchtkwaliteit en de schaarse ruimte zo min mogelijk aantasten. Daarom rijdt GroenLinks op woensdag 3 maart rond in een fietstaxi, om mensen kostenloos naar een stembureau te vervoeren.

Op verkiezingsdag kunnen mensen vanaf 7.30 tot 21.00 per fietstaxi vervoerd worden. Via het mobiele nummer 06 154 388 21 kan de fietstaxi besteld worden. Het nummer is al vanaf vandaag geopend voor reserveringen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

30 gedachten over “GL brengt minder mobiele mensen naar stembureau”

  1. Typisch iets dat je vlak voor de verkiezingen doet en daarna nooit meer. Schrappen die kul. Niet meer van deze tijd. Je moet echt met iets goeds iets duurzaams komen maar ja… dit is zo oubollig.
    Even ter aanvulling, ik bedoel niet de fietstaxi.

  2. Elk stembureau is er uitstekend op berekend dat minder-validen toegang kunnen krijgen. Zonodig helpen mensen van het stembureau. Bij klachten word er uitert serieus op het gemeentehuis gekeken hoe het beter kan. Zouden ze echt met vevoersproblemen zitten?

  3. @zusenzo: Natuurlijk is het brengen van mensen naar het stembureau typisch iets dat je tijdens verkiezingen doet en daarna niet meer. Op andere tijdstippen heeft het namelijk geen zin en zijn er niet eens stembureau’s.

  4. @zusenzo en Rinus: Sterker nog GroenLinks brengt alleen op de verkiezingsdag mensen naar het stembureau. Op andere dagen niet. Dat leek ons wat zinloos aangezien er op andere dagen niet gestemd kan worden.

    @Dick Dat klopt. Via het gemeentehuis kan er wel iets geregeld worden. GroenLinks wil alleen nog een extra service bieden.

    @verdieping Op welke manier lijkt het op ‘alternatief ronselen’? GroenLinks zet de mensen alleen af bij het stembureau. Wij vinden het belangrijk dat de opkomst bij de verkiezingen zo hoog mogelijk is. Daarvoor gaan we zelfs zo ver dat we op 3 maart met een groep mensen een extra vrije dag opnemen van ons werk om kiezers naar het stembureau te brengen.

  5. @Plantje tuurlijk wel. Geen enkel probleem. In de kroeg geef ik ook wel eens een biertje aan iemand van de vvd of iemand van een andere partij. Ik ben het niet altijd met vvd-ers eens, maar verder vinden we elkaar wel lief hoor.

  6. Bericht door patrickP, op 19 februari 2010 om 10:26
    @Plantje tuurlijk wel. Geen enkel probleem. In de kroeg geef ik ook wel eens een biertje aan iemand van de vvd of iemand van een andere partij. Ik ben het niet altijd met vvd-ers eens, maar verder vinden we elkaar wel lief hoor.

    Goeie instelling!

    Ach…als jullie graag fietsen moet je dat vooral doen. Ik ben niet van het Groen Linkse, maar ik zie in een dergelijke promotie actie geen kwaad.

    Of moet ik nu (in het licht van de landelijke VVD die de plaatselijke VVD gaat helen (zie ander topic)) gaan roepen, dat ik dit een corrupte manier van zieltjes winnen vind?

  7. Grapje Huub moet toch ook,het is allemaal al zo triest,ik vind elke aktie gerechtvaardigd om mensen naar het stemhokje te krijgen.Alle bejaarden en verzorgingshuizen hebben volgens mij al de gelegenheid om te stemmen.Alleen in Westenholte zijn al drie lokaties dus de mensen wonen erg dicht bij,maar toch als er behoefte aan is een goed idee.Zou gr/l ook op de fiets naar Westenholte,achter in Berkum oid komen met de fietstaxi??

  8. Maare…het lijkt mij gewoon ook kicken om door Patrick zelf…nr. 5 op de lijst?…geredent te worden naar mijn stembureau…ook al ben ik niet bejaard…kan dat ook?
    😀

  9. En wat nou als ik moeite heb om iets anders dan een stembureau te bereiken? De supermarkt bijvoorbeeld… En dit is niet op 3 mrt…
    Kan groenlinks mij dan ook komen ophalen en weer thuisbrengen?

  10. alle hoeken van Zwolle of van de KAMER???,goede woordspeling drama123.De Kamer heeft niet veel hoeken meer,zeker na vandaag denk ik.Vreselijk tijdstip voor een kabinetscrisis.Maar het moest er een keer van komen

  11. We kunnen je wel helpen om de juiste aanvragen hiervoor in te dienen. Als het een vraag is omdat je zelf dit probleem hebt, dan kunnen we een afspraak maken om dit te bespreken en te kijken hoe we een duurzame oplossing voor je kunnen bedenken. Kijk bijvoorbeeld vast eens naar de pagina https://dloket.zwolle.nl/loketburgers/pdc/PROD-1259050583667

    Hahahaha, ja, en dan mag je na twee afwijzingen voor de commissie van de gemeente verschijnen, en die wijzen je dan ook weer af ook al kan je de 50 meter lopen niet halen…. Maar dat is offtopic…. >:(

Reacties zijn gesloten.