Greijdanus doet mee aan scholierenverkiezingen

Zwolle – Op dinsdag 2 maart 2010, een dag voor de gemeenteraadsverkiezingen, organiseert het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) voor de zeventiende keer de landelijke Scholierenverkiezingen. Het Greijdanus in Zwolle zal met ongeveer 200 derdejaars Havo/Vwo leerlingen aan de scholierenverkiezingen deelnemen.

De leerlingen van Greijdanus stemmen tussen 10.30 en 13.30 uur in een hiervoor speciaal ingericht stemlokaal. Bij aankomst ontvangen ze een oproepkaart met een gebruikersnaam en een wachtwoord waarmee ze online (www.scholierenverkiezingen.nl) hun stem kunnen uitbrengen. Een stembureau, bestaande uit docenten, ziet toe op het eerlijke verloop van de verkiezingen. Elke leerling krijgt maar één keer een oproepkaart uitgereikt en de internetsite is zodanig beveiligd dat met een gebruikersnaam en wachtwoord ook maar één keer gestemd kan worden.

Ter voorbereiding op hun keuze hebben de leerlingen, als onderdeel van het vak geschiedenis, een verkiezingskrant ontvangen met informatie en opdrachten over gemeentepolitiek. Ook zijn ze geïnstrueerd om zich de komende periode te verdiepen in de verschillende politieke partijen en hun verkiezingsprogramma’s, zodat ze op 2 maart weten welke partij hun stem krijgt.

De landelijke resultaten van de scholierenverkiezingen worden op dinsdag 2 maart 2010 omstreeks 18:00 bekendgemaakt tijdens een persconferentie. De uitslagen van alle deelnemende scholen worden via internet bekend gemaakt. Greijdanus publiceert de schoolresultaten ook op haar eigen website.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Greijdanus doet mee aan scholierenverkiezingen”

Reacties zijn gesloten.