Het weer: winterse buien

Zwolle – Zaterdagochtend trekken er winterse buien over het noorden van het land. Met temperaturen rond het vriespunt is er kans op gladheid. In de loop van de ochtend trekken de buien iets naar het zuiden, maar de meeste buien zullen ten noorden van de grote rivieren blijven.

19-02-2010_weerfoto__uiterwaarden_en_ijsselbrug_.jpg
IJsselbrug

Vanmiddag is er in het hele land kans op buien met (natte) sneeuw. Tussendoor is het wisselend bewolkt met van tijd tot tijd er ruimte voor de zon. De temperatuur loopt op naar 3 graden in het noorden en 5 graden Zeeland. Boven land is de westen- tot zuidwestenwind meest matig en in het kustgebied en boven de Wadden, vrij krachtig. Vanavond nemen de buien af en het klaart breed op. De wind draait naar het zuiden neemt in kracht af. Het kwik daalt tot -3 graden in Groningen tot -1 graad in Zeeland. Komende nacht neemt vanuit het zuiden de bewolking weer toe en in het zuidoosten is er kans op neerslag.

Morgenochtend is het overwegend bewolkt en vooral in het zuiden van het land is er kans op sneeuw. Bij temperaturen enkele graden onder het vriespunt kan dit vooral in de vroege ochtend gladheid opleveren. Ook morgenmiddag is het bewolkt en vanuit het westen neemt de kans op neerslag in het hele land verder toe. De temperatuur loopt op naar circa 4 graden, maar de neerslag blijft een licht winters karakter houden. De zuidelijke wind trekt aan en wordt aan zee lokaal krachtig.

Maandag trekt een actief lagedrukgebied over Het Kanaal en de Noordzee in noordoostelijke richting. Een bijbehorende storing trekt over het land. In de ochtend is het overwegend bewolkt en regent het in het grootste deel van het land licht. In de loop van de ochtend en middag neemt de neerslagintensiteit toe en krijgen we te maken met matige regenval. De middagtemperatuur ligt rond 5 graden in het noorden en 7, lokaal 8 graden in het zuiden.

Dinsdag is het in de ochtend even droog, maar vanuit het zuiden nadert een nieuw neerslaggebied. Voor de regen uit is het zwaar bewolkt. De neerslag trekt in de eerste helft van de middag het zuiden van het land binnen, in het noorden is het nog tot het begin van de avond droog. Temperaturen liggen tussen 6 graden in het noorden en 9 graden in het zuidoosten van het land.

Na dinsdag blijven lagedrukgebieden het weerbeeld bepalen. Door de zuidwestelijke stroming wordt zachte lucht uit het zuiden van Europa aangevoerd, waardoor we de (nacht)vorst voorlopig kwijt zijn. Wel is het overwegend bewolkt en elke dag is er een grote kans op regen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)