Vragen over bereikbaarheid bushaltes in Zwolle

Zwolle – De VVD Zwolle vindt dat Zwollenaren gewoon moeten kiezen of ze reizen met de auto, bus of fiets. Maar dan moet er wel wat te kiezen zijn. De VVD Zwolle ontving echter een verontrustende brief van de reizigersorganisatie ROVER over de slechte bereikbaarheid van verschillende bushaltes in de stad. "Het ontbreken van fietsklemmen en het gebruik van bushaltes als opstelplaatsen voor afvalcontainers bevordert de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van bushaltes niet."

VVD: "Mensen laten hierdoor de bus als vervoermiddel links liggen en maken mogelijk andere keuzes om te reizen in Zwolle.  Dit staat haaks op het streven van de gemeente Zwolle om het openbaar vervoer te presenteren als een aantrekkelijk alternatief. De Reizigersorganisatie ROVER geeft aan herhaaldelijk suggesties te hebben gedaan voor verbetering van de bereikbaarheid van verschillende bushaltes in Zwolle. Zo zou het plaatsen van enkele fietsklemmen de bereikbaarheid en aantrekkelijkheid van de bushaltes vergroten." De VVD Zwolle vindt dat juist de organisatie die de gebruikers van het openbaar vervoer vertegenwoordigd ter zake deskundig is als het gaat over de manier waarop het openbaar vervoer aantrekkelijk kan worden gemaakt. De VVD Zwolle is dan ook verbaast over het feit dat de Reizigersorganisatie tot op heden nog geen antwoord heeft gehad op de door haar voorgestelde verbeterpunten.

De fractie van de VVD heeft daarom de volgende vragen:

  • kent het college de door de reizigersorganisatie Rover geconstateerde knelpunten en aangedragen verbeterpunten tenanten van de bereikbaarheid van bushaltes in Zwolle;
  • welke acties heeft de gemeente tot op heden ondernomen om de door ROVER geconstateerde knelpunten op te lossen;
  • op welke manier maakt u bij deze acties gebruik van de verbetersuggesties die gedaan zijn door;
  • op welke manier wordt ROVER als belangenbehartiger van gebruikers van het openbaar vervoer betrokken bij het sterven naar een verbetering van de aantrekkelijkheid van het openbaar vervoer in Zwolle

Namens de VVD fractie, René de Heer

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Vragen over bereikbaarheid bushaltes in Zwolle”

  1. Als het gebruik bevorderd moet worden, moet die bus gewoon weer door gerenlanden en gerenbroek gaan rijden. Daar wonen veel ouderen, dus die kunnen dat eind naar de Nieuwe Deventerweg of Hollewandsweg niet lopen.

Reacties zijn gesloten.