Haiko Natuurlijk wint Groene Prijs 2009

Zwolle – Woensdagmiddag werd door een delegatie van GroenLinks de veertiende Groene Prijs uigereikt aan Haiko Natuurlijk. De overhandiging vond plaats in de nog te openen winkel van Haiko Natuurlijk aan de Van Capellenstraat 57 in Zwolle Zuid. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan mensen of organisaties die op hun specifieke manier een bijzondere bijdrage hebben geleverd of nog leveren aan duurzaamheid in brede zin in Zwolle.

24-02-2010_groene_prijs_haiko_natuurlijk_3.jpg
De jaarlijkse Groene Prijs is officieel door de gemeente Zwolle erkend. Hij wordt uitgereikt aan personen, organisaties of bedrijven die zich bijzonder verdienstelijk maken op het gebied van natuur en milieu én die door hun inspanningen een grote bijdrage leveren aan het dichter bij brengen van een mens- en natuurvriendelijke samenleving. De prijs bestaat uit een ingelijst certificaat, maar natuurlijk vooral heel veel erkenning. De prijs, oorspronkelijk ingesteld door De Groenen afdeling Zwolle, wordt toegekend door de politieke partij GroenLinks.

24-02-2010_groene_prijs_haiko_natuurlijk_4.jpg

24-02-2010_groene_prijs_haiko_natuurlijk_2.jpg

24-02-2010_groene_prijs_haiko_natuurlijk_1.jpg

Dit is de veertiende keer dat de prijs wordt uitgereikt. Vorig jaar was de winnaar Chris Gouma (vuilstort Westerveld). Eerdere winnaars waren Weblog Zwolle natuurfotografe Ank Pot (natuurfoto’s, 2007).  Henk van Blitterswijk (millieuvriendelijk tuinieren, 2006), ing. Willem Breemer (Zwolle Groenstad, 2005),  Anninga (Beeldenpark Anningahof, 2004), Angelique Kraandijk (Villa Tovertoren, 2003),  Eddy te Rietstap (eigenaar Cycloon Fietskoeriers, 2002, inmiddels koerier van de gemeente Zwolle), Gerard Mostert (voorzitter Stichting Milieuraad Zwolle, 2001), Henk Huppelschoten (Splinter Natuurlijk Wonen, 2000),  Harry Pierik (stadstuin, 1999), Ton Hofstede (milieuvriendelijke kapper, 1998), Rijwielhandel De Wolwever (1997),  en Jaap Mikkers (Afvalmuseum, 1996).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

14 gedachten over “Haiko Natuurlijk wint Groene Prijs 2009”

  1. leuk. maar jammer dat het weer geen cent mag kosten. het zou een mooie groene gedachte zijn om hier toch minimaal een leuke vvv-bon aan vast te knopen.

  2. @verdieping, wat ben je een onbenul zeg!! Altijd en overal negatief ergens over zijn. Als het een geldprijs was geweest, dan had je zeker daar iets over te klagen.

  3. Henk van Blitterswijk (millieuvriendelijk tuinieren, 2006)
    Mooi die wil wel gratis een cursus milieu vriendelijk tuinieren geven scheelt weer geld!

    @Verdieping je hebt wel gelijk die ondernemer kan het wel gebruiken als ik de inrichting zo zie. Of zou dat geprinte groen dingetje de boel daar op fleuren?

  4. @ Derk, ben jij wel eens in zijn andere winkel in Zwolle geweest, voordat je een mening hebt over deze winkel. Hij is deze 2e winkel nog aan het inrichten.

  5. Ja ben ik wel eens geweest en die ziet er goed uit. Maar een prijs namens de “gemeente” en er niet een financiële (vergoeding) prijs erbij ter motivatie?

    Chris Gouma (vuilstort Westerveld). Eerdere winnaars waren Weblog Zwolle natuurfotografe Ank Pot (natuurfoto’s, 2007). Henk van Blitterswijk (millieuvriendelijk tuinieren, 2006), ing. Willem Breemer (Zwolle Groenstad, 2005), Anninga (Beeldenpark Anningahof, 2004), Angelique Kraandijk (Villa Tovertoren, 2003), Eddy te Rietstap (eigenaar Cycloon Fietskoeriers, 2002, inmiddels koerier van de gemeente Zwolle), Gerard Mostert (voorzitter Stichting Milieuraad Zwolle, 2001), Henk Huppelschoten (Splinter Natuurlijk Wonen, 2000), Harry Pierik (stadstuin, 1999), Ton Hofstede (milieuvriendelijke kapper, 1998), Rijwielhandel De Wolwever (1997), en Jaap Mikkers (Afvalmuseum, 1996).

    Of is het een prijs voor extra publiciteit?

  6. Moet iets winnen altijd iets financieels zijn, of kun je ook gewoon blij zijn met deze erkenning. Hij zal de prijs niet aannemen als hij denkt steek hem in je…… En een stukje reclame voor zijn nieuwe winkel, ja hij blijft wel ondernemer natuurlijk, lijkt wel een politicus.

  7. @ingrid en @mirjam het is een echte prijs. Wordt zoals in het bericht staat al 14 jaar uitgereikt.

    @verdieping er zit idd geen geldprijs aan verbonden. Het is een prijs waarmee GL/DG een iemand of een organisatie in het zonnetje wil zetten die veel betekent voor Zwolle op gebied van natuur en milieu én die door hun inspanningen een grote bijdrage leveren aan het dichter bij brengen van een mens- en natuurvriendelijke samenleving.

    Op deze manier wil GL/DG inderdaad aandacht vragen voor mens – en natuurvriendelijke leven. Een vvv bon of een geldprijs zou de prijs niet groener of waardevoller maken. Sommige zaken hoeven niet persé beloond te worden met geld of een cadeau. Een stukje oprechte waardering voor iemand anders is veel waardevoller. Maar ik begrijp dat je daar anders over denkt. Toch jammer.

Reacties zijn gesloten.