Het weer: bewolkt

Zwolle – Donderdag is er in de ochtend in het hele land kans op buien. In de middag wordt het droger, maar blijft het bewolkt. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 4 a 5. Met die zuidelijke stroming wordt warme lucht aangevoerd en loopt de temperatuur op naar 7 graden in het noorden en 10 graden in het zuiden. In de avond en nacht naar vrijdag passeert er vanuit het zuiden een neerslaggebied en gaat het in het gehele land regenen. De minimumtemperatuur komt uit rond 2 graden in Groningen en 7 graden in Limburg.

24-02-2010_weerfoto__badhuiswal_.jpg
Badhuiswal

Vrijdag begint op de meeste plaatsen droog, maar in de middag gaat het vanuit het zuidwesten opnieuw regenen. De wind draait van zuidoost naar zuidwesten en is matig tot vrij krachtig van kracht. De temperatuur bereikt in de middag waarden tussen 6 en 10 graden. In de avond en nacht trekt de wind aan en waait het stevig. De minima liggen rond +4 graden. Zaterdag is het in de ochtend droog en wisselend bewolkt. In de middag volgt vanuit het zuidwesten opnieuw een storing en gaat het regenen. De middagtemperatuur ligt tussen 7 tot 9 graden bij een zwakke tot matige zuidwestenwind. In de nacht naar zondag daalt het kwik tot +3 graden.

Zondag draait de wind geleidelijk naar het zuidoosten tot oosten en zwakt iets af. Het is regenachtig en bewolkt. Vanuit het zuiden trekt een regenzone over het land. De middagtemperatuur ligt tussen 6 en 8 graden.

De dagen erna blijft het wisselvallig. Het is meest bewolkt en is regenachtig, maar er is van tijd tot tijd ook ruimte voor de zon. Er staat soms veel wind en temperatuur lijkt in de loop van de week iets te dalen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Het weer: bewolkt”

Reacties zijn gesloten.