Het weer: regen en harde wind

Foto van auteur

Zwolle – Zondag trekt een lagedrukgebied precies over ons land. Dit gaat samen met veel regen en wind. Al in de vroege ochtend regent het in het hele land stevig door en dit houdt tot maandagochtend aan. Neerslaghoeveelheden kunnen oplopen tot lokaal ruim 20 millimeter.

27-02-2010_weerfoto__diezerstraat.jpg
Diezerstraat

Boven land staat een vrij krachtige wind, aan de kust staat een krachtige tot harde wind, kracht 6 tot 7. In de loop van de ochtend trekt de wind verder aan en wordt boven land vrij krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. Aan de kust staat een stormachtige wind, kracht 8 en vooral in het zuidwestelijk kustgebied is ook storm mogelijk. De temperatuur ligt rond 8 graden in Groningen en Friesland en 10, lokaal 11 graden, in het zuiden van het land.

Maandagochtend regent het in het noorden en oosten nog licht. Tegen de middag verlaat de neerslag het land en het is overwegend bewolkt. Vooral in het zuidwesten is er in de loop van de middag nog wat ruimte voor de zon. De temperatuur ligt tussen 4 en 7 graden en de wind zwakt af naar matig uit westelijke richting.

Dinsdag breidt een hogedrukgebied boven de Alpen zich richting ons land uit. Woensdag trekt dit hogedrukgebied naar het noordwesten en ontwikkelt een krachtige kern ten noordoosten van Schotland. De stroming in onze omgeving draait daardoor naar het oosten en gaat droge, continentale lucht aanvoeren. Dinsdag kan er vooral in het noorden van het land nog wat neerslag vallen, maar daarna nemen de neerslagkansen sterk af. Ook komt de zon er vaker door. Door de oostelijke aanvoer komt koude lucht naar ons land. In de loop van de week moeten we daarom weer rekening gaan houden met lichte vorst in de nacht en temperaturen net boven het vriespunt overdag.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Het weer: regen en harde wind”

Reacties zijn gesloten.