Extra subsidie voor Zwolse nieuwbouwprojecten

Zwolle – Het bedrag dat gemeente Zwolle van het ministerie van VROM heeft gekregen voor de stimulering van vier nieuwbouwprojecten wordt verdubbeld door provincie Overijssel. De subsidie komt dan neer op een bedrag van € 10.000, – per woning. Het gaat in totaal om 134 woningen.

Met de subsidie wordt de verkoop van de nog niet-verkochte woningen gestimuleerd. De subsidie komt ten goede aan de kopers en geldt alleen voor niet-verkochte woningen. Hiervoor opent de projectnotaris een depotrekening en sluit een overeenkomst met de gemeente en ontwikkelaar. Bij het passeren van de akte wordt het subsidiebedrag voor de betreffende woningen door de notaris aan de koper ter beschikking gesteld. Wethouder Volkshuisvesting Alida Kastelein is blij met de toezegging van Gedeputeerde Staten: “Dankzij deze subsidie hebben we nu voor potentiële kopers een extra stimulans. Op deze manier kunnen we de bouw en verkoop van de nieuwbouwprojecten een nieuwe impuls te geven”. “En dit is ook goed voor het aanjagen van de economie”, aldus gedeputeerde Theo Rietkerk.

Het gaat om twee projecten in Stadshagen (Werkeren), de Feniks (Kamperpoort) en Ritmeesterhof (Noordereiland). De bouw van deze vier projecten moet uiterlijk 1 juli 2010 starten. In totaal ontving de gemeente € 670.000, – subsidie voor de bouw van 134 woningen van het ministerie van VROM. Dit bedrag wordt door de provincie verdubbeld. Dat betekent dat er nu 1,34 miljoen beschikbaar is. Provinciale Staten moeten er nog wel definitief een besluit over nemen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)