Licentie Omroep Zwolle naar RTV ZOO

Zwolle – Het college adviseert de raad om een voorkeur uit te spreken voor de Stichting Zwolse Omroep Organisatie (ZOO) voor aanwijzing tot lokale publieke media-instelling. De stichting voldoet aan alle eisen die door het Commissariaat voor de Media (CvdM) worden gesteld aan een lokale omroep. ZOO geniet de voorkeur vanwege haar brede draagvlak en de grote groep ervaren vrijwilligers die erg betrokken is bij het initiatief.

zoo.jpg

In november 2009 is de licentie van de Stichting Lokale Omroep Zwolle teruggegeven aan het Commissariaat voor de Media vanwege het faillissement van de omroep.  Bij het Commissariaat hebben zich nu twee nieuwe initiatieven gemeld die in aanmerking willen komen voor de licentie: ZOO en RTV 038. Het besluit van het commissariaat wordt gebaseerd op een advies van de gemeenteraad. De raad wordt nu hierover geadviseerd door het college.

Dinsdagavond heeft wethouder Kenkhuis een toelichting gegeven voor onze microfoon (tevens ging de wethouder in op foute berichtgeving in de gedrukte media over hem). Beluister het audiofragment hier (tijdens onze live-uitzending, Jongerendebat, Hedon):

<

p style=”text-align: center”>{mp3}kenkhuis-zoo{/mp3}

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

35 gedachten over “Licentie Omroep Zwolle naar RTV ZOO”

  1. Wel leuk hoor maar die naam??!! Pff. Maak er dan OOZ (Omroep Organisatie Zwolle) van of zoiets. Het gaat toch niet alleen over dierentuinen?

    Was zeker zelfde marketing bureau dat “Zwolle is uit” verzonnen heeft. What’s in a name, maar soms is die erg misplaatst.

  2. Wethouder Kenkhuis maakt een misser

    Vandaag heeft wethouder Kenkhuis, de Zwolse wethouder voor onder andere Cultuur, een misser gemaakt door publiekelijk bekend te maken dat hij de raad adviseert de etherfrequentie voor de lokale omroep aan stichting Zwolse Omroep Organisatie (ZOO) toe te kennen. Deze frequentie staat open voor belangstellenden sinds het faillissement van de Stichting Lokale Omroep Zwolle (LOZ). Hoewel de wethouder in deze geen enkele zeggenschap heeft, heeft hij via WebLogZwolle bekend gemaakt dat het college de raad adviseert om “een voorkeur uit te spreken voor de Stichting Zwolse Omroep Organisatie (ZOO) voor aanwijzing tot lokale publieke media-instelling”. Conform wettelijke procedures mag de raad (en niet de wethouder) in deze fase van de toekenningsprocedure enkel een advies geven over de representativiteit van het PBO (het Programmabeleid Bepalend Orgaan).

    Eerder al maakte de wethouder een verkeerde inschatting door te proberen RTV038 te verbieden om van de evenementenvergunning gebruik te maken. Met deze evenementenvergunning wilde RTV038 samen met ZOO de lokale verkiezingen via een speciale evenementenfrequetie te verslaan. De beoordeling of een aanvraag aan de vereisten voldoet ligt bij het Commissariaat voor de Media, die daarna ook de vergunning toekent. De wethouder heeft hierin geen enkele bevoegdheid.

    Voor meer informatie zie hiervoor de reactie van het bestuur van RTV038

    Wim Snippe
    namens het bestuur van RTV038

  3. Niet om kinderachtig te doen, maar er is nog niks zeker.

    Beide stichtingen hebben een gedegen organisatie, helder beleidsplan en het college heeft BEIDE PBO’s representatief verklaard. Beide stichtingen voldoen aan de criteria.

    Het college heeft een voorkeur, de gemeenteraad maakt de keuze. Zo werkt de procedure hier in de lokale politiek.

    Gezien het verloop van de procedure ligt de uiteindelijke beslissing bij het Commissariaat voor de Media. Er komt een hoorzitting en, zoals dhr. Kenkhuis ook zegt in het wat uitgebreidere artikel in de Stentor, naar verwachting ook nog een laatste poging de partijen bij elkaar te brengen.

    In tegenstelling wat veel mensen hier denken moet de eigenlijke beslissing nog gemaakt worden.

    De kop boven dit artikel lijkt me dan ook een geval “De wens is de vader van de gedachte” , en bepaald voorbarig.

  4. Gegokt en verloren 038. Jullie lobby was kennelijk niet goed genoeg, en de interventie van jullie Evert Schram een fatale fout. Het haalde zelfs de gemeenteraad. In Hedon feliciteerden alle politieke partijen ZOO met hun geboekte resultaat. Je kan nog even tegensputteren, het is over en uit met 038. Berust erin. Klaar!

  5. Nog een kleine aanvulling op mijn eerdere post:

    De gemeenteraad geeft uiteindelijk een advies aan het Commissariaat voor de Media.

    De procedure kan bovendien nog wel 12 weken duren. Dus wat de uitkomst ook is, er is de komende paar maanden nog geen lokale omroep in de ether.

  6. Als het zo gaat klinken als bovenstaand audiofragment dan haak ik gelijk af.

    Jammer dat de wethouder zijn voorkeur uitspreekt en iedereen daarmee denkt dat de beslissing al is genomen.

    Is het niet zo dat de vrijwilligers van de ZOO in het verleden juist hebben laten zien hoe het NIET moet.
    Waarom is omroep Zwolle failliet gegaan???? Daar wordt niet meer over gesproken. Het wordt dus waarschijnlijk weer “ouwe lullen radio” in Zwolle. Erg jammer voor zo’n grote stad!

  7. De wethouder geeft volgens mij een advies op basis van wat hij zelf vind. Hij heeft vast bij de ZOO een paar vriendjes zitten!

    Hij “denkt” dat de oude vrijwilligersclub een goede bijdrage kan leveren aan de radio en televisie in Zwolle.

    Is in het verleden niet gebleken dat dit dus niet werkt. Krijgen we weer een hobbyclub van ruim 70 vrijwilligers die graag radio en tv-stationnetje spelen????? Een uurtje kerk, een uurtje sport, een uurtje politiek????

    Daar zit anno 2010 toch geen mens op te wachten! Doelgroepen radio is prima maar niet overdag. Mensen zetten de radio niet aan voor een bepaald programma. Het moet de hele dag door beluisterbaar zijn anders wordt er gewoon geswitched naar een andere (landeljke) zender.

    Veel lokale omroepen begrijpen dit echter niet en doen maar wat, vandaar de tegenvallende luistercijfers en een gebrek aan adverteerders. Vervolgens doen ze zielig bij de gemeente en houden ze hun hand op voor subsidie.

  8. @ marc Jansen en B.de Vries,
    Als het zo gaat klinken als bovenstaand audiofragment dan haak ik gelijk af.

    Ik vond het gisteravond prima klinken.

    Hij “denkt” dat de oude vrijwilligersclub een goede bijdrage kan leveren aan de radio en televisie in Zwolle.

    Is in het verleden niet gebleken dat dit dus niet werkt. Krijgen we weer een hobbyclub van ruim 70 vrijwilligers die graag radio en tv-stationnetje spelen????? Een uurtje kerk, een uurtje sport, een uurtje politiek????

    Lag het alleen aan de vrijwilligers, of was wanbeleid van het bestuur er debet aan.

    Op welke manier zijn of waren jullie bij dit geheel betrokken.

  9. Gemakkelijk hoor… de nieuwe komende club na al afrekenen op resultaten van de oude club. Hoe zeggen ze dat ook al weer in de financiële markt? Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor het heden.
    Nou dat lijkt me hier van toepassing. Niet een nieuwe club met veel nieuwe mensen en frisse moed nu al afschieten. Dat is onder de gordel.

  10. Ik ben het met je eens Huub, vandaar ook mijn vragen hier boven.
    Heb de discussie hiervoor niet ceht gevolgd, wil ook wel graag weten waarom er zo gereageerd werd.

  11. waarom? Twee partijen waarbij de aanhangers fel van zich afbijten (ik ook hoor)… maar waarbij sommige het oud zeer niet willen laten voorbijvaren… De oude omroep, gevallen door machtswellust, desinteresse en zware karaktertjes heeft veel mensen negatief gemaakt. Maar laten die mensen nu eens realiseren dat met negatief geleuter we niets bereiken. Zwolle MOET toch een eigen lokale zender hebben… en als die er dan weer is… ga dan eens kijken na een proefperiode wat het is… en dan kunnen we het altijd nog afbranden… toch? Maar helaas kan niet iedereen hier positief wachten op wat we aangeboden zullen gaan krijgen. Want ik neem aan dat het nieuwe bestuur goed nagedacht heeft over alles en dus alles op alles zullen zetten om met een betere zenderinvulling te komen dan dat het voorheen was.

  12. Huub dat ben ik met jou eens,al zal het vreselijk moeilijk worden .Geef ze de kans.Nooit geschoten is altijd raak of zoiets

  13. Denk zeker dat het moeilijk voor ZOO zal worden… te lang uit de lucht… en laten we eerlijk zijn, het laatste jaar van uitzenden heeft de oude omroep zich niet echt duidelijk en positief laten zien. En dat onthouden mensen wel. Daarbij zullen ze zich dus opnieuw een plaats moeten zien te bevechten in het drukke mediagebeuren en dat is niet simpel. Ik hoop dan ook dat ze niet op de oude voet door gaan met met een nieuwe visie en daarbij toch veel nieuwe mensen met een nieuwer en fris geluid gericht op HUN doelgroep. Dus 40plus en ouder want wees nou eerlijk… jeugd en lokalezenders is een illusie… dus richt je op de juiste doelgroep.

  14. Het college heeft op 2 maart 2010 ingestemd met een voorstel betreffende advisering over de lokale publieke media-instelling.

    In een beslisnota stelt het college de raad voor vast te stellen dat zowel het initiatief van Stichting Zwolse Omroep Organisatie (ZOO) als het initiatief van stichting RTV038 voldoen aan de eisen gesteld in de mediawet. Verder wordt de raad voorgesteld een voorkeur uit te spreken voor het initiatief van de Zwolse Omroep Organisatie.

    Gezien de eerder door de raad geuite wens om zo spoedig mogelijk een besluit te nemen omtrent het advies over de zendmachtiging voor de lokale omroep, lijkt snelle besluitvorming op zijn plaats. Na overleg met de voorzitter van de agendacommissie en het consulteren van nagenoeg alle fractievoorzitters is besloten dit onderwerp als A-stuk te behandelen in de laatste vergadering van de oude raad. Het wordt dus als agendapunt toegevoegd aan agenda van de besluitvormingsronde-A op het Raadsplein van aanstaande maandag 8 maart 2010.

    Gemeente Zwolle

  15. We zullen zien wat het wordt in Zwolle. Het is jammer dat er nu niets is. Ik ben het niet helemaal eens met Huub. Ik denk dat een lokale zender ook best jongeren kan trekken. Je moet je daar niet specifiek op richten maar als de programmering goed is, is het voor jonge luisteraars die nieuws uit hun buurt willen horen ook leuk om naar te luisteren. Er moet in ieder geval goed na worden gedacht over de programmering, muziekkeuze en uitstraling van het station. In het verleden was het meer eilanden radio en daar wordt niemand gelukkig van. Je moet een grote doelgroep zien te bereiken met een naar mijn mening horizontale programmering en in de avonduren radio voor doelgroepen.

  16. @Gerrit: kijk we zijn het in grote lijnen met elkaar eens… en uiteraard mag je best wel wat richten op jeugd maar voorheen was het volgens mij zo dat Omroep Zwolle na 1900 in een soort 538 en wie luister er dan van de jeugd. Ik ken niemand die ’s avonds luisterde helaas.

  17. Brief RTV 038:

    Geachte leden van de Zwolse Raad,
    Voor maandag a.s., 8 maart 2010, heeft wethouder Kenkhuis een voorstel ingebracht om een voorkeur uit te spreken voor het initiatief van de stichting ZOO. Op grond van de argumenten hieronder willen wij u vragen om
    ?? de PBO’s van beide initiatiefnemers representatief te verklaren, conform het onderzoek van de wethouder
    ?? geen voorkeur uitspreken voor één van beide initiatieven, omdat beide initiatiefnemers minstens gelijkwaardige lokale initiatieven zijn.
    Inleiding
    Naast het stuk dat de wethouder aan de raadsleden heeft gestuurd als input voor de keuze lokale media-instelling willen wij u extra informatie doen toekomen die voor u als raadslid een aantal zaken helderder kan maken. Ons inziens dienen een aantal zaken in het stuk van de wethouder te worden aangevuld. U kunt deze informatie zien als vervanging voor het overslaan van de informatieronde.
    Extra informatie
    ?? De wethouder begint met een algemene overweging over de representativiteit van de PBO’s van beide stichtingen. Met betrekking tot de PBO van Stichting RTV038 geeft de wethouder aan dat “een aantal functies (nog) niet ingevuld is”. Op basis van deze informatie leiden we af dat de wethouder in zijn onderzoek gewerkt heeft met één van de eerste versies van ons PBO overzicht. Al geruime tijd zijn alle functies ingevuld én hebben we nog enkele aanvullende representanten gezocht die zitting willen nemen in ons PBO. De lijst met de laatste stand van zaken is conform onze afspraken hierover met het CvdM op 28 februari opgestuurd. Deze actuele lijst vindt u nu ook in de bijlage.
    ?? Op accurate wijze wordt aangegeven dat speerpunten voor RTV038 crossmediaal werken is, en burgerjournalistiek. Zelf noemen wij voortdurend nog een derde: een professionele organisatie. Deze mag absoluut niet onvermeld blijven.
    ?? Een ‘professionele organisatie’ is voor ons meer dan een loze kreet. Er is veel ervaring opgedaan in het inrichten van een organisatie conform wetenschappelijk getoetste modellen. Een veel gebruikt model in Nederland, waar ook veel ervaring mee is opgedaan, is het INK-model. Dit model zal worden gebruikt bij de inrichting van onze organisatie.
    ?? Een toepassing van ons denken over de ‘professionele organisatie’ is zichtbaar in onze keuze om te streven naar een professioneel bestuur. Dat is de reden waarom wij voornemens zijn om op termijn deels ons bestuurslidmaatschap weer neer te leggen. Een radio-organisatie die crossmediaal werkt, met gebruikmaking van burgerjournalistiek en met een professionele inrichting, verdient ook een bestuur dat daar sturing aan kan geven. Wij zijn van mening dat het bestuur van RTV038 sterk moet zijn in radiotechnische expertise (met bijzondere aandacht voor moderne media), journalistieke expertise en expertise met betrekking tot organisatie-inrichting. Een belangrijk element in iedere organisatie is de financiën. Om een herhaling van een faillissement als bij stichting LOZ te voorkomen, heeft het bestuur van RTV038 ook financiële expertise nodig.
    ?? Deze zienswijze op een professionele organisatie is ook zichtbaar in onze PBO. Met nadruk is de directeur van de opleiding Journalistiek op Windesheim gevraagd zitting te nemen in ons PBO.
    De argumenten van de wethouder
    De wethouder vraagt de raad in te stemmen met een voorstel om een voorkeur uit te spreken voor Stichting ZOO. De wethouder heeft hiertoe in zijn overwegingen een drietal argumenten gegeven. Kort weergegeven zijn dat:
    1. Het initiatief van stichting ZOO heeft een breder draagvlak,
    2. het initiatief van stichting ZOO heeft een grote groep vrijwilligers aan zich gebonden,
    3. en het initiatief van stichting ZOO is daarmee (geduid wordt op wat in het tweede argument wordt aangedragen) de partij die aannemelijk heeft gemaakt dat het op korte termijn als omroeporganisatie kan functioneren.
    ad 1: breder draagvlak
    Met betrekking tot het eerste argument zijn wij van mening dat “een breder draagvlak (dan de ander) ” een onjuist argument is. Het is niet de bedoeling dat beide stichting tegen elkaar opboksen. Belangrijker in onze ogen is dat beide stichtingen een ‘voldoende draagvlak’ moeten hebben om naar behoren hun rol in de Zwolse samenleving te kunnen opnemen. Verder geeft de wethouder met betrekking tot dit eerste argument helaas niet aan wat de herkomst is van zijn bevindingen. “Wie stelt bewijst” is een stelregel die helaas niet is toegepast. Nu we niet kunnen beoordelen of de wethouder in deze correct geconcludeerd heeft, kunnen we slechts een tegenstelling neerleggen: RTV038 is ruim voldoende in de Zwolse samenleving verankerd. Deze stelling kunnen wij toelichten met twee argumenten.
    Als eerste het argument dat in bijzonder korte tijd ons PBO gevuld is met mensen die alle geledingen van de Zwolse samenleving representeren. Daar waar de wethouder zich actief heeft moeten inspannen om het PBO van stichting ZOO mede vorm te geven, hebben wij deze mensen grotendeels gevonden in ons eigen netwerk! Als tweede argument kunnen we laten zien dat een groot aantal, zeer diverse Zwollenaren de bezigheden van RTV038 door middel van sociale netwerken volgt. Voor ons een belangrijk gegeven gezien ons crossmediale speerpunt.
    ad 2: grote groep vrijwilligers
    Met betrekking tot het tweede argument tasten we wat in het duister wat de wethouder een “grote groep” noemt. Daarnaast is ook hier, net als in het eerste argument van de wethouder, “groot” of “grote” niet zo relevant. Relevanter is de vraag of er, gegeven de context, voldoende vrijwilligers aan de stichting gebonden zijn. Ook hier is daarom een tegenstelling op zijn plaats: wij zijn van mening dat “RTV038” voldoende vrijwilligers aan zich gebonden heeft. Ook hiervoor hebben we een argument. Stichting RTV038 heeft voldoende competente medewerkers aangetrokken om vanaf eind maart met haar uitzendingen te beginnen.
    Er is wat ons betreft nog een ander argument waarom “groot” of “groter” wat minder relevant is. De term ‘burgerjournalistiek’ speelt hier namelijk een grote rol. Als netwerkorganisatie die flink investeert in het betrekken van de Zwolse burger in de nieuwsgaring en nieuwsduiding, heeft RTV038 straks 118 duizend vrijwilligers! Iedereen kan straks vrijwilliger zijn bij de lokale omroep.
    ad 3: het grote aantal vrijwilligers is een argument om op korte termijn als omroeporganisatie te kunnen functioneren.
    Wij betwijfelen of er een oorzakelijk verband is tussen het grote aantal vrijwilligers en de capaciteit om op korte termijn te kunnen functioneren. Onze ervaring leert ons dat het niet het aantal vrijwilligers is dat hiervoor een voorwaarde is. Belangrijker is het hebben van een kleine toegewijde kerngroep; ruime expertise; ervaring met nieuwe media en visie om deze op een juiste manier te gebruiken. Nu de wethouder enkel dit niet-valide argumenten geeft om aan te tonen dat stichting ZOO op korte termijn kan uitzenden, is het voorbarig op dit punt conclusies te trekken. Met betrekking tot RTV038 mag u de conclusie op korte termijn zelf trekken: met enkele weken (een klein voorbehoud willen we nog wel maken) zullen wij beginnen met onze uitzendingen. Een overtuigender bewijs kunnen we denk ik niet leveren dat wij er klaar voor zijn om op korte termijn uit te zenden.
    Nu beide initiatieven aan de basisvoorwaarden voldoen, is het de vraag of er argumenten zijn om een voorkeur uit te spreken voor één van beide initiatieven. De wethouder geeft een drietal argumenten waarom naar zijn mening stichting ZOO een beter lokaal initiatief zou zijn. Echter, op grond van de door de wethouder aangedragen argumenten is daar geen reden voor. Met betrekking tot het eerste argument kan RTV038 aantonen dat zij voldoende draagvlak heeft; met betrekking tot het tweede argument kan RTV038 aantonen dat zij voldoende vrijwilligers aan zich heeft weten te binden; en met betrekking tot het derde argument kan RTV038 op korte termijn aantonen dat zij in staat is uitzendingen te verzorgen. Wij doen dat door redenen én argumenten hiervoor te geven. Het is op zijn minst terecht om RTV038 als gelijkwaardig te beoordelen als het gaat om de vraag welke van de beide initiatieven ‘lokaler’ is.
    Wij hopen u hiermee voldoende informatie te hebben gegeven om op verantwoorde wijze een antwoord te geven op de vraag van de wethouder.
    Met vriendelijke groet,
    Het bestuur van RTV038

  18. Ingezonden rectificatie:

    Tot mijn verbazing zie ik dat mijn naam genoemd is in de vandaag rondgestuurde Contactgegevens van PBO RTV 038 februari 2010. Ik sta daar vermeld als contactpersoon namens Milieuraad Zwolle.
    Dit is incorrect, allereerst ben ik geen contactpersoon, en ten tweede heeft naar mijn weten Milieuraad Zwolle via een schrijven van M. Otten, secretaris laten weten vooralsnog niet toe te treden in een PBO, en dit pas, eventueel, te overwegen als de keuze (door gemeente en commissariaat) voor een omroep is gemaakt.

    Vriendelijk verzoek om dit recht te zetten richting degenen die de PBO van 038 hebben ontvangen.

    Vriendelijke groet,

    Michiel Van Harten

  19. Zoo, er is weer de nodige discussie over de lokale omroep. RTV 038 roert zich daarbij nu ook weer nadat het de teleurstelling van de voorkeur van het college voor ZOO moest verwerken, en probeert met een ‘prachtig verhaal’ nu haar gelijk te krijgen.

    Een prachtig verhaal om de raadsleden te imponeren. En eerlijk gezegd is het nog een goed verhaal ook. Te mooi om waar te zijn vind ik, want wie is 038 eigenlijk?

    Wat heeft 038 tot nu toe laten zien? Er rijzen toch wel de nodige vragen bij me op als ik de brief aan de raadsleden lees, zoals hoeveel vrijwilligers heeft 038 eigenlijk? Is de raad gecharmeerd van het betaalde kader a 120.000 euro per jaar? Is dhr. C. Keur, nadat hij op deze website het bestuur van ZOO en later wethouder Kenkhuis onder de schuilnaam Evert Schram , nog in functie? RTV 038 zou volgens hun eigen berichtgeving per 1 maart ‘live’ gaan. Waar valt de ‘professionele club te beluisteren? Is het niet zo dat 038 jaloers is nadat een van hun initiatiefnemers geen positie in ZOO kon krijgen, en daarna met alle kennis van ZOO de tegenaanval inzette?
    Je kan alles dus mooi vertellen, maar wat is de waarheid?
    Ik zie graag een reactie van RTV 038 hierop.

    RTV ZOO kan met tientallen vrijwilligers en een flinke dosis ervaring wel aantonen wat ze aankunnen. Onlangs hebben ze samen met Weblog Zwolle met groot succes drie live-uitzendingen over de verkiezingen verzorgd. Ik heb daar erg van genoten! Ik heb gelezen dat er op de Uitslagenavond maar liefst 28.000 bezoekers naar de live-beelden hebben gekeken. Me dunkt!!

    Het wordt spannend maandagavond, maar de uitslag lijkt me op voorhand al wel duidelijk.

  20. De beslissing wordt genomen door het CvdM, en dan moet er nog een hoorzitting gaan komen, en een poging om de twee kemphanen alsnog om de tafel te krijgen. Dat alles met elkaar zal nog wel een aantal weken duren.

  21. Ja, over en uit en @Jaap beschrijft de situatie heel goed, en laten we nu eerlijk zijn, als je komt met een lijst van 9 namen waarbij nummer 9 direct aangeeft niets toegezegd te hebben op dit moment… waar blijft dan voor de zoveelste keer de geloofwaardigheid?
    En maandagavond? Een hamerstuk voor de gemeente, neem dat maar van me aan. Zo goed als alle partijen weten inmiddels wel waar de verankering ligt. En verankering? Hoe kan je als nieuwe club nou praten over verankering in de maatschappij. Dat duurt vele jaren en niet enkele weken of maanden waarin je nog geen minuut uitgezonden hebt.
    Nu gelukkig lijkt de soap aan het einde gekomen te zijn… en zonder cliffhanger… de hamer valt maandag, het college beslist… en over enkele maanden zal de ZOO in de lucht zijn. Nu alleen nog die dierentuinnaam wijzigen en Omroep Zwolle kan de fles ontkurken.
    En RTV038? Jammer, maar jullie professionaliteit (of juist het ontbreken daarvan) heeft jullie populariteit niet kunnen verhogen. Dat spijt me… voor jullie dan.

  22. maar ja voor samenwerken (of smanewerken :P) zijn er twee partijen nodig. En als de ene partij de ander dan al niet meer moet door de vele akkefietjes onderweg dan is dat pad afgesloten. RTV038 heeft wel altijd aangedrongen op samenwerken maar dat leek meer op een dictaat dan een verzoek. Zie daarvoor maar de hele voorgaande discussie op deze site. Dus helaas… samenwerking zitten deze twee partijen zal er nooit meer inzitten denk ik.

  23. Eens met zusenzo, 07:20, marc Jansen en B.de Vries.

    Altijd eerst de mogelijkheden tot samenwerking onderzoeken. Al was het maar om de kosten van de burger te drukken. Misschiens zelfs meer kwaliteit aan te bieden en efficiënter te opereren.

    Wil nog wel verder gaan…..als de gemeenteraad dat niet serieus onderzoek vind ik ze incapabel.

  24. Samenwerking en kosten heeft in dit geval niets te maken met kosten drukken. En niet incapabel? De gemeenteraad is geen onderzoeksburo, gelukkig niet. Als partij A niet met partij B wil is de gemeente daar normaliter geen partij in hoor. En gelukkig maar… als je dan al de gemeenteraad incapabel noemt… tja… blijkbaar willen sommige mensen een democratie veranderen in een soort dictatuur.
    Maar, en ik zei dat al eerder, alle stations zijn gepasseerd, vanavond valt er in Zwolle een hamer en is de juiste partij dichter bij uitzendingen. En als ik de meningen hoor op straat zijn die verdeeld in twee groepen. Groep 1, die is blij als de oude omroep terug is en groep 2, die het helemaal niets uitmaakt. En groep 3? Niet gezien en niet gevonden.

Reacties zijn gesloten.