Jongerendebat Zwolle matig bezocht

Zwolle – Het Jongerendebat dat dinsdagavond door Jongerenraad Zwolle in Hedon georganiseerd werd is matig bezocht. Enkele tientallen raadsleden en zo’n 10 jongeren bezochten het poppodium. De bekende Zwolse presentator Willem Alkema presenteerde het geheel.

jong_1.jpg

Anna Zwanenburg, voorzitter van de Jongerenraad Zwolle, pakte acht stellingen uit een hoge hoed. Drie of vier debaters van de elf aanwezige politieke partijen gingen vervolgens met elkaar in debat over de stellingen die jongeren uit Zwolle naar voren hadden gebracht. De vragen gingen over bijvoorbeeld ‘Zwolle heeft meer coffeeshops nodig’, ‘Leegstand betekent studentenhuisvesting’, ‘Zwolle heeft een groot uitgaanscentrum nodig’ of ‘Hoe bestrijden we hufterig gedrag van jongeren op straat’? Meer succesvol was de mogelijkheid om via Weblog Zwolle live het debat te volgen. Ongeveer 1.300 bezoekers luisterden dinsdagavond naar het Jongerendebat via de website. Dit vrijwillige initiatief werd mogelijk gemaakt door ZOO, KVPM, Airplay Radio en Internetkrant Weblog Zwolle.

jong_3.jpg

Jongerendebat_6717_470.jpg

Jongerendebat_6743_470.jpg

Luister hier het volledige jongerendebat terug:

{mp3}jongerendebat{/mp3} 

De interviews met o.a. de politici, na afloop:

{mp3}jongerendebat-interviews{/mp3} 

jong_4.jpg

jong_2.jpg

jong_5.jpg

jong_7.jpg

jong_8.jpg

jong_11.jpg

Jongerendebat_3198_470.jpg

Jongerendebat_3295_470.jpg

Jongerendebat_3310_470.jpg

Jongerendebat_3328_470.jpg

Jongerendebat_3372_470.jpg

Jongerendebat_3391_470.jpg 

Jongerendebat_6725_470.jpg

Jongerendebat_6734_470.jpg

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

20 gedachten over “Jongerendebat Zwolle matig bezocht”

  1. waardevol debat. Ik ga morgen op Solidara stemmen. Zij komen heel goed voor idereen op. Netjes mevrouw plattel. Jong maar weet wat in samenleving leeft. Petje af.

  2. een opmerking tav de laatste trein naar Mariënberg: deze gaat vanuit Zwolle om 0:26. Verzoekt René de Heer geen foutieve informatie te verstrekken.

  3. Enkele tientallen raadsleden en zo’n 10 jongeren bezochten het poppodium.

    Als ik naar de foto’s kijk dan mag ik idd wel goed zoeken naar de jongeren, sjongejonge wat een fiasco. :'(

    Trouwens…. van de livestream heb ik niet gehoord, ik heb een macbook pro, en heb verschillende opties geprobeerd.

  4. Inderdaad. Wat een drama als je met een Mac werkt.
    Terwijl het helmaal niet hoeft: Windows only uitzenden.
    Welke politieke partij komt op voor de Apple-gebruiker?

  5. Oh da’s een verwijt aan mij :):):) “vorm van jaloezie”. Schat ik ben zo’n beetje in alles zijn tegenpool. Om te beginnen ben ik altijd eerlijk.

  6. Vier jaar geleden kwam vvd met die sjaaltjes wat bij mij wat kapsonerig overkwam,maar wel onderscheidend.Nu heeft iedereen zowat een kleur uitgevonden.Paars,wit, rood enz .Iets nieuws bedenken valt niet mee

  7. Hoi “Tsja” en “FC ZWOLLE!”,
    Weblog Zwolle heeft de streams ‘cross-platform’ gebracht, dat wil zeggen dat gebruikers van zowel de Mac, Linux als Windows gewoon hebben kunnen luisteren.
    Leuke anekdote is dat Weblog Zwolle op de sevrers gebruik maakt van Linux en dat ikzelf ook op de iMac en MacBook werk en daarmee bovendien ook gestreamd hebben.
    In de logs hebben wij gisteravond 17% Mac-luisteraars gehad, het heeft dus zeker gewerkt. WEL is het zo dat ik vergeten ben om de luistermogelijkheid weer van de website af te halen nadat het debat was afgelopen, hierdoor was er inderdaad na afloop wel 2 uur extra de luistermogelijkheid aanwezig maar kon je inderdaad niets meer horen, omdat het al was afgelopen. Is dit misschien het probleem?
    Rekening houden met Mac-gebruikers doe ik (doet Weblog Zwolle) dus zeker, ik ben er zelf ook een. Bovendien is persoonlijk Windows voor mij antiek en nostalgie: nooit meer terug dus. 😉

  8. @ElRey
    Je hebt gelijk, maar toch bespeur ik af en toe ook wel eens rode sjalen.

    @hans
    Ook mijn appeltje thuis is erg tevreden met WLZ.

  9. Verschrikkelijk he ElRey & Gezellig; Een ‘shawl’ in combinatie met een stropdas. Tjonge jonge ze komen zelfs zo, in vol ornaat, stemmen:o
    Dan is het toch een verademing om hr.Tennekes (geloof de juridisch adviseur van Willem) op de fiets bij de stoplichten voorbij te mogen rijden (er kwam echt geen verkeer aan ;)). Tennekes in gewoon, dus Zwols, tenu.

Reacties zijn gesloten.