Stadswacht IJsselland doet mee aan NL DOET

Zwolle – Stadswacht IJsselland doet op 19 maart 2010 mee aan NL DOET, voorheen bekend als Make A Difference Day (MADD). Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Naar verwachting steken zo’n 100.000 mensen die dagen de handen uit de mouwen bij sociale organisaties.

Stadswacht IJsselland ziet NL DOET als een goede gelegenheid om iets extra’s te doen voor de samenleving. Daarom organiseren zij, in samenwerking met dienstencentrum Werkeren in Stadshagen, op 19 maart 2010 een dag waarop alle medewerkers van Stadswacht IJsselland met ouderen op pad gaan.

Tijdens NL DOET kunnen ouderen onbezorgd een aantal uurtjes van de buitenlucht genieten onder begeleiding van toezichthouders, studenten en het management van Stadswacht IJsselland. De medewerkers van Stadswacht IJsselland staan voor alle activiteiten paraat. Zo is het mogelijk dat medewerkers helpen bij het halen van de dagelijkse boodschappen in het winkelcentrum van Stadshagen, een wandeling maken door de nog steeds groeiende wijk of een bezoek brengen aan de dierenweide. De medewerkers houden gedurende de activiteiten een oogje in het zeil, helpen zowel valide als invalide mensen bij hun voortgang en zijn beschikbaar wanneer problemen ontstaan bij het betalen, passen van kleding en dergelijke. Stadswacht IJsselland heeft voor deze doelgroep gekozen, omdat zij het meest kwetsbaar zijn voor de gladheid die zich de afgelopen maanden heeft voorgedaan. Ook hebben zij vaak lichamelijke beperkingen en zijn daardoor kwetsbaarder in de openbare ruimte.

Het succes van NL DOET blijkt onder andere uit het toenemend aantal bekende Nederlanders, waaronder leden van het Koninklijk Huis en diverse landelijke en lokale politici, dat zich inzet tijdens deze dagen. Naar schatting zullen er tijdens NL DOET meer dan 2.000 klussen en uitstapjes worden georganiseerd. Voor vele organisaties zijn vrijwilligers broodnodig en verzekeren zij hun voortbestaan. NL DOET is de grootste vrijwilligeractie van Nederland en wordt ondersteund door het Oranje Fonds in samenwerking met MOVISIE.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Stadswacht IJsselland doet mee aan NL DOET”

Reacties zijn gesloten.