Co Verdaas informateur in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Oud-Kamerlid voor de PvdA Co Verdaas gaat op verzoek van de lokale PvdA in Zwolle als informateur voor de komende collegeonderhandelingen aan de slag. Informateur Verdaas begint maandag met een inventarisatie van de mogelijkheden in Zwolle voor een nieuw college en zal verkennende gesprekkken voeren met de raadsfracties. Verdaas werd namens de PvdA aangesteld omdat de arbeiderspartij na de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen woensdag de meeste zetels had behaald.

verdaas.jpg

Co Verdaas kent Zwolle goed. De oud-medewerker van de gemeente Zwolle en oud-manager woondiensten bij SWZ is sinds april 2007 gedeputeerde bij de provincie Gelderland. Verdaas is daar verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening, arbeidsmarktbeleid, ontgrondingen, luchtvaartzaken en buitenlandse betrekkingen. Verdaas is daarnaast zanger en gitarist in de Rock-‘n-Roll band John-Boy & The Waltons, waarmee hij door heel Europa toert.

Co Verdaas (Breda, 1966) studeerde af als planoloog en promoveerde in 1996 aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij ruilde zijn maatschappelijke carrière na een aantal jaren in voor een politieke carrière. "Ik koos voor de PvdA omdat ik vind dat iedereen de kans moet krijgen om zijn talent te ontwikkelen.

Co Verdaas, gedeputeerde van de provincie Gelderland, is in Zwolle informateur geworden.  

De PvdA, met zeven zetels de grootse raadsfractie na de verkiezingen van woensdag 3 maart, neemt het voortouw bij de vorming van een nieuw college van burgemeester en wethouders in de Overijsselse provinciehoofdstad. Hij gaat daarvoor in ieder geval in gesprek met alle raadsfracties.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

16 gedachten over “Co Verdaas informateur in Zwolle”

 1. @ Admin 18:49 Lijkt me niet bevorderend. Misschien zijn er mensen die iets nuttigs willen zeggen….iets samenbindends voor de coalitie. Maar dat laten omdat echt elke letter meegeluisterd kan worden.

  Is Utreg niet de eerste stad die de coalitie al rond heeft?

  In Utreg TON-nieuws

  Niemand van de eerste vijf kandidaten op de Utrechtse kieslijst van Trots op Nederland gaat de gemeenteraad in.

  De partij won woensdag één zetel in Utrecht maar de lijsttrekker zegt dat hij het te druk heeft met zijn werk. Ook de nummers twee tot en met vijf willen niet in de raad.

  Daarom neemt de nummer zes van de kieslijst de zetel van Trots op Nederland in. Dat is de 23-jarige politieagent Paul Werensteijn.

  Ad Verdonk
  In Utrecht was de broer van Rita Verdonk lijstduwer. Hij stond twaalfde en kreeg woensdag 1200 voorkeursstemmen. Hij passeerde Werensteijn daarmee ruim, die nog geen honderd stemmen kreeg, maar hij gaat toch niet in de raad zitten.

  De Utrechtse kiescommissie bepaalt uiteindelijk wie er namens de partij in de raad komt. Die commissie zal de kieslijst afgaan totdat er iemand is die de zetel accepteert.

  Burgemeesters willen dat er onderzocht wordt of er weer met de stemcomputer mag worden gewerkt!!! :D:D:D

 2. Website D66:

  Maandag 8 maart heeft D66 een gesprek gehad met Co Verdaas,de PvdA informateur in Zwolle. Tijdens dat gesprek hebben Hans de Vries en Jan Brink het volgende advies gegeven: D66 is in Zwolle flink gestegen van een naar drie zetels.

  Een mooie overwinning, maar we realiseren ons dat drie zetels niet genoeg is om collegedeelname af te dwingen. We wachten wat dat betreft af. Wat D66 wel wil is dat er een college komt dat de politieke verhoudingen in de stad zoveel mogelijk weergeeft en waar het liberale geluid goed naar voren komt. Het is immers het liberale geluid dat door de kiezers is beloond. Verder heeft D66 aangedrongen op een college met een grote hervormingsagenda.

  Hervormingen door een kerntakendiscussie van de gemeente, samenwerking met andere overheden en minder verkokering tussen de beleidsvelden. In de bezuinigingen die eraan komen zal de gemeente bovendien financieel gezond moeten blijven en vergt politieke moed bij het maken van keuzes. We wachten verder af wat de informateur zal adviseren en welke vervolgstappen zullen volgen.

 3. @ Admin: Zou het ook mogelijk zijn alle fracties kort hun bezoek te len toelichten op dit onvolprezen weblogZwolle?

  Dit klinkt als de Pechtold-houding….wachte ook af met een Afghanistan-standpunt

  realiseren ons dat drie zetels niet genoeg is om collegedeelname af te dwingen. We wachten wat dat betreft af.

  Noemen onze vrienden van D’66 1 geluid…..is het verdeurie niet het PROGRESSIEVE geluid zoals ze vrijdag zo roeptoeterden hier:

  en waar het liberale geluid goed naar voren komt. Het is immers het liberale geluid dat door de kiezers is beloond.

  Tuurlijk afwachten maar de hint is duidelijk, overduidelijk. En misschien kunnen ze de kiezers volgende keer beter uitleggen of D’66 nu een progressieve of een liberale partij is en of het geen sociaal-ingestelde partij is?
  Let wel….de kiezers. Ik WIL D’66 ff niet meer begrijpen.

 4. @ Admin. 6/3 18:49 openbaar hoeeft van mij niet. Het doel is immers samenwerking, waarbij gegeven en genomen moet worden…..maar dus (11:04) een paar regels vragen van elke partij na bezoek (moeten ze op bezoek bij Co?)….voor weblogZwolle? Of blijf je star aan je principe hangen…..we publiceren wat wordt opgestuurd anders niet?

  =============

  We willen Weblog Zwolle niet star noemen, maar pakken dat aan wat binnen onze mogelijkheden ligt. We gaan niet overal achteraan bellen dus.
  Laat je reactie aan de betreffende partijen een oproep voor de politici zijn, zodat ze hier vrijblijvend kunnen reageren. De politici weten Weblog Zwolle goed te vinden hoor 😉

 5. @Dick. Wat mij betreft gaat Admin. NIET vragen. Elke partij is vrij om hier te reageren. Wij (gasten en leden) zouden met z’n allen dit blog moeten promoten, zodat partijen er niet meer omheen kunnen 😉

 6. Dick, kun je het verschil uitleggen tussen progressieve partijen en liberale partijen?
  Is het zo zwart/wit zoals jij stelt of zou het mogelijk zijn dat er bijvoorbeeld progressief-liberalisme en conservatief-liberalisme bestaan, net zoals er binnen jouw favoriete partij de PVDA ook verschillende stromingen van het socialisme bestaan?

 7. @ Admin: duidelijk…star is idd niet het goede woord. Al zou je info willen halen…..dan zou je de tijd nog moeten vinden. Zo zag ik het idd ook, jouw reactie daarop…..Zou mooi zijn als zoveel mogelijk partijen ff aan de kiezer lieten weten wat ze precies bij Co V. neergelegd hebben. Al was het alleen maar als service naar de stemmer.

 8. Beste Larry, zie het draadje dat enigszins oneigenlijk gebruikt is met een veel te lange doch zeer interessante discussie. Dat draadje waarop een mevrouw van D’66 toch zei dat ze in de raad ging. Dit gaf veel :D:D:D:. Vond dat zelf een beetje vreemd, want volgens mij sta je niet voor niets op een lijst. Gelukkig heeft de admin de discussie in elk geval nog tot zondag laten staan.

  Voor definities is wiki altijd handig zo je weet 😉

Reacties zijn gesloten.