Bibliotheek viert 75-jarige boekenweek

Zwolle – De Boekenweek bestaat 75 jaar en daarom trakteert Bibliotheek Zwolle. Wie lid wordt van de bieb, krijgt het boekenweekgeschenk én een boekenbon van 5 euro cadeau. Met het geschenk op zak is het bovendien vrij reizen op 14 maart. Wie zijn uitleenbon tijdens de Boekenweek inlevert, maakt kans op een van de tientallen prijzen. Aansluitend op het thema van de Boekenweek organiseert de bibliotheek een “Lekker-in-je-vel”-markt op zaterdag 20 maart. Ook op 20 maart: Wereldverteldag met Verteltitaantjes en een goocheltitaan.

De 75e Boekenweek van woensdag 10 t/m zaterdag 20 maart heeft als motto TITAANTJES – Opgroeien in de letteren. Joost Zwagerman schrijft het Boekenweekgeschenk Duel. In plaats van het Boekenweekessay verschijnt dit jaar de jubileumuitgave Titaantjes waren we, waarin 75 auteurs een brief schrijven aan hun jonge ik. Jong zijn en opgroeien staan centraal. In de centrale bibliotheek is een expositie van alle 75 Boekenweekgeschenken te bewonderen.

Woensdag 10 maart om 16.00 uur wordt de Boekenweek officieel geopend. Bibliotheekleden nemen hun favoriete boek mee. Stan Fritschy vertelt een verhaal over opgroeien en over jong zijn. Iedereen van 18 jaar en ouder die een Biebpas aanschaft, krijgt een voucher waarmee een gratis Boekenweekgeschenk in de boekwinkel opgehaald kan worden. Met het geschenk kan men op 14 maart gratis met de trein reizen in heel Nederland. Daarbovenop krijgen de nieuwe leden een Boekenbon van 5 euro cadeau. Ook wie al lid is, maakt kans op een cadeau. Wie tijdens de Boekenweek de uitleenbon inlevert, maakt kans op leuke prijzen, zoals vrijkaartjes voor de film, een dinerbon of een boek. De prijswinnaars krijgen direct na de Boekenweek bericht.

Ook op 20 maart is de Wereldverteldag die dit jaar in het teken van de Boekenweek staat. Opgroeien in de letteren is ook opgroeien met verhalen. Twee Verteltitaantjes van basisschool de Krullevaar gaan vertellen in alle vestigingen van de bibliotheek ondersteund door een speciale act van goocheltitaan Maarten Vogelaar. Meer informatie over deze en andere activiteiten is te vinden op bibliotheekzwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)