Sportdag voor senioren op de Pelikaan

Zwolle – Stichting Samenwerkende sportclubs ‘de Pelikaan’ en Stichting Welzijn Ouderen Zwolle organiseren op woensdag 21 april de Sportdag ‘Zwolle Senior Actief ’. Deze sportdag biedt senioren een overzicht van alle mogelijkheden om te sporten en te bewegen. Door middel van demonstraties, informatie, meedoen, workshops en aansprekende presentaties maken senioren kennis met de mogelijkheden in Zwolle én met hun eigen mogelijkheden.

senior_actief.jpg

De sportdag voor Senioren komt voort uit de samenwerking tussen SWO-Zwolle en Stichting Samenwerkende Sportclubs de Pelikaan. Deze samenwerking startte een jaar geleden met de doelstelling om senioren te interesseren voor het buitensporten. SWO-Zwolle biedt structureel een programma met meer dan vijfentwintig verschillende mogelijkheden. Fietsen, wandelen en Nordic Walking zijn daar een onderdeel van, maar activiteiten op het sportveld bij de sportvereniging nog niet. De Pelikaan constateerde die behoefte en in het kader van de NOC*NSF-proeftuin konden de sportleiders van SWO-Zwolle en De Pelikaan gezamenlijk de eerste groepen senioren reeds verwelkomen.

Sportverenigingen

“Een prima ontwikkeling” aldus Diederik Meijntjes, manager namens de Stichting Samenwerkende Sportclubs de Pelikaan. “De velden hier worden overdag weinig gebruikt, de verenigingen kennen relatief laag aantal oudere leden en we willen graag iets betekenen voor de groeiende groep senioren door ontwikkeling van een sportaanbod speciaal voor hen ontwikkeld.” Janneke de Groot, projectleider namens SWO-Zwolle, kan die behoefte beamen: “Als SWO-Zwolle hebben we vorig jaar hier de eerste senioren-groepen gestart. We zetten nu een volgende stap: de mensen gaan van onze groepen over naar de sportverenigingen. Dat senioren de sportverenigingen weten te vinden en dat de clubs weten hoe ze daar mee om moeten gaan, dat is belangrijke winst van onze samenwerking.”

Programma

De sportdag ‘Zwolle Senior Actief’ is een logische volgende stap. “We hebben de eerste groepen gehad, de verenigingen zijn enthousiast, en dat gaan we nu delen met alle senioren in Zwolle.” Aldus een enthousiaste Janneke de Groot. Haar ambities zijn groot: ze verwacht minimaal vijfhonderd bezoekers. “En als het mooi weer is misschien nóg wel meer. Sporten en bewegen is hot onder senioren, we hebben een super programma, een goede lunch en het kost bijna niets!”.

Het programma van ‘Zwolle Senior Actief’ heeft twee kanten: mensen kunnen zien wat er te doen is in Zwolle op het gebied van sport en bewegen voor senioren. Tegelijkertijd kunnen sportende senioren er laten zien wat ze kunnen. “Dat podium is belangrijk,” constateert De Groot. “Sport voor senioren is weliswaar niet competitief, maar mensen doen wat ze kunnen en dat mag gezien worden!” 

Olga en Duco!!

Op de dag zelf kan er volop worden gekeken maar mensen kunnen vooral ook meedoen. Er zullen verschillende activiteiten plaatsvinden zoals: korfbal, knotshockey, voetbal, beachvolleybal, discgolf, zumba, tennis, Nordic walking en fietsen. Daarnaast zijn er verschillende workshops en demo’s. Ook zijn Olga Commandeur en Duco Bauwens aanwezig, bekend van het tv-programma ‘Nederland in beweging’. Zij zullen een interactieve show geven en tevens de dag spetterend afsluiten!

De sportdag duurt van 9.15 tot 15.00 uur en vindt plaats op sportpark ‘de Pelikaan’ aan de Haersterveerweg. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de dienstencentra van SWO-Zwolle:  Werkeren (Werkerlaan 154), de Terp (Radewijnstraat 1) en de Riethoek (Patriottenlaan 1). Kosten zijn € 4,- per persoon en daarbij zit een lunch, koffie, thee en een verrassing inbegrepen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)