Oprichting Ronald McDonald Business Breakfastclub

Zwolle – Op initiatief van een aantal Zwolse ondernemers is de Ronald McDonald Business Breakfastclub opgericht. Een maandelijkse netwerk-ontbijtbijeenkomst voor ondernemers uit de regio, die het Ronald McDonald Huis een warm hart toedragen.

Het doel van deze club is tweeledig: Primair doel is om de deelnemers maandelijks de kans te geven hun netwerk uit te breiden en een kijkje achter de schermen te bieden bij andere deelnemende bedrijven. Tweede, maar misschien nóg belangrijker doel, is de ondersteuning van de Stichting Ronald McDonald Huis Zwolle. De eerste ontbijtbijeenkomst wordt gehouden in het Ronald McDonald Huis in Zwolle op 16 maart aanstaande. Jacco Eltingh, ambassadeur van het Huis in Zwolle, zal deze bijeenkomst feestelijk opluisteren.

Regionale insteek

Al sinds de oprichting van het Kinderfonds Ronald McDonald is de Rabobank als partner verbonden aan deze maatschappelijke organisatie. Het Ronald McDonald Kinderfonds vormt de overkoepelende organisatie van en kennis- en expertisecentrum voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers, Vakantie- en Sport & Spellocaties in Nederland. Toen het Ronald Mc Donald Huis Zwolle en Rabobank IJsseldelta in het najaar van 2009 met elkaar bespraken hoe zij de landelijke samenwerking tussen beide organisaties in deze regio konden verstevigen, ontstond de basis voor dit initiatief.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Tanja Geurtse, manager Marketing & Communicatie van Rabobank IJsseldelta, geniet van de positieve reacties die zij ontvangt op het ontbijt-initiatief. “Al binnen een paar weken hadden we een stuurgroep van ondernemende netwerkers* bij elkaar die gelijk al voortvarend van start zijn gegaan. Ieder heeft zijn eigen contacten in de markt aangeboord. Nu al hebben veertig bedrijven enthousiast hun deelname aan de RMD BBC toegezegd; ondernemers die het maatschappelijk verantwoord ondernemen in het algemeen en het Ronald McDonald Huis in het bijzonder, een warm hart toedragen. En omdat iedere deelnemer bij elk ontbijt een introducé mee kan nemen, blijft het een dynamische samenstelling. Dit businessbreakfastclub-concept sluit uitstekend aan bij de coöperatieve basis van de Rabobank waarin het bij elkaar brengen van ondernemende mensen leidt tot succesvolle nieuwe verbindingen.” De gehele opbrengst, d.w.z. de .deelname-inkomsten, gaat naar de Stichting Ronald McDonald Huis Zwolle.

Ontbijten voor het goede doel

Lianne Booijink, manager van het Ronald McDonald Huis Zwolle, is erg blij met het initiatief van de Zwolse ondernemers: “natuurlijk is het ook voor ons lastiger om in deze tijd fondsen te werven. Fondsen die we hard nodig hebben omdat onze stichting volledig afhankelijk is van giften en donaties. Dankzij dit soort initiatieven wordt de continuïteit van ons Huis gewaarborgd!”

Geen verlies kostbare werktijdHet netwerkontbijt wordt elke derde dinsdag van de maand gehouden. De deelnemers hoeven niet te vrezen voor verlies van kostbare werktijd: de ontbijtbijeenkomsten beginnen om 08.00 uur en eindigen stipt om 09.00 uur! En in dat uur kan het nuttige met het aangename worden verenigd: door de steeds wisselende samenstelling (introducés van andere bedrijven zijn van harte welkom), kunnen de deelnemers hun zakelijk netwerk verrijken, maar bovendien gezellig van gedachten wisselen onder het genot van een heerlijk ontbijtje. Bedrijven kunnen zich aanmelden op www.businessbreakfastclubzwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Oprichting Ronald McDonald Business Breakfastclub”

  1. Ik blijf het raar vinden dat (top) sporters zich met de mcdonalds associëren… Het ronald mcdonald kinderhuis ook al z’n contradictio in terminis 🙁

Reacties zijn gesloten.