Matthäus Passion door Toonkunstkoor Caecilia

Zwolle – Op 24 maart a.s. zal Toonkunstkoor Caecilia de Matthäus Passion van Johann Sebastiaan Bach ten gehore brengen in de Dominicanenkerk in Zwolle. De Matthaus Passion vertelt het lijdensverhaal van Jezus, verbonden aan de veertigdagentijd in de aanloop naar Pasen.

Caecilia heeft de Matthäus voor de eerste keer uitgevoerd in 1918 en deze uitvoering past dus in een bijna 100-jarige traditie. Koorleden, afkomstig uit Zwolle en omgeving, hebben onder leiding van dirigent Dick Dijk hard gewerkt aan een nieuwe intense uitvoering. Het koor wordt daarbij aangevuld door de meiden van Meander Vocaal (het koor van het Zwolse Meander College), die de soprano in ripieno voor hun rekening nemen. Het Orkest van het Oosten, hét symfonieorkest van en voor Overijssel en tal van solisten dragen bij aan een indrukwekkende uitvoering.

Solisten zijn:

tenor (evangelist): Ludwig van Gijsegem
bas (Christus): Frans Fiselier
sopraan: Roelien van Wageningen
alt: Harda van Wageningen
tenor aria’s: Joost v.d. Linden
bas aria’s: Pieter Hendriks
Het orgel wordt bespeeld door Theo Jellema en Gea Hoven, de viola da gamba door Nanneke Schaap.

De aanvang van het concert is om 19.00 uur, kerk open om 18.15. Kaarten (á € 28,00 incl. consumptie),  kunnen gekocht worden bij de Zwolse VVV, de boekhandels Jakma en Westerhof in Zwolle of via de website: www.caeciliazwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Matthäus Passion door Toonkunstkoor Caecilia”

  1. Begin jaren-60 in’t jongenskoor gezongen; toen nog in de Grote Kerk.
    “O Mensch” ’t was in ’t duits, en je had geen idee wat je zong.
    Machtig mooi om mee te maken.

Reacties zijn gesloten.