Judas Passion haakt in op prangende thema’s

Zwolle – In het Paasweekend (2 t/m 5 april) presenteren Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) en The Young Ones de muziektheaterproductie Judas Passion. Het thema van de voorstelling is ‘hot’ nu in Nederland de landelijke verkiezingsstrijd is losgebarsten. “Wie grijpt straks in Nederland naar de macht?” “Wie gaan de strijd met elkaar aan?” en “Wie is Judas?”zijn vragen die tijdens de voorstelling opspelen. De productie wordt gespeeld in Theater De Kerk te Zwolle.

Twaalf mannen vervallen, na de dood van hun voorman, in een onvermijdelijke machtsstrijd. Is hun hechte broederschap hiertegen bestand? Regisseurs Jeroen Kriek en Ilona Kevelham maken deze muziektheatervoorstelling in Theater De Kerk. Zij werken met talentvolle acteurs en muzikanten uit heel Overijssel die na audities en opvallende prestaties zijn geselecteerd. Deze co-productie van KCO en The Young Ones verbindt het thema ‘machtsstrijd’ aan de oude verhalen rond Het Laatste Avondmaal en hedendaagse gebeurtenissen als de landelijke verkiezingsstrijd.

Deze voorstelling gaat over macht en leiderschap. De drang om leider te zijn, maar ook de drang om geleid te worden.  Wat gebeurt er als de leider binnen een groep wegvalt? Vragen die het publiek bij deze voorstelling met zichzelf confronteren en op het puntje van de stoel doen zitten. Want: “Met wie identificeer je jezelf en ben je wel zo oprecht als je denkt?”

12 mannen vervallen, na de dood van hun voorman, in een onvermijdelijke machtsstrijd. Is hun hechte broederschap hiertegen bestand?
Een muziektheatervoorstelling over idealen, strijd en opgeven.

Speeldata:
vrijdag 2 april 20:00 uur
zaterdag 3 april 16:00 en 20:00 uur
zondag 4 april 16:00 en 20:00 uur
maandag 5 april 13:00 en 16:00 uur

Locatie: Theater de Kerk, Bisschop Willebrandlaan 32, Zwolle
Prijs: € 10,-

Reserveer snel uw kaarten voor Judas Passion in Theater De Kerk te Zwolle: www.dejudaspassion.nl

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)