Wereld Verteldag bij bibliotheken in Zwolle

Zwolle – Zaterdag 20 maart vindt een vertelroute plaats langs alle vestigingen van Bibliotheek Zwolle. Twee verteltitaantjes van basisschool De Krullevaar – de eerste School Vol Van Verhalen in Nederland –  worden ondersteund door een special act: een verhalen vertellende goocheltitaan in de persoon van Maarten Vogelaar.

Bibliotheek Zwolle verleent al een aantal jaren haar medewerking aan Wereld Verteldag. Zo vond in 2008 de landelijke aftrap van Wereld Verteldag plaats met een optreden van Frank Groothof in de Statenzaal. Dat jaar werd ook ‘Vertellers in de aanval’ geïntroduceerd, een initiatief dat inmiddels in vele steden navolging vindt. Dit jaar valt Wereld Verteldag op de afsluitende dag van de Boekenweek. Bibliotheek Zwolle en de locale organisatie van Wereld Verteldag hebben twee prachtige activiteiten aan elkaar gekoppeld. Opgroeien in de letteren is immers ook opgroeien met verhalen!

Wereld Verteldag 2010 Wereld Verteldag wordt door vertellers over de hele wereld gevierd om op deze manier het vertellen van verhalen onder de aandacht te brengen. Verhalen vertellen is springlevend. Het luisteren naar een verhaal is voor jong en oud een traktatie.

Ook in Nederland zijn vertellers 20 maart actief op allerlei locaties:  bij sportclubs en verzorgingstehuizen, in bibliotheken en op stadspleinen, in theaters en in historische gebouwen. Ter ere van Wereld Verteldag zullen veel voorstellingen deze dag gratis toegankelijk zijn.

Zaterdag 20 maart kunnen jong en oud tijdens deze speciale vertelroute op de volgende tijden en locaties gratis luisteren naar verhalen en genieten van goocheltrucs:

10.30 – 11.30 uur: Bibliotheek Aalanden
12.00 – 12.30 uur: Bibliotheek Stadshagen
13.30 – 14.00 uur: Bibliotheek Zwolle Zuid
15.00 – 15.30 uur: Bibliotheek Centrum

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)