Deelname FC Zwolle aan Eredivisie Vrouwen

Zeist – De Eredivisie Vrouwen zal met ingang van het komende seizoen uit acht clubs bestaan. VVV-Venlo en FC Zwolle voegen zich bij de zes clubs dit jaar aan de competitie deelnemen.

"Door de deelname van VVV en FC Zwolle aan de Eredivisie Vrouwen ontstaat een breder topsportplatform voor talentvolle speelsters en daarmee een sterkere competitie. Met goed onderbouwde plannen geven deze clubs blijk het vrouwenvoetbal in hun regio op een hoger plan te willen brengen", aldus directeur amateurvoetbal Ruud Bruijnis van de KNVB. Criteria bij de uitbreiding van de Eredivisie Vrouwen waren onder meer het aantal beschikbare speelsters in de regio, de trainings- en wedstrijdlocatie, de voorzieningen voor speelsters en de financiële positie van de geïnteresseerde club. Sinds de invoering in 2007 nemen ADO Den Haag, AZ, sc Heerenveen, FC Twente, FC Utrecht en Willem II deel aan de competitie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

38 gedachten over “Deelname FC Zwolle aan Eredivisie Vrouwen”

  1. @natascha

    GAAF! Zwolle telt heel veel goede speelsters en heeft in het verleden de kans laten liggen om Mary en andere talenten direct al de Zwolse eer te laten verdedigen. Ik vind het super!

  2. Ja ik weet nog niet zo goed El, vind het idee namelijk echt super maar het wil hier in Nederland gewoon niet de grond uit komen heb ik het idee. Mensen lopen er niet echt warm voor….NOG….

  3. Top! Maar mag het eindelijk van de KNVB?? Die willen toch alleen eredivisieclubs die mee doen aan de vrouwencompetitie?? Zwolle wilde al vanaf het begin af aan meedoen, maar mocht niet…….

    Tenminste dat heb ik altijd begrepen.

  4. @ El, komen ze Mary nog weer tegen in…..de voetbalsoap van RTV Twente :D:D:D

    Is die trouwens een succes of nog niet begonnen?
    Dat weet Simone C. vast wel?

  5. Erg leuk!

    @Natascha, hoezo wil het hier in Nederland nog niet echt uit de grond komen? De dames van Ado Den Haag trekken gemiddeld meer publiek per thuiswedstrijd dan Telstar 😉

    Ik denk dat het goed is dat Zwolle hierin meegaat, is er al iets bekend over een eventuele samenwerking met Be Quick? Die doen dit al jaren dus lijkt het me een logische stap om alliantie te sluiten, ook al om niet in dezelfde vijver te vissen.

  6. @ Peter lees dit bericht.

    Bericht door Marcel, op 10 maart 2010 om 14:38
    De satellietvereniging van FC Zwolle wordt stadgenoot en hoofdklasser Be Quick ’28.

    Ben benieuwd leuk voor de meiden uit Zwolle en o.g die ook graag op hoog nivo willen voetballen. en die groep van voetballende meiden word steeds groter

  7. @Peter

    meer publiek dan bij Telstar is ook niet moeilijk, dat moet jij toch weten

    Het is iig maar een schrijntje in vergelijking met landen als Duitsland en Amerika……

    Ik had gedacht dat er meer interesse voor zou zijn dan nu het geval is.

  8. Natasch met dit weer lopen de mensen er zeker niet warm voor,toch vind ik het dat ze het moeten proberen,als er werkelijk zoveel talent in de omgeving rondloopt,

  9. Bericht door ASSENDORPER, op 10 maart 2010 om 20:03
    Zo komt FC Zwolle toch nog in de eredivisie

    Bericht door Natascha, op 10 maart 2010 om 20:17
    Precies zoals belooft aan de gemeente he Assendorper

    :D:D:D:D:D

  10. Een sterke zet van FC Zwolle. Nu maar hopen dat ze binnen vijf jaar een stabiele middenmoter worden en dan heeft FC Zwolle idd woord gehouden. 😀

  11. Idd Larry, al moet ik zeggen dat de vrouwelijke belangstelling de laatste jaren wel gestegen is naar mijn idee… Maar kan altijd meer!

  12. @ Zwolleeder, 23:33; naarstig op zoek? Kan ze je aanbevelen….maar uh, je moet er wel wat voor doen 😮 Of je moet ze kopen natuurlijk.

    Ontopic: Oldskool 73….HTC is niet de enige, heb dat meisje overigens wel eens inderdaad goed zien voetballen….Maar we hadden er tot vorig seizoen ook 1 bij WVF (minstens 1 want bij ons in C1 speelt nog een potentieel-toppertje). Nee, voor namen is het te vroeg.

  13. Wat dachten jullie van speelsters van het huidige 1e damesteam van Bequick. Staan momenteel 2e in de landelijke hoofdklasse. Stuk voor stuk kanjers!

  14. Kan de gemeente niet alleen zijn geld kwijt aan de mannen maar voortaan ook aan de vrouwen van fc zwolle, want ongetwijfeld zal ook die tak wel weer zijn broek niet zelf kunnen ophouden en binnen de korste keren naar de gemeente rennen om geld! >:(

  15. dick.
    Zusje Bouwmeester (zusje van R.) voetbalt er (zeer verdienstelijk) ook.

    t.
    Elek scheet wordt tegenwoordig gesubsidieerd. Waarom vrouwenvoetbal FC Zwolle dan niet? Trouwens, voorlopig is geen geld nodig.

  16. Haha (zusje van R.) daarom schreef ik idd zusje….mooi! Zou ze nog hoger kunnen komen? Wel bij Mary ofzo?

    Anders bel je de gillende even…die doet of ie gespecialiseerd is in subsidies >:(>:(>:(

  17. voorlopig is geen geld nodig dat hebben we van fc zwolle al zo vaak gehoord om vervolgens een dag later de gemeentekas weer te plunderen.:o

  18. Dick.
    Kwam ze niet van Heerenveen af? Trouwens ik vraag me hoe FC Zwolle een team wil samenstellen. Er wordt veel van de meiden verwacht. Bijvoorbeeld minimaal 5x trainen per week. En dat vaak alleen maar voor een onkostenvergoeding. Iemand met een baan tot 5 uur kan dit nooit combineren.

    ps.
    Gillende G. is wel de allerlaatste op deze aarde die ik zal bellen.

  19. @ Berend, oh zou kunnen; Heerenveen. Zeker niet onbelangrijk

    minimaal 5x trainen per week….Iemand met een baan tot 5 uur kan dit nooit combineren

    😉

    Gillende G. is wel de allerlaatste op deze aarde die ik zal bellen.

  20. FC Zwolle treedt vanaf komend seizoen toe aan de Eredivisie voor Vrouwen. De club uit Overijssel heeft enorm veel zin in komende jaargang, maar wil niet te hard van stapel lopen.

    ‘FC Zwolle heeft een goede band met de regio, de jeugd en de vrouwen’, vertelt technisch manager Bert Konterman tegenover Voetbal Centraal.

    ‘Maar die willen we wel verbeteren. De stap naar de Eredivisie voor Vrouwen past dan ook in onze visie, waarbij een goede binding met de regio een belangrijk uitgangspunt is.’

    Volgens Konterman is er veel animo voor vrouwenvoetbal in Zwolle en omsteken. ‘We gaan samenwerken met Be Quick. Daar komen veel vrouwelijke speelsters vandaan. Maar we gaan ook selectiedagen houden natuurlijk.’

    Uniek voor Nederland is dat speelsters bij FC Zwolle naast het voetbal een opleiding kunnen volgen. ‘Normaliter kunnen voetbalsters naast hun school of werk ook voetballen, wij bieden vrouwen een fantastische topsportopleiding’, geeft de oud-international aan.

    De interesse van FC Zwolle in vrouwenvoetbal speelt al zo’n vier tot vijf jaar, vertelt Konterman. Vanwege de bouw van het nieuwe stadion, zo’n drie jaar geleden, stond de interesse echter tijdelijk op een laag pitje.

    FC Zwolle is een club uit de Jupiler League en de enige ploeg uit de tweede afdeling van Nederland die een vrouwenvoetbalteam heeft. ‘In het begin zullen we ons bescheiden opstellen. We gaan niet direct voor de titel. Een plaatsje in de middenmoot lijkt me daarom een mooi streven.’

    Voetbalcentraal

  21. Bericht door t, op 11 maart 2010 om 11:48
    voorlopig is geen geld nodig dat hebben we van fc zwolle al zo vaak gehoord om vervolgens een dag later de gemeentekas weer te plunderen.

    Oh ja, en wanneer is dat voor het laatst gebeurt dan?
    Of was het de zwolsche Robin Hood die het geld onder de armen van het bestuur verdeelde?

Reacties zijn gesloten.