SWZ verplaatst 18 bomen voor een groene wijk

Zwolle – Woningstichting SWZ werkt, in samenspraak met de Gemeente Zwolle, aan de nieuwe plannen voor de Muziekwijk in Zwolle (de voormalige Trapjeswijk). Als onderdeel van dit project zijn plannen gemaakt voor de inrichting van het openbaar gebied, zoals het groen en verkeer.

linde.jpg

Om een échte groene wijk te realiseren, zullen de huidige lindebomen aan de Klooienberglaan zo veel mogelijk gespaard worden. Voor de nieuwbouw worden 17 bomen herplaatst in het nieuwe plan. Ook wordt een Linde verplaatst naar de reeds bestaande Muziekwijk. Bewoners die in de buurt wonen van deze nieuwe locatie zijn hiervan op de hoogte gebracht. Woensdag 10 maart werd de linde vervoerd naar de Muziekwijk.

linde_2.jpg

Speels groen

Het nieuwe plan voor de Muziekwijk kenmerkt zich door veel groen dat speels wordt aangelegd. Opvallend daarbij zijn de autovrije groenzones. Deze groengebieden hebben allemaal hun eigen inrichting. Zo zijn er kindvriendelijke speelplekken, speciaal aangelegde klavervelden, en zelfs een boomgaard. De paden voor de bezoekers liggen niet pal onder de ramen, maar slingeren door het gebied.

De eerste faseIn de Muziekwijk worden ca. 332 woningen gebouwd, waarvan 50% koop en 50% huur. De bouw gebeurt waarschijnlijk  in vijf fasen. Langs de Klooienberglaan komen vier appartementen (maximaal vijf lagen hoog) en in het midden van het plan komen twee appartementen van maximaal vier hoog. De resterende woningen in de wijk worden eengezinswoningen.  

De eerste fase heet Gitaar. Daarin worden in totaal 21 koopwoningen gebouwd, 18 appartementen en 26 huurwoningen. De huurwoningen hebben veelal een veranda op het zuiden en de koopwoningen, genaamd Tuinwoningen, kennen veel variaties.  

Start verkoop

Begin juni is de start van de verkoop gepland voor de eerste fase. De start van de bouw is september 2010. Naar verwachting zullen de woningen eind mei/juli 2011worden opgeleverd.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)