Bezoekers open dag Isala klinieken actief aan de slag

Zwolle – Op zaterdag 20 maart vindt de jaarlijkse open dag plaats bij de Isala klinieken, locatie Sophia van 10.00 tot 16.00 uur. Bezoekers kunnen actief aan de slag bij twee specials: De Isala Academie geeft demonstraties en informatie over reanimatietrainingen voor verwanten van hartpatiënten.

Bezoekers kunnen zelf oefenen én een reanimatietraining winnen. Het Handencentrum Isala roept bezoekers op om mee te doen aan een handkrachtmeting voor onderzoek. Het centrum wil de resultaten gebruiken om te onderzoeken of er verschillen zijn in handkracht tussen Nederlanders en Amerikanen. Meer informatie: www.isala.nl. Win een reanimatietraining De Isala Academie verzorgt reanimatietrainingen voor familie en bekenden van hartpatiënten of patiënten die een hartstilstand hebben gehad. Het gebruik van de AED (defibrillator) komt ook aan bod. De cursus onderscheidt zich van andere cursussen doordat de gemeenschappelijke ervaringen van cursisten besproken worden. Die ervaringen kunnen soms tot blokkades leiden bij cursisten om daadwerkelijk over te gaan tot reanimeren. De cursus wordt daarmee ook een plek voor lotgenotencontact en een stukje verwerking.

De Isala Academie stelt voor drie families enkele gratis cursusplaatsen beschikbaar. Bezoekers die willen meedoen aan deze verloting, moeten enkele vragen beantwoorden via een antwoordkaart. Knijp mee voor onderzoek De handkracht van patiënten met handletsel wordt tijdens de revalidatie vergeleken met gegevens van gezonde mensen uit de Verenigde Staten.

Het Handencentrum Isala wil onderzoeken of er verschillen zijn in handkracht tussen Nederlanders en Amerikanen. Als dat het geval is, vergelijkt het Handencentrum Isala liever de handkracht van hun patiënten met Nederlandse gegevens. Daarmee kan het de behandelmethodes verder verfijnen. Daarom vraagt het centrum zoveel mogelijk bezoekers van de open dag mee te doen aan een handkrachtmeting. Alle mensen van 18 jaar en ouder zonder klachten van een arm of hand kunnen meedoen. Een deelnemer moet drie keer zo hard mogelijk knijpen in een knijpkrachtmeter, en de gemiddelde knijpkracht per hand wordt geregistreerd.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)