Open huis in de Isala klinieken

Zwolle – Vandaag was hét moment om achter de schermen van de Isala klinieken te kijken. Onder het motto ‘Ervaar Isala dichtbij!’ was veel te zien. Aan de hand van levensechte verhalen kruipen bezoekers in de huid van zes patiënten. Voor kinderen is er een speciale kinderroute en de allerkleinsten kunnen zich met hun zieke pop of knuffel melden bij de poppendokter. Eén van de zes patiëntroutes is een kinderroute over Soraya Ibrahimi; zij bezeert haar hand. Kinderen mogen handoefeningen doen en een mitella dragen. De kleinsten kunnen een bezoek brengen aan de poppendokter met hun zieke pop of knuffel.

img_2831_copy.jpg

 
De Isala Academie gaf demonstraties en informatie over reanimatietrainingen voor verwanten van hartpatiënten. Bezoekers konden ook zelf oefenen. Ook kon je het Handencentrum een handje helpen bij onderzoek, door mee te doen aan een handkrachtmeting. Het onlangs geopende nazorgcentrum Intermezzo voor oncologiepatiënten en hun verwanten werd ook goed bezocht.

img_2844_copy.jpg

img_2860_copy.jpg

img_2861_copy.jpg
img_2872_copy.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Open huis in de Isala klinieken”

  1. Het was hartstikke leuk georganiseerd, maar het was zo druk dat we amper wat konden zien en ‘van ellende’ maar weer zijn gegaan. Op een afspraak bij de poppendokter moest je ah begin van de middag 3 uur wachten, dus onze zieke beer is zonder operatie weer naar huis gegaan 😉

  2. De open dag op 20 maart 2010 van de Isala klinieken was een groot succes: meer dan 4.000 bezoekers, een verdubbeling ten opzichte van de vorige keer.

    Er zijn 260 bezoeken gebracht aan de poppenpoli door kinderen met een zieke pop of knuffel. Aan de oproep van het Handencentrum Isala om mee te knijpen voor onderzoek gaven veel bezoekers gehoor. Het doel om minimaal 500 deelnemers te laten knijpen is namelijk gehaald. Tot slot kan worden gemeld dat 78 families de kaartjes hebben ingevuld voor de verloting van de reanimatietrainingen voor verwanten van hartpatiënten. In de komende week wordt bekend gemaakt welke drie families enkele cursusplaatsen voor deze training hebben gewonnen.

Reacties zijn gesloten.